Familiereis VIETNAM, CAMBODJA EN THAILAND AVONTUUR
21 dagen - v.a. €2 595 Boek nu

Veelgestelde vragen Familiereis VIETNAM, CAMBODJA EN THAILAND AVONTUUR

VIETNAM

Wat is de ideale periode om te reizen naar Vietnam?

Er zijn geen goede of slechte seizoenen om Vietnam te bezoeken. In Vietnam heersen verschillende klimaten, wat verklaarbaar is door de langgerekte vorm van het land, waardoor het altijd wel ergens mooi en altijd wel ergens slecht weer is.
Qua temperatuur is het heerlijk (meestal zo rond de 25 graden). In het moorden van Vietnam (Sapa gebied) kan het wel wat koeler zijn aangezien je hier wat hoger in de bergen zit.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor deze Vietnam groepsreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Heb ik een visum nodig voor deze Vietnam groepsreis?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis een visum voor Vietnam nodig.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via ons, dan brengen wij, naast de visumkosten, € 25,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

Voor meer informatie:

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Kan ik pinnen in Vietnam?

In alle steden en toeristische plaatsen kun je tegenwoordig geld pinnen. De Vietcombank heeft het meest uitgebreide netwerk van ATM’s. Bij banken, hotels of wisselkantoren kun je contante euro’s of dollars wisselen. We raden je aan geen travellers cheques mee te nemen omdat deze moeilijk in te wisselen zijn. Creditcards worden slechts in vier- of vijfsterrenhotels, duurdere restaurants en luxe winkels geaccepteerd. Het is aan te raden om altijd kleingeld op zak te hebben zodat je gepast kunt betalen. Niet elke Vietnamees is bereid om wisselgeld te betalen. Het uitvoeren van dong is niet toegestaan; de dong is buiten Vietnam ook niet inwisselbaar. Bij vertrek kun je op het vliegveld dong inwisselen (maximaal ter waarde van $500) indien je de wisselbewijzen kunt overleggen.

Kan ik mijn Vietnam rondreis met een aantal dagen verlengen?

Je kunt bij je boeking een vluchtverlenging aanvragen door op het boekingsformulier de gewenste terugvluchtdatum in te vullen. Deze terugvlucht is in eerste instantie op aanvraag. De kosten voor een vluchtverlenging zijn €50 per dossier, tenzij de luchtvaartmaatschappij daar extra kosten op berekent (als je bijvoorbeeld alleen nog in een hogere boekingsklasse kunt reizen). In geval er meerkosten zijn, zullen deze aan onze reizigers worden doorberekend (uiteraard pas nadat daar overleg met de betreffende reizigers over is geweest). Dit geldt ook voor de hotelovernachtingen.

Moet ik een klamboe meenemen naar Vietnam?

Je kunt overwegen een klamboe mee te nemen, maar dit is niet noodzakelijk. Muggen zijn niet helemaal te ontlopen in Vietnam, maar een aantal maatregelen kan de overlast toch flink terugdringen. In sommige hotels worden op aanvraag muskietennetten verstrekt, of elektrische muggenverdrijvers op je kamer geplaatst. Effectief is ook de zogenaamde 'mosquito-coil', een groene spiraalvormige wierook die de muggen ongeveer acht uur op een afstand houdt. Als je erom vraagt wordt zo'n 'coil' onder je tafel in een restaurant gezet. Ook zijn deze coils alom in Vietnam te koop.

Kan er vegetarisch gegeten worden in Vietnam?

Je kunt in Vietnam ook vegetarisch eten. Toy an chay betekent 'ik ben vegetariër'. Lekker zijn bamboesoep, gebakken paddestoelen of vegetarische soep (s-p rau). Verder kun je overal schotels bestellen met alleen roergebakken groentes en uiteraard de welbekende loempiaatjes met groenten.

Hoe zwaar is de trekking door de bergen in Sapa bij de 29 daagse reis Vietnam.

Deze is goed te doen als je gezond bent èn van wandelen houdt. De omstandigheden zijn primitief, maar dit is een unieke ervaring die je Vietnamreis extra betekenis zal geven. De eerste dag loop je zo'n 14 km (circa 7 uur) langs dorpjes van Zwarte Hmong en Rode Zao. De panorama's zijn soms spectaculair. Je overnacht bij een familie die behoort tot de Rode Zao in het dorpje Kim Ngan. (Je hoofdbagage kan worden achtergelaten in Sapa. Die wordt op de laatste dag van de trekking naar Lao Cai gebracht). De tweede dag is een jeep beschikbaar om mensen op te pikken die te vermoeid zijn om verder te lopen. Uiteraard is de tocht zwaarder als het net geregend heeft en de paadjes nat en glibberig zijn., maar de vrouwen van het dorp lopen vaak met je mee en kunnen je helpen bij de glibberige paadjes. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van je reis.

Heb je een matje of slaapzak nodig voor de optionele trekking in Sapa bij de 29 daagse reis Vietnam ?

Tijdens de trekking heb je geen matje of slaapzak nodig, aangezien je bij lokale mensen thuis slaapt. Bij hen zijn bedden/matrassen en dekens aanwezig. Wel raden wij aan om een gewoon laken of lakenzak mee te nemen.

In Vietnam zelf kun je goedkoop op elke hoek van de straat een zijden lakenzak kopen.

Wat is handig om mee te nemen naar Vietnam?

Neem niet teveel bagage mee. Met name kleding kun je altijd goedkoop ter plekke aanschaffen. Neem voor het bezoek aan Vietnam een paar goede, ingelopen wandelschoenen (aan te raden voor de trektocht) en een paar slippers mee.

Het liefst hebben we het als je een weekendtas of een frameloze rugzak meeneemt omdat deze makkelijk te vervoeren is. Een harde koffer is een minder handig in de nachttrein naar Hanoi. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne geldgordel gebruiken, die je onder je kleding kunt dragen.

Regenkleding komt van pas tijdens de natte moesson. Een regenponcho of cape is daarom handig (maar in Vietnam zijn ze ook alom te koop).

In de nachttrein wordt de hele avond heet water geschonken, het is daarom handig een eigen beker mee te nemen voor je koffie, thee of noodlesoep.

Heb ik een speciale electriciteitsstekker nodig voor Vietnam?

Wanneer je op de volgende link klikt, kun je de stekkers over de hele wereld zien.
http://www.kropla.com/electric2.htm

Is er Wifi in Vietnam ?

In de meeste hotels en restaurants is Wifi gratis beschikbaar.

THAILAND

Wat is de beste reisperiode voor Thailand?

De beste tijd om naar Thailand te gaan is tussen oktober en februari, tijdens deze maanden regent het het minst en is de temperatuur niet te heet.
Dat zeggende kan er in onze zomer ook goed in Thailand gereisd worden, maar houd dan rekening met regelmatig een bui aan het eind van de dag.

Heb ik een visum nodig voor Thailand?

Indien je langer dan 30 dagen naar Thailand gaat dien je vooraf in Nederland een visum te regelen. Al onze reizen hebben een kortere reisduur. Een visum voor onze reizen is mits je een Nederlands paspoort hebt dus niet nodig

Wat voor inentingen heb je nodig voor een reis naar Thailand?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe gaat het reizen in de nachttrein in Thailand?

Voor in de nachttreinen is het handig om een beker mee te nemen. Dat maakt het tandenpoetsen gemakkelijker. Ook zal je rekening moeten houden dat het erg koud kan worden in de nachttrein door de airconditioning. De bagage kan je bij je houden. Afhankelijk van de soort nachttrein kan je het onder je bed verstouwen en ook boven je hoofd in een kleine berging. Schoon beddengoed is aanwezig. Je kan de couchettes afsluiten met je eigen gordijntje.

Kan ik in Thailand met euro's betalen?

Nee, in Thailand betaal je in Thaise Baht.
Er zijn inmiddels veel geldautomaten in Thailand, wat betekent dat het makkelijkste is om gewoon geld te pinnen bij aankomst (bankpas wel op wereld zetten). In de steden kun je vaak betalen met een creditcard.
Het is handig om als reserve een bedrag aan contante euro's mee te nemen. Accepteer bij het wisselen geen beschadigde biljetten, zelf raak je die namelijk moeilijk weer kwijt.

Wat is het kledingadvies voor Thailand?

Thailand is een tropisch land, dunne katoenen kleding is het prettigst, maar loop er niet 'te bloot' bij. Voor de avonduren kan een sweatshirt handig zijn, vooral in de wintermaanden. Met name kleding kun je altijd nog goedkoop ter plekke aanschaffen. Bij een bezoek aan tempels dien je de benen (over de knie) en schouders te bedekken (zowel mannen als vrouwen).
Bedenk ook dat je deze tempels blootsvoets dient binnen te treden. Instappers zijn dan een uitkomst.

Mag je in Thailand in de boeddhistische tempels foto's maken?

Je mag in de tempels wel foto's maken (veelal zonder flits), wanneer dat niet mag zal dat aangegeven zijn. Foto's van een toerist voor een Boeddhabeeld worden niet op prijs gesteld.

Is er Wifi in Thailand ?

In bijna alle hotels is wifi aanwezig (let op dat het soms wel tegen betaling is).
Wel is het zo dat er tegenwoordig in vele cafe's en eettentjes gratis wifi aangeboden wordt.

Is roken verboden op de Thaise stranden?

Er geldt er een rookverbod op de stranden van Phuket, Koh Samui, Krabi, Hua Hin en Koh Phi Phi.

Bezoekers die roken kunnen dat doen op speciaal daarvoor aangewezen rookplekken. Dit nieuwe rookverbod zal helpen om voor iedereen een schone en veilige omgeving te creëren, terwijl het tegelijkertijd helpt om het imago van Thailand als duurzame bestemming op de kaart te zetten.

Let er ook op dat het gebruik van e-sigaretten, en het in bezit hebben daarvan, illegaal is in Thailand. Het punt is dat deze producten vallen onder de goederen waar geen belasting op is geheven.

CAMBODJA

Wat kan ik het beste meenemen op mijn Cambodja rondreis?

Cambodja is een tropisch land. Neem daarom dunne, katoenen kleding mee. Voor 's avonds is een hooggesloten T-shirt met lange mouwen of een dunne katoenen coltrui handig als bescherming tegen de muggen. Neem liever te weinig mee dan teveel. Wat je mist kun je vaak voor een habbekrats aanschaffen. Een paar goede, ingelopen wandelschoenen met goed profiel en een paar slippers zijn alles wat je voeten vereisen. Bedenk dat je de heiligdommen van het land op blote voeten dient binnen te treden. Slippers zijn dan een uitkomst. Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, zaklantaarn, zakmes (niet tijdens de vlucht in je handbagage stoppen), paspoort, kopieën van paspoort en reisverzekering, je vliegticket(s), een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer.

Kan ik pinnen tijdens deze Cambodja groepsreis?

Pinnen (geld opnemen) is mogelijk in Cambodja: je pint dan US dollars. Het belangrijkste betaalmiddel voor toeristen is de US dollar. Restaurants, hotels, supermarkten, souvenirverkopers en reisbureaus rekenen in dollars. Met creditcards kun je alleen in de betere hotels en restaurants terecht. De Visa Card is algemener geaccepteerd dan de Master Card. Er zijn maar weinig banken die contant geld uitbetalen op je creditcard. We adviseren om naast je pinpas ook cash dollars mee te nemen. De lokale munteenheid is Riel en wordt voornamelijk gebruikt voor kleinere uitgaven.

Houd er rekening mee dat je zelf bij je bank moet aangeven dat je je pinpas wereldwijd wilt kunnen gebruiken. Om fraude te voorkomen, is het profiel voor veel pinpassen standaard ingesteld op Europa.

Wat is de ideale periode om te reizen door Cambodja?

Cambodja heeft geen vier seizoenen zoals we die in Europa kennen. Het klimaat van dit land wordt vooral bepaald door droge en natte tijden. Grofweg valt in de streken waar we doorheen reizen de regentijd van mei tot oktober en de droge tijd van november tot en met april. Over het algemeen moet je er rekening mee houden dat er het hele jaar door buien kunnen vallen. Het is echter ook het hele jaar warm en vaak zeer zonnig. De beste tijd om op deze reis te gaan is tussen eind oktober en maart, tijdens deze maanden regent het het minst en is de temperatuur niet al te hoog.

Heb ik een visum nodig voor Cambodja?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze groepsreis een visum voor Cambodja nodig. Het visum kan je voor vertrek regelen of bij aankomst in Cambodja (neem hiervoor een aantal pasfoto’s mee). Wil je het van tevoren regelen dan kan dat via Koning aap, wij besteden het vervolgens uit aan onze partner Visumloket.

Meer informatie over je benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), je visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade vind je op de website van onze partner Visumloket.

Wij raden je aan 4 tot 6 weken voor vertrek je visum aan te vragen.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via Visumloket, dan worden naast de visumkosten, € 40,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening gebracht. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

Voor meer informatie kijk op de website van Visumloket:

Het visum voor Cambodja kun je eventueel ook ter plaatse aanschaffen bij de grensovergang. Zorg er dan voor dat je voldoende dollars en pasfoto's bij je hebt. Houd er rekening mee dat het regelen van het visum ter plaatse veel tijd in beslag kan nemen wanneer het druk is. Wij adviseren daarom om het visum voor vertrek te regelen.

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor deze Cambodja groepsreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Moet ik een klamboe meenemen op mijn reis door Cambodja?

Je kunt overwegen een klamboe mee te nemen. Muggen zijn niet helemaal te ontlopen in Cambodja, maar een aantal maatregelen kan de overlast toch flink terugdringen. In sommige hotels worden op aanvraag muskietennetten verstrekt, of elektrische muggenverdrijvers op je kamer geplaatst. Effectief is ook de zogenaamde 'mosquito-coil', een groene spiraalvormige wierook die de muggen ongeveer acht uur op een afstand houdt. Als je erom vraagt wordt zo'n 'coil' onder je tafel in een restaurant gezet. Ook zijn deze coils alom in Cambodja te koop.

Wat voor bagage kan ik het best meenemen?

We raden aan om een rugzak of sterke weekendtas mee te nemen, liefst niet een harde koffer, omdat die lastig te vervoeren is. Soms moet je de bagage een eindje dragen. Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Meer dan 12 kilo lijkt ons in de regel niet nodig. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage.

Hoe is het vervoer geregeld in Cambodja?

Tijdens het grootste deel van deze reis staat een eigen bus tot je beschikking. Houdt er rekening mee dat de wegen in Cambodja erg slecht kunnen zijn, zeker in het regenseizoen.

In wat voor hotels wordt er geslapen tijdens deze Cambodja groepsreis?

Tijdens deze reis naar Cambodja overnacht je zoveel mogelijk in tweepersoonskamers met douche en toilet. Bij de selectie van de hotels hebben we vooral gelet op de locatie, hygiëne en sfeer. De hotels en guesthouses zijn over het algemeen gelegen in het centrum van de plaats waar we verblijven.

Wat is het tijdsverschil met Nederland/België ?

In Cambodja is het tijdsverschil met Nederland/België +6 uur (wintertijd), +5 uur (zomertijd). Als het hier 12.00 uur 's middags is, is het in Cambodja 18.00 uur ’s of 17:00 uur.

Hoe zit het met de elektriciteit/voltage ?

Het voltage bedraagt 230V. Een set met wereldstekkers wordt aangeraden, maar is in principe niet strikt noodzakelijk.

Is er Wifi in Cambodja?

In de meeste hotels kan je tegenwoordig gebruik maken van Wifi. Over het algemeen is het gratis.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.