Als je veel zaken hebt om op te laden, is het misschien handig om een stekkerdoos mee te nemen, om zodoende het aantal stopcontacten te vergroten.


21 dagen - v.a. €2 395 Boek nu
Veelgestelde vragen Familiereis ZUID-AFRIKA EN SWAZILAND AVONTUUR
LESOTHO
Als je veel zaken hebt om op te laden, is het misschien handig om een stekkerdoos mee te nemen, om zodoende het aantal stopcontacten te vergroten.
ZUID-AFRIKA
We raden je aan om het tabblad REISDOCUMENTEN goed te bekijken daar er extra documenten nodig zijn om met een kind naar Zuid-Afrika te reizen!
Met name voor het meenemen van je bagage in welke tas en welk formaat, is dit belangrijke informatie.
Indien je een hotelrondreis maakt door Zuid-Afrika (en Swaziland en Lesotho) dan adviseren we je om je bagage in een "zachte" reistas mee te nemen, bijvoorbeeld op wieltjes. We adviseren om geen harde koffers mee te nemen tijdens deze reis in verband met beperkte ruimte voor de bagage in de bus.
Indien je een hotelreis maakt door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe raden we je aan om je bagage mee te nemen in een weekendtas of rugzak. Je reist met een overlandtruck en je bagage doe je in een locker achterin de truck. De afmetingen van deze lockers zijn 35x35x79cm. Een Samsonite koffer past hier niet in! Houd hier rekening mee.
Indien je een internationale reis gaat maken, dan reis je met een overlandtruck. In de truck zijn lockers aanwezig waarvan de afmetingen 40x60x90cm zijn. Ook hier is het NIET mogelijk om bijv. een Samsonite koffer mee te nemen en adviseren we je om je bagage mee te nemen in een rugzak of weekendtas.
Reizigers die Zuid Afrika willen bezoeken, moeten beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij thuiskomst met 2 lege pagina's naast elkaar.
Indien je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt dien je zelf bij de desbetreffende ambassades na te gaan of een visum voor jou vereist is. Indien het wel vereist is verzoeken wij je vriendelijk dit visum zelf voor vertrek te regelen.
Hieronder een overzicht van alle reizen waarbij je -eventueel via- Zuid Afrika gaat.
Let op, kies dus de juiste omschrijving uit die bij je uitgekozen reis past.
>> Ga je alléén naar het land Zuid Afrika :
· Haal geld uit de geldautomaat in Zuid Afrika en neem wat euro’s mee als reservegeld (daar kan je niet mee betalen maar wel omwisselen). Een creditcard als betaalmiddel is regelmatig mogelijk.
· De optionele excursies betaal je in Zuidafrikaanse Rand.
· Een visum is niet nodig als je de NL of BE nationaliteit hebt.
>> Ga je naar Zuidelijk Afrika (Namibië Botswana Zimbabwe Zambia) :
· Haal zoveel mogelijk Zuidafrikaanse Randen uit de geldautomaat in Kaapstad. Je kunt nl. ook in de overige landen betalen met Zuidafrikaanse Randen (ZAR), behalve in Zimbabwe. In Zimbabwe betaal je in US Dollars en deze moet je in Nederland kopen en meenemen.
· Excursies betaal je in US dollars of Zuidafrikaanse Randen. Sommige excursies zijn ook te betalen met creditcard.
· De visa voor Zimbabwe en Zambia betaal je ter plaatse in US dollars.
>> Ga je met een internationale reis mee :
Geld :
A Voor Botswana haal je het beste wat Zuidafrikaanse Randen uit de automaat op het vliegveld bij aankomst. Als jullie in Botswana aankomen gaan jullie naar een geldautomaat en kun je Botswaanse Pula's uit de geldautomaat halen voor de rest van de reis.
B Voor Zimbabwe/Zambia neem je US dollars mee.
C In Namibië haal je Namibië Dollars uit de geldautomaat in Windhoek.
De excursies :
A In Botswana betaal je alles (ook de excursies) in lokale munt
B In Zimbabwe/Zambia betaal je de excursies in US dollars(of met een creditcard).
C In Namibië betaal je de excursies in Namibian Dollars (of met een creditcard).
De visa betaal je in :
A In Botswana n.v.t.
B In Zimbabwe/Zambia koop je het visum in ter plaatse en dit betaal je in US dollars
C In Namibië n.v.t.
Zorg ervoor dat je bankpasje geschikt is om in Afrika geld uit de geldautomaat te halen.
De familiereis (kampeerreis) Zuid-Afrika en Swaziland (reiscode FZB) wordt met een overlandtruck uitgevoerd.
Voor de Zuidelijk Afrika reizen (Namibie, Botswana, Zambia en Zimbabwe) hebben we de beschikking over een overlandtruck waarmee we ook op safari gaan in de parken.
Het is ideaal om per truck te reizen vanwege het goede uitzicht (je zit hoog), er is veel bewegingsruimte en omdat de ramen groot zijn en ver open kunnen, is het geen probleem om te fotograferen. Onderin de truck zijn voorzieningen voor bagage en keukenbenodigdheden. De trucks hebben een busopstelling voor wat betreft de stoelen.
De international kampeereizen die in Zuid Afrika beginnen worden uitgevoerd met een overlandtruck.
Neem dunne kleding mee, liefst in natuurkleuren. Voor 's avonds is een T-shirt met lange mouwen handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een fleecetrui of sweater mee en een wind/regenjack. Het is dan ook noodzakelijk om op alle voorkomende weertypes te zijn voorbereid. Een paraplu is handig. Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur, reservebatterijen, zaklamp, zakmes (niet in je handbagage), wekker, paspoort, voldoende cash geld, kopieën van paspoort, reisverzekering, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, een goede reisgids en een handdoek Neem zo weinig mogelijk elektrische apparaten mee.
Voor de internationale reizen geldt: neem verder ook mee: een slaapzak, eventueel een lakenzak en een goede zaklamp(hoofdlamp). Tenten en veldbedden zijn aanwezig.
Dit alles verpak je in een weekendtas of rugzak. Harde koffers zijn op dit soort reizen niet toegestaan. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel (moneybelt) kopen, die je onder je kleding kunt dragen.
Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Het maximum dat je mag inchecken is 20 kg,maar het is niet nodig zoveel mee te nemen. Je kunt regelmatig wat kleding (laten) wassen.
Een goede antimuggenlotion met een hoge DEET factor, zonnebrand (ook voor de lippen), een reisapotheek, toiletspullen, een verrekijker, fototoestel met toebehoren. Voor informatie over een wereldstekker kijk je op http://www.wereldstopcontacten.nl/
De gezinsreis door Zuid-Afrika (en Swaziland) van twee weken is een kampeerreis. Daarvoor moet je een slaapzak meenemen. In juli kan het 's nachts behoorijk koud zijn, dus dan is het goed om een warme slaapzak mee te nemen.
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.
Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.
Op de reispagina bij ‘meer reisinformatie’ en vervolgens ‘accommodatie en vervoer’, kan je opzoeken welk vervoermiddel er bij jouw reis van toepassing is.
*
We raden aan om de baggage in een reistas (met wieltjes) mee te nemen.
Wanneer er bij deze reis een truck wordt gebruikt zijn er achterin de truck lockers.
De
minimale afmetingen van deze lockers per persoon zijn 35x 35x79 cm.
Voor de internationmale reizen zijn de lockers van afmeting: 40 x 60 x 90 cm.
SWAZILAND
Als je veel zaken hebt om op te laden, is het misschien handig om een stekkerdoos mee te nemen, om zodoende het aantal stopcontacten te vergroten.
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.
U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.