Familiereis ZUID-KOREA
16 dagen - v.a. €4 395 Boek nu

Veelgestelde vragen Familiereis ZUID-KOREA

ZUID-KOREA

Heb ik een visum nodig?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze reis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een geldig internationaal paspoort .

Kan ik pinnen in Zuid Korea?

In de steden kun je eenvoudig pinnen (geld opnemen), mits de Nederlandse pinpas is voorzien van het Cirrus- of Maestro-logo. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Zuid-Korea dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Creditcards (VISA of MasterCard) zijn bijna overal wel welkom als betalingsmiddel

Wat is de beste reistijd?

Zuid-Korea kent vier seizoenen. De aangenaamste periodes om door het land te reizen zijn het voorjaar (van eind maart tot en met juni) en de nazomer en herfst (half augustus tot en met oktober). Dan is de temperatuur aangenaam en er valt weinig regen. Luchtige kleding met een korte, af en toe lange, mouw volstaat overdag, in de avond koelt het af en is een trui of jas gewenst. In de zomermaanden juli en augustus kan het erg warm zijn en valt het regenseizoen. Van mei tot en met november kunnen er tropische stormen en tyfoons voorkomen. Houd in deze periode de berichtgeving in de media in de gaten. De winter in Zuid-Korea (eind november tot en met februari) kan ijzig koud zijn, maar is overwegend droog. Er valt zo nu en dan een sneeuwbui.

Heb ik inentingen nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Is er wifi in de hotels?

In Zuid Korea is er vaak wifi in de hotels. En soms zelfs op straat is er Public Wifi.

Wat neem ik mee aan kleding?

We adviseren je om de bagage mee te nemen in een zachte reistas. Dit kan een rugtas zijn, maar ook een zachte tas op wieltjes.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Zo zijn korte broeken of rokken en hemdjes absoluut taboe en wordt deze kleding in boeddhistische tempels niet op prijs gesteld.

Hoe zit het met de electriciteit in Zuid-Korea?

Zuid-Korea heeft net als Nederland en België 220 Volt. Adapters zijn overbodig en de stekkers die wij in Nederland en België gebruiken passen in de stopcontacten in Zuid-Korea

Kan ik de excursies ook ter plaatse boeken?

Om teleurstelling te voorkomen (vanwege de populariteit kan het zijn dat de excursies 'vol' zitten. Daarom raden we je aan om het vooraf bij te boeken. Laat het ons weten uiterlijk een maand voor vertrek als je nog een excursie wilt bijboeken.

Waar moet ik op letten als ik de excursie wilt doen naar de DMZ?

Deze excursie moet minimaal 2 weken voor de reis vertrekt zijn doorgegeven bij de boeking. We hebben voor deze excursie je exacte paspoortgegevens nodig. Zorg dat deze correct zijn ingevuld. Je kunt dit controleren op je persoonlijke mijnkoningaap pagina.

Let op: Panmunjom is niet toegankelijk voor kinderen jonger dan 10 jaar. Op zondagen en Koreaanse nationale feestdagen zijn er geen excursies mogelijk, evenals op de dagen dat er militaire oefeningen zijn. Je hebt je paspoort nodig. Ook dien je netjes gekleed te gaan tijdens een bezoek aan de DMZ (geen slippers of korte broek).

Hoeveel uur tijdsverschil is er in Zuid Korea?

In Zuid Korea is het 8 uur later dan Nederland/Belgie.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.