Reispaspoort Marisa

Marisa
Reisspecialist

Ik werk alweer 10 jaar met veel plezier op kantoor, maar heb daarvoor ook als reisbegeleidster gewerkt. Ik heb in Cairo en Kathmandu gewoond en woon nu met mijn man en onze kater Babu in het leukste straatje van Amsterdam. Landen in Azië en Midden-Oosten trekken mij het meeste aan. Als alles anders is, dan is het genieten. En dat went gelukkig nooit.

2004
Azië, Midden-Oosten
Armenië, Cambodja, China, Egypte, Georgië, Guatemala, Ijsland, India, Indonesië, Iran, Japan, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Kirgizië, Laos, Marokko, Myanmar, Nepal, Noord-Korea, Oezbekistan, Rusland, Soedan, Tadjikistan, Tanzania, Thailand, Tibet, Turkije, Turkmenistan, Verenigde Staten, Vietnam
EGYPTE
Egypte
NEPAL
Nepal
INDIA
India
BOTSWANA
Botswana
CHINA
China
INDIA
India
Écht op reis TIP van Marisa

Mijn eerste trekking in Nepal was geweldig! De eerste dag stap je uit de bus en loop je zo de bergen in. Weg zijn alle wegen, geen auto’s, geen fietsers, geen brommers. Alleen nog maar lopende mensen. Vrouwen met grote manden op hun rug vol met brandhout, gras voor het vee maar ook kratjes cola, levende kippen of een ziek iemand die naar het plaatselijke ziekenhuis wordt gebracht. En natuurlijk hordes met kinderen in versleten schooluniformpjes op slippers of blote voetjes die alle paden afsnijden en op huiveringwekkende manier zonder enige angst naar beneden rennen. Na het lopen zit je bij de lodge met een prachtig uitzicht aan een Nepalees kopje thee (chai) te genieten tot de gids naar een dorpje wijst, 2 bergen verder. “Morgen slapen we daar.” Ik verslik me in mijn chai en begin een beetje te lachen hopend dat de gids een grapje maakt. Maar nee hoor, de dag erop lopen we eerst uren naar beneden en dan weer omhoog. Om de 5 minuten “Namaste” tegen de lokale bevolking en dan zit je gewoon in de namiddag op die volgende berg met alle bergtoppen met eeuwige sneeuw om je heen. En dat voelt zo ontzettend gaaf!

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.