Rondreis BHUTAN
22 dagen - v.a. €4 545 Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis BHUTAN

BHUTAN

Waarom is een reis naar Bhutan zo duur?

Bhutan is prijzig; het toerisme is zo geregeld dat je per dag een vast bedrag (250 USD) betaalt, waarin alles is inbegrepen (je overnachtingen, maaltijden, excursies, gids en vervoer). De reissom is afhankelijk van het aantal nachten die je in Bhutan verblijft. Op onze 16-daagse reis is dat 12 nachten, op onze 22-daagse reis zelfs 16 nachten! Houd hier rekening mee als je onze reizen gaat vergelijken met andere Bhutan-aanbieders.

Heb ik een visum nodig voor Bhutan?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationalitiet beschikt,heb je voor zowel Bhutan als India een visum nodig. Bhutan regelt Koning Aap achter de schermen. Voor India is een double entry nodig.

Meer informatie over je benodigde reisdocumenten ( zoals paspoort), je visum, de te volgen visaprocedure en de locatie van de ambassade vind je op de website van onze partner Visumloket.

We raden je aan 4 tot 6 weken voor vertrek van je groepsreis je visum aan te vragen.
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Wat is de beste reistijd naar Bhutan?

Beste reistijd is in het voorjaar en najaar. In het voorjaar bloeien de rhododendrons tegen de berghellingen. In het najaar is de lucht strak blauw en heb je de meeste kans op mooie vergezichten en besneeuwde bergpieken.In onze zomer valt in Bhutan de meeste regen.

Welke valuta kan ik voor Bhutan het best meenemen ?

De meest gebruikte buitenlandse valuta is de US dollar. Dit wil niet zeggen dat euro's niet zijn te wisselen. Let wel op dat er geen pinautomaten zijn in Bhutan. Indiase rupees worden ook geaccepteerd. De reis begint in India dus je bent in de gelegenheid om rupees te pinnen.

Mobiele telefonie Bhutan: Ben ik bereikbaar?

Afhankelijk van je provider is er op een groo deel van het traject dekking. Zelf dien je na te gaan of jouw provider bereikbaarheid garandeerd in Bhutan.

Kan ik internetten en/of internationaal bellen in Bhutan?

Internetten en/of internationaal bellen is mogelijk in geheel Bhutan. Daarbij willen we wel opmerken dat internet weliswaar overal verkrijgbaar is maar dat de snelheid en stabiliteit van met name het elektriciteitsnetwerk nog al eens te wensen overlaat.

Hoe is de accomodatie tijdens de Bhutan rondreis?

In Bhutan wordt er in standaard 3 sterren hotels geslapen, het comfort is goed, op enkele plaatsen na. Met name in het oosten is de accommodatie zeer eenvoudig. Verwarming geschiedt op enkele plaatsen door houtkachels op de kamer. Gedurdende het verblijf in Bhutan zijn alle maaltijden inclusief.

Moet ik een slaapzak meenemen naar Bhutan?

Tijdens deze reis is het niet nodig een slaapzak mee te nemen.

Kan ik last van de hoogte krijgen in Bhutan ?

Het grootste deel van de reis slaap je tussen de 1600 en 2500 meter hoogte, onderweg passeren we wel een aantal passen waarbij we boven de 3000 meter gaan. Je kunt dan wel overdag last van de hoogte krijgen, besef wel dat je elke avond weer op een lagere hoogte overnacht. De meeste mensen krijgen pas last van de hoogte als ze boven de 3000 meter verblijven én ook slapen. Gantey ligt wel op een hoogte van circa 3000 meter.

Heb ik inentingen nodig voor deze reis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Mag er gerookt worden in Bhutan?

Sinds 2010 is Bhutan het enige land ter wereld waar het verkopen van tabakswaren strafbaar is. Het is wel toegestaan om tabakswaren in bezit te hebben. Bij aankomst in het land dien je tabakswaren aan te geven. Voor tabak die in India gekocht is, betaal je 100% invoerbelasting voor tabak buiten India gekocht 200%. Je krijgt vervolgens een formulier waarin staat dat de tabak legaal is ingevoerd dit formulier dien je altijd bij je te dragen, de politie mag hiernaar vragen als je in het openbaar rookt. Dit wordt echter zelden gedaan. Er is zwarte handel in sigaretten en als je rookt krijg je regelmatig de vraag of men een sigaret mag. Roken in het openbaar mag, meestal zijn er bij restaurants ruimtes waar je mag roken. Zomaar ergens staan roken wordt getolereerd maar kan afkeurende blikken veroorzaken.

Is er wifi in Bhutan?

In de wat grotere plaatsten kun je internetten, maar er zijn geen Wifipunten.

Hoe wordt er gereisd in Bhutan?

Er zijn tijdens deze reis twee vluchten. In Bhutan reizen we per privébus.

INDIA

Wat is nog handig om mee te nemen naar India?

Eigenlijk is het handig om niet teveel mee te nemen aangezien je echt alles kunt kopen India. Bij de reis waar een trekking is inbegrepen (Sikkim en Orissa reis) en de optionele trekking in de Jammu, Kashmir en Ladakhreis is het belangrijk om goed ingelopen wandelschoenen mee te nemen en heel belangrijk een slaapzak. Voor de overige reizen is het handig om slippers of sandalen mee te nemen. Bij het bezoeken van een tempel of moskee of als je bij mensen thuis bent uitgenodigd moet je altijd je schoenen voor binnenkomst uittrekken.

Wat is de beste reistijd voor India?

Dit is erg afhankelijk voor de regio die je gaat bezoeken. De beste reistijd voor Noord-India is februari, maart, oktober, november en december; voor Midden- en Zuid-India oktober tot en met maart; voor Sikkim en Orissa eveneens oktober tot en met maart; voor de Jammu, Kashmir en Ladakh reis juni, juli en augustus, want dan alleen zijn de hoge bergpassen zeker open.

Heb ik een visum nodig voor India?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze groepsreis een visum voor India nodig.

Vanaf heden is het mogelijk om een e-visum voor India aan te schaffen, indien je beschikt over de Nederlandse/Belgische nationaliteit.

Let op: aan het e-visum zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Het e-visum is een double entry visum met een geldigheidsduur van maximaal 60 dagen bij aankomst in India. Het e-visum kun je op zijn vroegst 30 dagen tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek aanvragen (controleer voor de actuele informatie de website). Zorg dat je je visum tijdig aanvraagt. Het is belangrijk dat je de informatie op bovenstaande link goed doorleest, want het e-visum is niet voor elke reis van ons van toepassing. Wanneer je een visum nodig hebt, langer dan 60 dagen of naar een gebied reist waar aparte permits benodigd zijn is het niet mogelijk om een e-visum aan te vragen. In dit geval dien je de visumaanvraag in te dienen bij BLS International.

Voor aanvullende informatie zie ook http://koningaap.visumloket.nl/nl/visum-india

Je kunt het e-visum aanvragen via de volgende link: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Heb je de Belgische nationaliteit en ben je woonachtig in België dan kun  je de benodigde visa laten regelen via ons. Dan brengen wij, naast de visumkosten, € 30,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening. Je hoeft dan niet zelf twee keer naar de betreffende ambassade(s).

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft.

Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen:

Heb ik inentingen nodig voor mijn India rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Kan ik pinnen in India?

In steden kun je geld pinnen met een bankpas met Maestro of Cirrus logo. Neem voor de zekerheid altijd contante euro’s  mee voor het geval de geldautomaat defect is. Contant geld wisselen kan bij een bank of het hotel waar je verblijft. Het laatste gaat een stuk sneller en de koersen verschillen onderling nauwelijks. Creditcards worden alleen in  duurdere hotels, restaurants en grote winkels geaccepteerd. Als je bij het verlaten van India je overgebleven roepies terug wilt wisselen in euro’s heb je een wisselbewijs nodig. Je kan bij de India en Nepal reizen je overgebleven Indiase roepies ook bij de grens overgang van Nepal nog wisselen. Je hebt altijd nog wat Indiase roepies nodig voor het geval  je via  Delhi terug vliegt.

De banken op de internationale vliegvelden zijn dag en nacht geopend.

Mobiele telefonie India: heeft mijn GSM bereik?

Ja, in de meeste delen van India heb je bereik met je GSM. Het hangt echter ook af van welke provider je gebruikt. Vraag dat zelf nog even na bij je provider.

Moet ik een klamboe meenemen naar India?

Op onze reizen in India is het niet echt nodig om een klamboe mee te nemen. Dat neemt niet weg dat je 'm vast wel eens zult gebruiken, mocht je besluiten er wél een in je bagage te stoppen. Echter, in plaatsen waar veel muggen voorkomen zijn de hotelkamers goed afsluitbaar en de ramen voorzien van gaas. Een enkele keer zal er een klamboe hangen. Daarnaast kun je 'mosquito coils' vragen aan het personeel van het hotel of het restaurant waar je verblijft. Deze groene  coils  lijken op wierook die dan  onder je stoel of tafel geplaatst worden. Ze houden de muggen op een afstand. De elektrische 'coils' zijn beter voor afgesloten ruimtes. Mosquito coils zijn bovendien overal in India te koop. Airco en/of een ventilator is ook erg goed om eventuele muggen te verjagen.

Hoe wordt er gereisd door India?

De meeste trajecten worden afgelegd met een eigen (Indiase) bus. Natuurlijk zullen we ook af en toe gebruik maken van de trein, soms een dag trein, soms een nachttrein. In dat laatste geval hebben we gereserveerde slaapplaatsen geregeld in de tweede klasse met airco.

Tijdens de Jammu, Kashmir en Ladakh reis kan je kiezen voor een optionele trekking en leg je dus een gedeelte van de reis te voet af. Bij de Sikkim en Orissa reis zit standaard een trekking.

Voor onze Bhutan reizen maken we gebruik van twee vluchten. Van Delhi naar Guwahati en van Paro/Bagdogra terug naar Delhi.

Kan ik als vegetariër goed terecht in India?

India is bij uitstek een prima land voor vegetariërs, aangezien veel Indiërs zelf vegetariër zijn.

Hoe is de accommodatie in India?

Op de meeste India reizen maken we gebruik van goede middenklasse hotels, waar mogelijk sfeervolle hotels (heritage hotels) op een goede locatie. In principe boeken we tweepersoonskamers met een eigen douche en toilet.

Op het Dalmeer in Srinagar (de Jammu,Kashmir en Ladakh rondreis) verblijf je op een zogenaamde ‘house boat’. Zo’n boot is sfeervol ingericht, ruim 40 meter lang en heeft aan één zijde 3 à 4 slaapkamers, voorzien van een eigen badkamer. Aan de andere zijde van de boot tref je een woon/eetkamer. De ‘house boat’ ligt aangemeerd aan de oever van het Dalmeer, en vaart zelf dus niet. De groep zal (afhankelijk van de definitieve groepsgrootte) verdeeld worden over één of meerdere boten. Het is raadzaam te zorgen voor een antimuggencrème of -spray in de omgeving van het Dalmeer. Wil je meer weten over de ‘house boat’? Neem dan alvast een kijkje op de site www.kashmir-houseboats.com.

Bij dezeJammu,Kashmir en Ladakh reis kun je kiezen voor een optionele trekking. Daarbij overnacht je 2 nachten in tweepersoonstenten. Je moet zelf een slaapzak meenemen .Ook gaat er een eet tent mee, waarin je bij slecht weer gezamenlijk de maaltijden kunt nuttigen. Er gaat dus een kok mee en ook matjes worden geregeld, de matjes zullen niet van een goede kwaliteit zijn. Er zijn geen sanitaire faciliteiten en wasmogelijkheden zijn zeer beperkt tijdens de optionele trekking.

Bij de 22- en de 29 daagse Zuid-India reis overnacht je 1 nacht op een zogenaamde houseboat. Elke boot heeft een eigen crew bestaande uit een kok en 2 gondelaars. Je vaart door de Backwaters, een prachtig gebied vol kanalen, meren en kreken.  's Avonds dineer en slaap je op je 'house boat.

Wat zijn de kledingvoorschriften in India?

We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. In heel India met uitzondering van de toeristenstranden wordt te schaarse kleding als aanstootgevend beschouwd. Van vrouwen wordt verwacht dat hun schouders en hun bovenbenen tot en met de knieën bedekt zijn. Dus korte broeken en al te blote shirts of hemdjes kun je beter niet dragen. Maar ook van mannen vindt men het ongepast wanneer zij zich in het openbaar vertonen in een korte broek en/of mouwloos t-shirt. Voor iedereen gelden er strengere kledingvoorschriften bij het bezoeken van heilige plaatsen en/of tempels. Zo zul je over het algemeen je schoenen bij de ingang moeten achter laten. Daarnaast heeft elke tempel vaak nog zijn eigen regels, bijvoorbeeld bij  Jain tempels moet je alles van leer achterlaten. Als vrouw zul je je haar moeten bedekken in de moskee.Bij het betreden van een Sikh tempel moeten mannen en vrouwen hun haar bedekken. Mocht je ter plaatse soms twijfelen, aarzel dan niet de reisbegeleiding om advies te vragen.

Hoe groot is de kans dat ik ziek wordt in India ?

Als je reist in India bestaat de kans dat je een keer last zal krijgen van reizigers diarree. Het is handig om altijd een flesje desinfectie gel bij je te hebben zodat je regelmatig je handen kunt wassen ook als er geen water in de buurt is. Ook handig om voor de zekerheid diarree remmers mee te nemen.

Moet ik speciale stekkers meenemen ?

In India kan je gebruik maken van Nederlandse/Belgische stekkers. Hier nog een handige link met informatie electriciteit en voltage.
http://www.wereldstopcontacten.nl/

Is er wifi in de hotels ?

Wifi is op veel plaatsen wel beschikbaar in het Zuiden en Noorden van India. Er zijn wel restricties wat betreft het gebruik ervan in hotels. Soms zal het alleen aangeboden worden in de lobby van het hotel en vaak tegen betaling.

Het kan ook zo zijn dat er een business center in het hotel aanwezig is en daar kan je dan gebruik maken van computers ook weer tegen betaling.

Als je naar het Oosten (Sikkim, Orissa)  gaat van India is wifi zeer beperkt tot de grote steden, bijvoorbeeld Kolkata. Tijdens de Ladakh reis zal je alleen wifi vinden in Delhi en Amritsar,  internet cafeetjes in alle andere plaatsen behalve in Kargill en Alchi.

Kan ik overal water kopen ?

Je kan in India echt overal flessen water kopen en dat is belangrijk want je kan het water uit de kraan niet drinken.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.