Rondreis VIETNAM EN CAMBODJA
21 dagen - v.a. €1 795 Boek nu

Excursies Rondreis VIETNAM EN CAMBODJA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar en Vietnamese dong. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld). Tijdens feestdagen (zoals Nieuwjaar of Tet) kunnen de prijzen verhoogd worden.

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Hanoi – Stadsbezichtiging ‘Ontdek 1000 jaar oud Hanoi’

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Je wordt opgehaald bij het hotel voor een stadstour door Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. In de ochtend breng je een bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum en Museum. Ook bezoek je het huis op palen van Ho Chi Minh en de ‘One Pillar Pagoda’. Het Mausoleum van Ho Chi Minh is een van de meest belangrijke en bezochte bezienswaardigheden in Vietnam. Voor de locale bevolking is een bezoek vaak een ‘pelgrimstocht’. ‘Respect’ of ‘eerbied’zijn de sleutelwoorden.

* NB: Toegang tot het Mausoleum van Ho Chi Minh wordt alleen verleend mits je ‘netjes’ gekleed bent (geen T-shirt of shorts). Je tas/camera gaan in een locker voordat je naar binnen gaat.
* NB: In het najaar is het Mausoleum van Ho Chi Minh een aantal weken gesloten in verband met het onderhoud aan het gebalsemde lichaam (oktober/november/december). Als dat het geval is, bezoek je naast het ‘Ho Chi Minh’s House’ en de ‘One Pillar Pagoda’ tevens het Historisch Museum.

Na de lunch in een lokaal restaurant bezoek je de Tempel van de Literatuur (Van Mieu). Ook bekijk je het ‘Old Quarter’en de Ngoc Son-pagode. Per cyclo keer je terug naar je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegelden, lunch, transfers, cyclo
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hanoi – Tam Coc per boot en fiets

Ter plaatse boekbaar voor € 39

Je vaart in Tam Coc met roeibootjes over de kreken en kanaaltjes, door drie grotten (!) en langs groene velden en kleine dorpen. In het dorpje Hoa Lu bezoek je de twee oude tempels van Dinh King en Le King, Ook maak je een fietstochtje door dit sprookjeslandschap.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, vervoer, boottochtje, fietshuur 
Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi

Ho Chi Minh-stad – Kookdemonstratie en diner bij lokale familie Trinh

Ter plaatse boekbaar voor € 22

Wil je van het ‘toeristische pad’ af en een kookdemonstratie bijwonen met authentieke gerechten? Probeer dan ‘Trinh’s Home dinner’.  Een uitgelezen kans om in contact te komen met de Vietnamese keuken en cultuur. In een vriendelijke, warme atmosfeer leer je de geheimen van de Vietnamese keuken bij de familie Trinh. Aan het eind van de demonstratie, waarbij je uiteraard een handje meehelpt, ben je in staat enkele Vietnamese gerechten te breiden waarmee je thuis vrienden en familie kunt verrassen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
17:00 uur: Vertrek
17:30 uur: Bezoek lokale markt
18:00 uur: Aankomst bij de familie Trinh
19:00 uur: Diner
Circa 20.00 uur: Vertrek

Inbegrepen: transfers, diner, een drankje
Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi

Ho Chi Minh-stad – Lokaal diner in Luong Son Quán

Ter plaatse boekbaar voor € 17

Je gaat op eigen gelegenheid naar Luong Son Quán, ook bekend als Bò Tùng Xeo. Dit barbecue restaurant is voor de lokale bevolking een populaire plaats om met vrienden uit eten en/of drinken te gaan. Het restaurant is al meer dan 16 jaar befaamd om zijn uitstekende eten en service. De verschillende Vietnamese gerechtjes zijn niet bedoeld om je ‘vol’ te proppen, uit eten gaan in dit restaurant betekent meer iets van ‘socialiseren’ en het Saigonese uitgaansleven ervaren. De specialiteit van het restaurant is ‘Bo Tung Xeo’, gemarineerde reepjes rundvlees die gegeten worden met een verscheidenheid aan sauzen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
19:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
22:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, diner
Niet inbegrepen: transfers, drankjes, fooi

Ho Chi Minh-stad - Tay Ninh & Cu Chi tunnels

Ter plaatse boekbaar voor € 34

Tay Ninh is het centrum van de kleurrijke Cao Dai godsdienst. Cao Dai is het product van een poging een ideale godsdienst te creëren door samensmelting van verscheidene godsdiensten en filosofieën van oost en west. Dit heeft een interessante en kleurrijke ideologie opgeleverd die momenteel rond de drie miljoen aanhangers heeft, voornamelijk in de Tay Ninh provincie. Om 12 uur kun je de ceremonie bijwonen in de extravagante tempel die het midden houdt tussen een Franse kerk en een Disneykasteel.
Hierna rijden we verder naar Cu Chi, het indrukwekkende ondergrondse tunnelnetwerk van waaruit de guerrilla werkte tijdens de Vietnamoorlog. Het complex werd in de jaren veertig door de Vietminh gebouwd om de Franse overheersers en de Japanse bezetters te bestrijden. Later gebruikten de guerrillastrijders van de Vietcong dit honderden kilometers lange netwerk van tunnels als basis voor verrassingsaanvallen op de Amerikanen. Nog steeds is het mogelijk om af te dalen in de tunnels en zo een beetje te ervaren hoe mensen hier geleefd, geleden en gevochten hebben.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: transfers, Engelstalige gids, entreegelden, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hoi An – An Bang strand & Boottrip Thu Bon-rivier

Ter plaatse boekbaar voor € 19

Je wordt om 11 uur opgehaald bij het hotel en fietst eerst naar een lokaal restaurant, waar je kunt genieten van delicatessen uit Hoi An, zoals ‘Cau Lau’ en ‘White Rose’. Na de lunch fiets je verder naar het strand van An Bang, waar je een aantal uurtjes kunt verpozen.
In de namiddag ga je aan boord van een boot voor een tochtje over de Thu Bon-rivier. Onderweg geniet je van het leven aan de oevers die langzaam aan je voorbij trekken.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
11:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:30 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, boottochtje, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hoi An – Dorpservaringen en kookdemonstratie in Tra Que

Ter plaatse boekbaar voor € 32

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel. Per fiets rijd je naar het dorpje Tra Que. De weg leidt je langs traditionele woningen, rijstvelden en tijdloze plattelandgebieden. Na een introductie over de geschiedenis van het dorpje waar voornamelijk groente en kruiden worden verbouwd, kun je de veldjes bekijken en de boeren helpen op het land. Afhankelijk van de tijd van het jaar help je het land bemesten met wier uit het lokale meer, harken, zaaien, onkruid wieden, oogsten, water geven of andere tuinactiviteiten.
Na deze bezigheden is het tijd om even uit te rusten, wie wil kan genieten van een voetenbadje voordat je begint met het middagmaal. De lunch bestaat uit diverse delicatessen, zoals ‘tam huu’ (loempia’s) of ‘banh xeo’ (traditionele pannenkoekjes uit de regio Midden-Vietnam). Je kunt eventueel de ‘chef’ helpen met koken, of toekijken hoe het eten wordt geprepareerd.
Rond 14:00 uur neem je afscheid van de boerenfamilie voordat je terugfietst naar Hoi An. Onderweg bekijk je nog even een Japanse tombe.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
14:00 uur: Vertrek vanaf Tra Que

Inbegrepen: Engelstalige gids, sightseeing fee Tra Que, fietshuur, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hoi An – Fietstocht over het platteland

Ter plaatse boekbaar voor € 28

Je wordt opgehaald bij het hotel. De fietstocht start met een ritje naar de ‘Tiger Temple’, en vervolgens naar een boeddhistische pagode. De weg voert langs traditionele woningen, rijstvelden en tijdloze plattelandgebieden. In het dorpje Tra Que maak je een korte wandeling, waarbij je ziet hoe de boerenbevolking in de velden aan het werk is. Afhankelijk van de tijd van het jaar wordt er bemest met wier uit het lokale meer, geharkt, gezaaid, onkruid gewied, geoogst of bewaterd.
An Bang is je volgende fietsdoel. Vanaf het strand zie je het Cham-eiland, her en der ontwaar je vissersboten. Je fietst verder langs de rivieroever en gaat met de fiets aan boord van een boot voor een tochtje over de mooie rivier. Onderweg geniet je van het uitzicht over de indrukwekkende riviermonding, vissersboten en –netten, veerbootjes en palmen aan de oever.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
15:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, entreegeld, boottochtje, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hoi An – My Son

Ter plaatse boekbaar voor € 34

Je wordt opgehaald bij je hotel en rijdt naar de Cham-tempels van My Son, die prijken op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. De opgravingen liggen op ongeveer dertig kilometer afstand van Hoi An. My Son was het politieke en religieuze centrum van het Chamvolk dat van de vierde tot de dertiende eeuw de heerschappij voerde in Vietnam. Hoewel ook hier de oorlog haar sporen heeft nagelaten, is het nog steeds een interessante en sfeervolle plaats om te bezoeken.
Na de verkenning van My Son ga je naar Cau Lau, waar je aan boord stapt van een bootje. Je brengt een bezoekje aan het pottenbakkersdorp Thanh Ha en aan Kim Bong, een dorp bekend om zijn houtbewerking. Vervolgens keer je terug naar Hoi An.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
13:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, entreegeld My Son, boottochtje, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hué – ‘Royal dinner’

Ter plaatse boekbaar voor € 39

Je gaat op eigen gelegenheid naar het ‘Royal Park Restaurant’. Bij aankomst word je in traditionele koninklijke kledij gehesen. Als koning of koningin geniet je van klassieke hofmuziek, zoals deze al in vroeger tijden tijdens het diner gespeeld werd aan het hof van de Nguyen koningen. De gerechten die in ‘Hué Royal Style’ geserveerd worden symboliseren de draak, feniks of pauw. Ze zijn geprepareerd tot in de kleinste details. Je voelt je voor enkele uren een ‘royal’.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
19:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
21:30 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, diner, uitdossing in traditionele koninklijke kledij
Niet inbegrepen: transfers, drankjes, fooi

Hué – Fietstocht over het platteland bij Hué

Ter plaatse boekbaar voor € 21

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel. De rit per fiets over het platteland voert eerst naar Vi Da. Onderweg geniet je van het landelijke leven in de omgeving van het Nhu Y-kanaal. Vi Da, dat aan de Huang-rivier ligt, is al meer dan 200 jaar geleden gesticht. Het dorpje is tegenwoordig befaamd om zijn pittoreske plattelandsleven. Je fietst verder naar het dorp An Hoa, waar je de Chat Vi pagoda en de Cu Lai markt kunt bekijken. In een lokaal restaurant gebruik je de lunch.
Vervolgens fiets je verder door de groene rijstvelden, met als doel de oude Thanh Toan-brug met zijn unieke architectuur. Wie wil kan het nabijgelegen museum bekijken, waar onder andere landbouwwerktuigen staan tentoongesteld. Je leert hier meer over het dagelijkse leven op het Vietnamese platteland.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, fietshuur, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hué – Parfumrivier & Keizerlijke praalgraven

Ter plaatse boekbaar voor € 36

Rondom de stad Hué, in het golvende landschap, liggen de keizerlijke praalgraven. Eén van de aangenaamste manieren om deze mausolea te bezoeken is per traditionele drakenboot. Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de oever van de Parfumrivier gebracht. Je scheept in en vaart over de Parfumrivier naar de keizerlijke graftombes en pagodes even buiten de stad. De 21 meter hoge Thien Mu-pagode ligt op de noordelijke oever van de rivier en heeft zeven verdiepingen. Hij werd gebouwd in 1844 en was lange tijd hét symbool van Vietnam. Je bezoekt ook de tombes van de keizers Minh Mang en Khai Dinh. Na de lunch keer je terug naar je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
13:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, entreegeld, boottocht, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Phnom Penh – Stadsbezichtiging

Ter plaatse boekbaar voor € 56

Na het ontbijt word je op gepikt bij het hotel voor een ‘sightseeing’ van de Cambodjaanse hoofdstad. Je excursie begint met een bezoek aan het Koninklijk Paleis, gebouwd in 1866 onder koning Norodom. De Zilveren Pagode op het complexterrein, is genoemd naar de vloer die bedekt is met circa 5000 zilveren tegels.
Dan breng je een bezoek aan de ‘Apsara Art Association’, die tot doel heeft traditionele kunst en cultuur te behouden. Dit bereikt men o.a. door kansarme kinderen Cambodjaanse dans en muziek te doceren. De AAA verzorgt ook scholing, huisvesting, voeding en andere dagelijkse benodigdheden aan wezen en arme kinderen. Tijdens weekdagen kun je zien hoe de kinderen dans en muziek aan het oefenen zijn; op zaterdag kun je een uitvoering bezichtigen. Koning Aap steunt, i.s.m. onze lokale agent, dit project door het jaarsalaris van twee leerkrachten te betalen.
De volgende halte is het Nationaal Museum, waar een flink aantal artefacten uit de Angkor-periode staan uitgestald. De lunch vind plaats in het ‘Friends Restaurant’. Kansarme straatkinderen krijgen hier de kans ervaring op te doen, en zodoende een kans op een betere toekomst. De inkomsten gaan direct naar activiteiten van hun trainingscentrum.
De namiddag is ingeruimd voor de macabere geschiedenis van Cambodja, ten tijde van Pol Pot en de Rode Khmer. Je bezoekt Choeng Ek, de locatie van de beruchte ‘Killing Fields’. Ook de Tuol Sleng gevangenis staat op het programma. Vervolgens word je terug naar je hotel gebracht.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegelden, transfers per airconditioned minibus
Niet inbegrepen: lunch, drankjes, fooi

Siem Reap – Erfgoed van Angkor

Ter plaatse boekbaar voor € 64

's Morgens word je opgehaald en per minibus naar de tempels van Angkor gebracht. Op het programma staan o.a. de Zuidelijke Poort van Angkor Thom en de tempels van Bayon, Baphoun, Phimean Akas, The Royal Enclosure, het Terras van de Olifanten en de Leprakoning. De lunch gebruik je in een lokaal restaurant nabij de befaamde Angkor Wat.
Na de lunch vervolg je je ontdekkingreis door de overgroeide tempels en bezoek je de beroemde Angkor Wat. Tegen het eind van de dag kun je vanaf Bakheng Hill genieten van een prachtige zonsondergang. Vervolgens word je teruggebracht naar je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
18:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, lunch, transfers
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Siem Reap – Fietsen door het land van Angkor

Ter plaatse boekbaar voor € 72

Je wordt al vroeg opgehaald van het hotel per tuktuk en rijdt naar het startpunt voor een leuke fietstocht. Deze fietsrit gaat over een afstand van circa 30 km en voert over hoofdzakelijk vlakke en smalle weggetjes. Denk aan zonnebrandmiddel, zonnebril, je camera en comfortabele kleding.
De rit over een weg langs de rivier voert naar het belangrijkste tempelgebied van Angkor. Je brengt een bezoek aan Angkor Wat en volgt de ‘rondweg’. Bij Angkor Thom verlaat je de weg en rijdt verder over rustige, landelijke paden langs majestueuze bouwwerken. Je bezoekt de Bayon, befaamd om zijn serene stenen gezichten, en het Olifantenterras.
Na de lunch in ‘Viroth’s restaurant’ fiets je verder naar Tha Prom. Gigantische woudreuzen in deze tempel omklemmen de rotsblokken, tempelmuren en -daken en meterslange dikke boomwortels kronkelen er zich door de ruïnes. Over smalle paden fiets je terug naar de stad. Hier kom je in de namiddag weer terug.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07:15 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, entreegeld, transfer per tuktuk
Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi

Siem Reap – Zonsondergang op het Tonle Sap-meer

Ter plaatse boekbaar voor € 24

Je wordt per auto/busje opgepikt bij je hotel in Siem Reap en naar het Tonle Sap-meer gebracht. Onderweg stoppen we in een dorpje, waar je een ritje per ossenkar maakt. Al hobbelend zie je de lokale bevolking bezig met hun dagelijkse beslommeringen. Je bezoekt Chong Kneas, het befaamde ‘drijvende dorp’ aan het Tonle Sap-meer, waar het leven van de bevolking al eeuwenlang doorkabbelt. Veel bewoners leven van de visvangst in het zoetwatermeer, er leven circa 300 (!) vissoorten. Ook zijn er veel watervogels op het water en in de ‘wetlands’ om het Grote Meer. Je maakt rond zonsondergang een boottochtje op het water en wordt vervolgens teruggebracht naar je hotel in Siem Reap.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
14:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, transfer, boottocht
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.