Rondreis NOORD-KOREA
16 dagen - v.a. €3 595 Boek nu

Praktische info

Reisdocumenten

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.


Visum:

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten, zoals paspoort en eventuele visa. Tevens vind je hier informatie over de visumprocedure en benodigde formulieren. Dien je aanvraag minimaal 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis in bij Visumloket.

Kies je ervoor om je visum via ons Visumloket te regelen, dan brengen wij, naast de visumkosten, €35,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening.

Kijk op de website van Visumloket wat je voor vertrek moet opsturen:

Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.


Vluchtinformatie

Vertrekdatum:

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden. Het getoonde vluchtschema is daarom een voorbeeld. Ongeveer 10 dagen voor vertrek vind je op mijn.koningaap je vertrektijdenbrief met daarin het definitieve vluchtschema.Landarrangement

Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Koning Aap op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze  reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'.

Bijkomende kosten en zakgeld

Bijdrage maaltijden
De maaltijden in Noord-Korea (volpension) zijn bij de reissom inbegrepen. 

Zakgeld / Bijkomende kosten
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavepatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.

Gezamenlijke uitgavenpot
Gezien het karakter van de reis geldt er voor deze reis een 'Gezamenlijke uitgavenpot' voor verplichte uitgaven ter plaatse (bijv. de bloemen die bij diverse monumenten gelegd moeten worden). De reisbegeleider stelt een inleg voor, houd rekening met ongeveer €50,-. Indien de uiteindelijke gezamenlijke uitgaven minder dan €50,- p.p. bedragen, wordt het resterende bedrag evenredig over de reizigers verdeeld.

Accommodatie en transport

Vervoer
In Noord-Korea heb je de hele reis de beschikking over een (vaak te grote) privé bus met chauffeur. Dit wordt geregeld door het Noord-Koreaanse Staatsreisbureau KITC. Als afwisseling maak je in Pyongyang een ritje met de openbare metro gedurende 5 haltes. De stations zijn prachtig gedecoreerd met kleurige mozaïekschilderijen, marmeren zuilen en kroonluchters.

De treinreis van Pyongyang naar Beijing leg je af in een vier- of zespersoonscoupé. Vanzelfsprekend heb je hier een gereserveerde slaapplaats. Tijdens de treinreis kun je tegen betaling eten in de restauratiewagon.

Zoals al eerder vermeld is het in Noord-Korea niet mogelijk om te gaan en te staan waar je maar wilt. Je staat onder voortdurend toezicht en dit zal ook zijn weerslag hebben op het vervoer: je reist in de vervoersmiddelen die voor je klaar gezet worden. In Pyongyang is het vooralsnog niet mogelijk om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

Reisafstanden
Pyongyang naar Wonsan, circa 4½ uur rijden
Wonsan naar Hamhung, circa 3 uur rijden
Hamhung naar Kumgang, circa 9 uur rijden
Kumgang naar Wonsan, circa 3 uur rijden
Wonsan naar Pyongyang, circa 3 uur rijden
Pyongyang naar Nampo, circa 1½ uur rijden
Nampho naar Pyongyang, circa 1½ uur rijden
Pyongyang via Sariwon naar Haeju, circa 4 uur rijden
Haeju naar Sariwon, circa 2½ uur rijden
Sariwon naar Kaesong, circa 1½ uur rijden
Kaesong naar Pyongyang, circa 3½ uur rijden
Pyongyang naar Mount Myohyang, circa 2 uur rijden
Mount Myohyang naar Pyongyang, circa 2 uur rijden
NB: De genoemde afstanden zijn onder voorbehoud; het zijn ‘kale’ reistijden (stops onderweg niet meegerekend). De wegconditie en het weer spelen onder andere een rol bij de reisduur.

Uiterlijk 6 weken voor vertrek hebben we je correcte paspoortgegevens nodig i.v.m. het reserveren van de treintickets. Deze worden gereserveerd door onze agent refererende aan  je officiële voornaam zoals in het paspoort vermeld (meisjesnaam voor gehuwde vrouwen) en paspoortnummer. Indien deze niet correct worden ingevuld, kan dit problemen ter plaatse veroorzaken daar de tickets niet wijzigbaar zijn en vaak niet opnieuw kunnen worden gereserveerd.

Accommodatie
In Beijing verblijf je in een standaard hotel in het centrum van de stad.

In Noord-Korea verblijf je in de staatshotels die je krijgt aangeboden door de staat. De hotels zijn in het algemeen van goede kwaliteit. De accommodatie in Pyongyang wordt over het algemeen als iets beter bevonden als de accommodatie buiten Pyongyang. In de hotels buiten Pyongyang is vaak geen warm water beschikbaar. In Pyongyang overnachten we in twee verschillende hotels; de laatste nacht in een hotel dat vlak bij het treinstation ligt.

Eén van de pluspunten van deze reis is dat we zeven nachten buiten Pyongyang verblijven. In Nampo verblijf je in één van de twaalf chalets van het  Ryonggang Hot Spring Hotel (met privé spa). In het nog weinig bezochte Haeju is het hotel eenvoudig terwijl het Folk Hotel in Kaesong stijlvol is. Je overnacht daar in een hotel in Koreaanse stijl. Houd er wel rekening mee dat in Kaesong 's avonds de stroom vaak uitvalt door een tekort aan energie. De kans is groot dat je met kaarslicht dineert. In Hamhung verblijf je twee nachten in een hotel gelegen aan het strand terwijl ons hotel in Mt. Kumgang midden in het natuurgebied is gelegen.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Het is mogelijk om, daar waar aanwezig, een eenpersoonskamer aan te vragen.

Festivals

Noord-Korea heeft verschillende boeiende feestdagen. De feesten vinden elk jaar plaats, maar elk 5e jaar vind de grootste viering plaats. Helaas mogen toeristen bij diverse officiële gebeurtenissen niet op het centrale plein aanwezig zijn. Dit wordt bepaald door de lokale autoriteiten. Soms krijg je dat als reiziger pas enkele dagen van tevoren of op de dag zelf te horen. Het kan dus incidenteel gebeuren dat je zeer weinig tot niks van de festiviteiten meemaakt; 
 Koning Aap heeft hier helaas geen invloed op.  Je maakt op de feestdagen meestal wel wat van de festiviteiten mee, met name aan de straatkant bij de aan- en afvoerroutes naar het Kim Il Sung-plein. Veel inwoners gaan gekleed in traditionele dracht en er heerst een opgewekte, feestelijke sfeer.

Geboortedag Kim II Sung – 15 april
De Koreaanse communistische politicus Kim Il Sung stierf begin juli 1994, hij werd geboren op 15 april 1912. Elk jaar wordt de geboortedag van de voormalige president herdacht. Pyongyang zal feestelijk aangekleed worden met meterslange spandoeken en beschilderde billboards. De inwoners gaan gekleed in hun beste outfits en doen mee aan allerlei festiviteiten die door de stad heen georganiseerd zijn.

Je kunt het Kimsusan Memorial Palace bekijken of de afbeeldingen van Kim Il Sung die van bloemen zijn gemaakt bezichtigen bij de Kimilsungia Bloemententoonstelling. De Kimilsungia, een roze bloem, werd door Sukarno genoemd naar de Noord-Koreaanse heerser. De regering verkoos echter de magnolia tot de nationale bloem van Noord-Korea, omdat “de bloem het ongeëvenaarde en onsterfelijke personage van Kim Il Sung weerspiegeld en op elk continent groeit”. Woon op deze nationale dag ook een voorstelling van het Nationale Circus bij. ’s Avonds wordt er gebarbecued en verhalen verteld. Men sluit de feestdag af met een grote vuurwerkshow aan de Taedong rivier.

In Noord-Korea verwijst men naar Kim Il Sung als “De Grote Leider” en in de grondwet staat hij zelfs aangeduid als “De Eeuwige President”. Hij groeide op in een grote Koreaanse kolonie in Mantsjoerije, Noord-China. Hier sloot hij zich aan bij een communistische groepering en later vocht hij als guerrillastrijder tegen de Japanners. Ongeveer gelijktijdig met de overgave van Japan werd Korea in tweeën gesplitst. Het noorden kwam in handen van de Sovjet-Unie en het zuiden werd door Amerika bestuurd. Stalin gaf Kim Il Sung de leiding over het noordelijk deel. Kim Il Sung was ervan overtuigd dat Korea weer een verenigd land moest worden en viel in 1950 Zuid-Korea binnen, dat steun van Amerika ontving. Kim Il Sung leidde Noord-Korea op autocratische wijze en is verantwoordelijk voor een oneindige waslijst aan doden. Zijn idealiserende propaganda maakte hem in de ogen van het volk tot een held.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dag van het Leger – 25 april
De Inmin Gun, the Korean People’s Army (KPA), is het Koreaanse Leger, dat tot 2011 aangevoerd werd door Kim Jong Il. Het leger heeft in Korea hoog aanzien en telt ruim 1.106.000 gewapende werknemers bestaande uit 17-jarige jongens tot 54 jaar oude mannen. In Korea geldt een dienstplicht van 10 jaar. Jaarlijks krijgt het leger 6 miljard dollar ter beschikking gesteld en men is bang dat hier ook nucleaire wapens van gefabriceerd worden. Hoewel de middelen van het leger verouderd zijn wegens de economische crisis waar het land in verkeerd, maakt de omvang van het leger het toch imponerend. De KPA bestaat uit 5 takken, namelijk de grondtroepen, marine, luchtmacht, het artillerie adviesbureau en de speciale operatietroepen. Tot 1978 werd “Army Day” op 8 februari gevierd. Kim Il Sung liet deze dag veranderen in 25 april, de dag waarop het anti-Japan guerrilla leger werd opgericht.

Elke 5 jaar wordt de oprichting van het Koreaanse leger groots gevierd. In 2019 is het 87 jaar geleden dat leger werd opgericht. De 1 miljoen inwoners van Pyongyang vieren “Army Day” met een parade door de straten van de stad. Het leger houdt vervolgens ook een parade. Als toerist ben je relatief ‘vrij’ om deze indrukwekkende jaarlijkse viering bij te wonen. De stad is prachtig versierd met bloemen, spandoeken en billboards. De inwoners gaan keurig gekleed.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dag van de Arbeid – 1 mei
De Dag van de Arbeid wordt op 1 mei gevierd. Hoewel vrijwel alle feestdagen in Noord-Korea een politieke achtergrond hebben is dit echt een volksfeest. Het feest sluit op toepasselijke wijze de maand van festiviteiten ter ere van Kim Il Sungs geboortedag (15 april) af. De inwoners van Pyongyang kleden zich mooi aan en ook de stad wordt voorbereid op het feest. Normaal worden er op de Dag van de Arbeid parades gehouden, maar de laatste jaren blijft het bij massaal feestelijke liederen zingen en dansen in de parken en op straat. Families en vrienden vertellen verhalen bij de barbecues. Dit is een goede manier om kennis te maken met het anders zo gesloten volk.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Herdenking Wapenstilstand Korea Oorlog – 27 juli
De Japanse bezetting van Korea begon in 1910. Nadat Korea was ingelijfd werd het door de Japanners als een kolonie behandeld. De Koreanen mochten hun eigen taal niet meer spreken en moesten Japanse namen aannemen. Toen de geallieerden in 1945 Japan versloegen werd Korea verdeeld in 2 delen. Het zuidelijke gedeelte werd door de VS gecontroleerd en het noordelijke gedeelte door de Sovjet-Unie. Oorspronkelijk was deze scheiding tijdelijk, maar van een hereniging is het nooit gekomen. Stalin gaf Kim Il Sung de leiding over het communistische gedeelte en hij leidde in 1950 de oorlog tegen Zuid-Korea met als doel het creëren van een herenigd communistisch Korea. Ook in deze strijd werd Noord-Korea gesteund door China en de Sovjet-Unie en stond de Verenigde Staten achter Zuid-Korea.

De oorlog tussen noord en zuid duurde 3 jaar en kostte 5 miljoen mensen het leven. Hoewel er sprake is van een wapenstilstand is er nooit een vredesverklaring getekend. In Zuid-Korea wordt de wapenstilstand nog elk jaar herdacht op 27 juli. In Noord-Korea viert men op deze dag liever “Victory Day in the Fatherland Liberation War”. Deze zogenaamde overwinning wordt in Noord-Korea herdacht door bloemen te leggen bij het 20 meter hoge bronzen monument van Kim Il Sung en andere communistische monumenten. Ook nemen duizenden in kleurrijke gewaden gehulde Koreanen deel aan de “Mass dance”. Straatartiesten uit Pyongyang voeren hun kunsten op en de stad wordt mooi aangekleed. Elke vijf jaar worden er ook militaire parades gehouden om de overwinning te vieren. In 2018 zal de eerstvolgende parade gepland staan. Buitenlanders worden niet toegelaten op het centrale plein, maar mogen vaak wel langs de toegangswegen staan waarlangs alle militairen en het materieel naar het Kim Il Sungplein wordt gebracht. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Herdenking van het uitroepen van de DPRK - 9 september
Op 9 september wordt in het uitroepen van de Democratische Volksrepubliek van Korea herdacht. Tijdens deze dag is er een optocht van 1 miljoen Koreanen op het Kim Il Sung Plein in Pyongyang en wordt er vuurwerk afgestoken langs de Taedong rivier. In 2018 wordt de 70e viering van het uitroepen van DPRK gevierd. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dag van de Oprichting van de Arbeiderspartij - 10 oktober
De oprichting van de Arbeiderspartij wordt gevierd met verschillende optredens in Pyongyang. Zo treed het Nationaal Symfonie Orkest op en zijn er voorstellingen van artiesten uit Pyongyang.

Reisbegeleiding

Al onze groepsreizen worden ter plekke uitgevoerd door Nederlandstalige (of in het geval van onze reizen in Zuidelijk-Afrika Afrikaanssprekende) reisbegeleiders. Koning Aap stelt hoge eisen aan de reisbegeleiding; een reis staat of valt er immers mee. Belangrijke criteria bij het selecteren van onze reisbegeleiders zijn: (uiteraard) ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met groepen en – bij voorkeur – actieve kennis van een lokale taal. Speciale trainingen bereiden de reisbegeleiders verder voor op wat de deelnemers van hen verwachten. Onze medewerkers leren waar de Koning Aap reisformule voor staat. Ze worden niet alleen vanuit ons kantoor geïnstrueerd, maar volgen elders een meerdaagse cursus waar ze veel (soms lastige) praktijkgevallen krijgen voorgeschoteld. Een prima mogelijkheid om essentiële ervaring uit te wisselen. Op sommige bestemmingen worden lokale Nederlands sprekende reisbegeleiders ingezet door onze lokale agenten. Ook deze reisbegeleiders worden ter plaatse door het agentschap getraind. Het functioneren van onze reisbegeleiders evalueren we na iedere reis aan de hand van door deelnemers ingevulde evaluatieformulieren. Zo hebben wij te allen tijde zicht op hoe onze mensen in het veld opereren!

De primaire taak van onze reisbegeleiding is toezien op een goede logistiek van de reis (vervoer en accommodatie). Ook waakt de reisbegeleiding over het verloop van het programma en over de aandacht die elk onderdeel krijgt. De reisbegeleider organiseert ter plekke een scala aan facultatieve excursies. Daarnaast fungeert hij of zij natuurlijk als centrale vraagbaak. Onze medewerkers kunnen veel vertellen over het land en de plaatselijke gewoonten.

Natuurlijk heeft een reisbegeleider ook niet alles in de hand. Soms is er sprake van overmacht: door overstromingen of aardverschuivingen is de weg versperd, de overheid heeft de treinkaartjes geconfisceerd of het hotel heeft de kamers al weggegeven. Bij dit soort tegenslagen zal de reisbegeleider op zoek gaan naar een alternatief. Ondanks alle voorbereidingen en inspanningen van de reisbegeleider kan het gebeuren dat de reis toch niet geheel naar je verwachting verloopt. De reisbegeleider hoort dit dan graag van je, zodat er ter plekke naar een oplossing gezocht kan worden.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Koning Aap betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Tot slot kun je altijd bij de reisbegeleider terecht als er problemen zijn. Realiseer je wel: een reisbegeleider is geen wandelende encyclopedie. Het is altijd verstandig om een goed reishandboek mee te nemen.

Bewust op reis

Reizen is andere culturen leren kennen, lokale mensen ontmoeten en prachtige natuur zien. En dat willen we ook nog tot ver in de toekomst. Daarom houden wij bij onze reizen rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Dit is niet alleen noodzakelijk maar ook nog eens heel leuk! Voor meer informatie kijk je op: Feelingresponsible.org

Groen in China:
Als toerist in eigen land fotograferen Chinezen elkaar graag bij bezienswaardigheden. Het is beleefd om eerst toestemming te vragen als je mensen op de foto wilt zetten. Als buitenlander ben je zelf ook interessant. Wanneer je liever niet hebt dat er foto’s van je gemaakt worden kun je ‘bu yao’ (‘wil ik niet’) zeggen. Over het algemeen kun je in alle tempels fotograferen, tenzij anders aangegeven. Van militaire objecten, luchthavens en bewakers kun je beter geen foto’s maken.

Westerse kleding wordt in China geaccepteerd. Ga niet té bloot gekleed, want dat kan als schokkend ervaren worden. Let ook extra op je kledingkeuze bij het bezoeken van boeddhistische tempels, waar het dragen van korte broeken, rokken en hemdjes toont van weinig respect voor de lokale cultuur.

In samenwerking met onze lokale agenten steunt Koning Aap een aantal projecten met een financiële bijdrage. Ook onze reizigers dragen een steentje bij: in 2015 hebben een aantal deelnemers hun vaste klantenkorting omgezet naar een donatie aan een van onze projecten. Koning Aap verdeelt samen met zusterorganisaties Shoestring en YourWay2GO € 12.500 over de volgende projecten: klik hier.

New Day Foster Home (China)

Waar zet dit project zich voor in?
In Qingyundian Town, een voorstad van Beijing, ligt het New Day Foster Home. In dit weeshuis worden niet alleen wezen opgevangen, maar ook belangrijke operaties uitgevoerd bij kinderen in levensgevaar. Dit project loopt voor een groot deel op vrijwilligers, tot aan de chirurgen aan toe.

Waar gaan de donaties naartoe?
Onze donaties worden o.a. gebruikt voor levertransplantaties, bloedtransfusies en andere kostbare operaties.

Laatste update
Andrea
is in juli 2015 te vondeling gelegd bij een lokaal overheidsgebouw. Omdat zij geboren is met thalassemia (een aangeboren bloedziekte) heeft zij regelmatig bloedtransfusies en andere speciale hulp nodig, die het New Day Foster Home haar kan geven met onder andere onze donatie. Bezoek website


Samenwerkingen

Wij zijn aangesloten bij de SGR en de ANVR. Voor jou als reiziger is dit een veilig gevoel, omdat je bij eventuele problemen altijd kunt terugvallen op deze organisaties.

Ook ons lidmaatschap van het Calamiteitenfonds geeft je de zekerheid dat, bij erkende calamiteiten die niet verzekerd zijn door je reisverzekering, extra kosten vergoed worden.

Verzekeringen

Koning Aap biedt de deelnemers aan haar reizen de mogelijkheid om een annulerings- en/of reisverzekering af te sluiten bij de verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance. Zoals in onze reisvoorwaarden vermeld staat, stellen we het afsluiten van een reisverzekering verplicht en bevelen we het afsluiten van een annuleringsverzekering dringend aan. Een annuleringsverzekering is overigens ook nog geldig tijdens de reis. Mocht je onverhoopt moeten terugkeren dan kun je op basis van je annuleringsverzekering nog een vergoeding voor de 'niet genoten' vakantiedagen ontvangen.

Allianz Global Assistance beschikt over een eigen alarmcentrale die bij eventuele calamiteiten snel en vakkundig optreedt. Tevens is het onze ervaring dat Allianz Global Assistance eventuele schadeclaims in zeer korte tijd afhandelt.

Hoewel het niet verplicht is om de verzekeringen bij Koning Aap af te sluiten, raden we dit wel aan. Omdat we goed op de hoogte zijn van de af te leggen reisroutes en ter plaatse beschikken over de medewerking van lokale agenten, zijn eventuele problemen makkelijker op te lossen wanneer de reisverzekering via Koning Aap is afgesloten. Een bijkomend voordeel is dat wanneer een reis onverhoopt niet door mocht gaan, de kosten van de afgesloten reis- en/of annuleringsverzekeringen geheel gerestitueerd worden.

Tot slot: deelnemers die zich samen inschrijven op een reis raden we aan om een reisverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Bij een eventuele repatriëring van je reisgenoot voorkom je zo dat je als medereiziger (met een andere verzekering) geen toestemming krijgt om ook zonder kosten terug te keren.

Op onze website en in onze brochure vind je een uitgebreid overzicht van de mogelijke verzekeringen die Koning Aap aanbiedt.

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Meer informatie en dekkingsoverzicht?
Allianz Global Assistance dekt veel van bovenstaande avontuurlijke excursies wel.
Meer informatie NL: Allianz Global Assistance
Meer informatie BE: Allianz Global Assistance

Wat verder nog belangrijk is...

We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken.

Persoonsgegevens
Zorg dat je je persoons- en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult, aangezien deze uiteraard nodig zijn voor het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of deze gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of buitenlandse luchthaven.

Feedback
Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mee te delen. Klachten die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet in behandeling worden genomen.

Aantal deelnemers
Mocht het gepubliceerde minimum aantal deelnemers niet gehaald worden, dan hebben wij de mogelijkheid om deze reis schriftelijk of mondeling te annuleren. Ook het uiteindelijk niet verkrijgen van de benodigde vliegtickets, kan leiden tot het annuleren van de reis. Wij verplichten ons dit uiterlijk drie weken voor vertrek aan de deelnemers mee te delen.

Adventure Specialists BV 
Koning Aap maakt deel uit van een groep avontuurlijke reisorganisaties die vallen onder Adventure Specialists BV. Zij werken op diverse manieren samen om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een van de andere reisorganisaties (Koning Aap Nederland, Koning Aap België, Shoestring Nederland, Shoestring International).

Boek niet te laat
Wacht met het boeken van een reis niet te lang, omdat we een maand voor een reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’. Bovendien kan laat boeken afwijkende vluchtschema’s met bijbehorende vluchttoeslagen, extra transfers en eenpersoonskamertoeslagen met zich meebrengen.

Te Gast In
Een deel van de achtergrondinformatie over je reisbestemming is in deze uitgebreide reisbeschrijving door Informatie Verre Reizen, de uitgever van ‘Te Gast In’, met de grootste zorg samengesteld. Indien deze echter onjuistheden blijkt te bevatten aanvaardt IVR geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van foutieve en/of gewijzigde informatie.

Laatste Nieuws
In de uitgebreide reisbeschrijving vind je de meest actuele informatie over onze reizen. In de loop van het jaar kunnen echter veranderingen optreden waardoor mogelijk het dag-tot-dag-programma of het vluchtschema aangepast dient te worden. Uiteraard zoeken we dan altijd naar een zo goed mogelijk alternatief. Al deze veranderingen worden, zodra bekend, vermeld op onze website bij de betreffende reis onder 'Laatste Nieuws'. Indien de inhoud van de uitgebreide reisbeschrijving afwijkt van de informatie in onze algemene brochure, is de beschrijving op onze website bindend.

Verlenging van de reis
Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op je boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard € 50,- per boeking in rekening. 

Bij de verlenging van je reis kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht (door bijvoorbeeld een andere luchtvaartmaatschappij of boekingsklasse), het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Wij nemen (na ontvangst van je boekingsformulier!) zo spoedig mogelijk contact met je op om de prijs met je te bespreken. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Als je besluit om een reis te verlengen met een door Koning Aap aangeboden arrangement, betaal je geen wijzigingskosten.

Reisvaccinaties aan huis!
Het is altijd belangrijk om goed beschermd op reis te gaan. Thuisvaccinatie is de grootste aanbieder van vaccinaties aan huis. Haar gespecialiseerde artsen komen ook 's avonds of in het weekend bij jou thuis om reisvaccinaties te zetten. Bovendien geven de artsen jou tips en advies om goed beschermd op reis te gaan. Thuisvaccinatie brengt geen extra kosten in rekening voor de service aan huis en haar prijzen zijn vergelijkbaar met de GGD. Vaak worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

Tenslotte
Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen en prijzen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen en reissommen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen. Je kunt op onze website kijken voor eventuele wijzigingen.

Adres

BEZOEKADRES KONING AAP NEDERLAND
Entrada 223 1114 AA Amsterdam - Duivendrecht

Email
info@koningaap.nl

Telefoon
020-7887700

In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar
Tel: +31 (0)6-53313932

Openingstijden
Ons kantoor is geopend op de volgende tijden:
Maandag t/m zaterdag van 10-17 uur

Afspraak met een landenspecialist
Wil je een afspraak maken met één van onze landenspecialisten, bel dan van tevoren voor een afspraak, zodat je er zeker van bent dat je de juiste persoon te spreken krijgt.

Landinformatie

Meer informatie over NOORD-KOREA

Meer informatie over CHINA

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.