Rondreis COSTA RICA
21 dagen - v.a. €2 295 Boek nu

Excursies Rondreis COSTA RICA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Algemeen - gemiddelde entree Nationale Parken, per park

Ter plaatse boekbaar voor € 15

La Fortuna - boottocht Caño Negro Wildlife Refuge

Ter plaatse boekbaar voor € 45

De Caño Negro Wildlife Refuge wordt beschouwd als een van de beste plekken op het continent om vogels te spotten. Daarnaast is Caño Negro het thuis van veel dieren; zoals luiaards, drie soorten apen, kaaimannen, hagedissen en vleermuizen. De tour naar deze prachtige regio begint in La Fortuna. Van hieruit is het 1 ½ uur rijden tot Los Chiles, een rustig dorpje op 5 kilometer van de grens met Nicaragua. Hier ga je met de boot ongeveer 3 uur de Río Frío (‘Koude Rivier’) op. Tijdens de hele tour zullen professionele gidsen uitleg geven over de verscheidenheid aan flora en fauna onderweg.

Duur: hele dag
Inclusief: lokale gids, boottocht, picknick lunch en vervoer.
Meenemen: kopie van je paspoort, camera, comfortabele kleren, anti-muggenmiddel, zonnebrandmiddel, poncho/regenjas

Manuel Antonio N.P. - Tarcolesrivier boottocht

Ter plaatse boekbaar voor € 26

De 'Estero de Guacalillo' (Guacalillo monding) en de Tarcoles rivier bieden je de mogelijkheid om een van de grootste populaties Amerikaanse krokodillen te observeren. Een indrukwekkend ecosysteem, bestaande uit vier verschillende mangrove soorten, die elk een belangrijke ecologische leefomgeving voor diverse vogelsoorten creëren. Als de boot de rivieroever nadert, kun je de krokodillen van tot wel 15 meter lang van dichtbij bekijken. Vooral dankzij de inspanning van de lokale gemeenschap is de krokodillen populatie gegroeid van 50 naar 150 exemplaren per vierkante kilometer.

Inclusief: lokale gids, boottocht, water, fruit
Duur: 2,5 uur
Meenemen: camera, verrekijker, regenjas, comfortabele kleding, anti-muggenmiddel, zonnebrandcrème, goede schoenen.

Monteverde - Canopy Tour

Ter plaatse boekbaar voor € 60

De Selvatura Canopy Tour bestaat uit 12 kabels en 16 platforms, hoog boven in de bomen van het nevelwoud. Tijdens deze tour wordt je vast geritst aan kabels met een veiligheidsgordel. Er wordt gebruik gemaakt van het beste klimmateriaal. Hierna kan de vlucht door het bos beginnen. Het is een avontuurlijke tour, waarbij veiligheid natuurlijk een van de belangrijkste factoren is. Op het einde van de tour is er een ‘Tarzan Swing’. Dit betekent dat je boven het bos uit kunt slingeren, en je je echt even Tarzan waant!

Minimum aantal deelnemers: 2
Voor wie: alle leeftijden!
Inclusief: transport, lokale gids, materiaal, entreegeld
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 32 euro
Duur: 2,5 uur
Meenemen: (waterproof) comfortabele kleding, zonnebrandcrème, anti-muggenmiddel, verrekijker, camera.

Monteverde - Canopy Tour & Tree Top Walkways

Ter plaatse boekbaar voor € 75

Het is mogelijk om zowel de Canopy tour als de Tree Top Walkways tour te combineren. Dit is de beste manier om het nevelwoud te verkennen!

Minimum aantal deelnemers: 2
Voor wie: alle leeftijden!
Inclusief: transport, lokale gids Canopy Tour (voor de Tree Top Walkways  is er geen lokale gids inbegrepen
, materiaal, entreegeld
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 51 euro
Duur: 4 tot 5 uur
Meenemen: (waterproof) comfortabele kleding en schoenen, zonnebrandcrème, anti-muggenmiddel, verrekijker, camera.

Monteverde - nachtwandeling

Ter plaatse boekbaar voor € 16

Dit is een van de beste tours in Monteverde om wilde dieren te zien. Je begint wanneer de zon ondergaat, wanneer alle dagdieren op zoek gaan naar een plek om te slapen en alle nachtdieren ontwaken. Een geweldige ervaring, omdat je nu de dieren kunt zien die je overdag niet ziet. De meest voorkomende dieren zijn stekelvarkens, grijze vossen, vogelspinnen, kikkers, sommige soorten insecten en veel slapende vogels. De tour vindt plaats in een privé reservaat ten noordoosten van Santa Elena.

Minimum aantal deelnemers: 6
Inclusief: entreegeld, transport, gids, zaklamp
Duur: anderhalf tot twee uur
Aan doen: comfortabele schoenen en een lange broek

Monteverde - Tree Top Walkways

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Bekijk het nevelwoud eens van boven! Als je de toppen van de bomen van dichtbij wil observeren, kun je deelnemen aan de Tree Top Walkways tour. Deze 3 kilometer lange tour, bestaat uit een combinatie van paden en zeven bruggen waarbij je alle niveaus van het nevelwoud, en haar bijbehorende bewoners kunt verkennen. Je begint op de grond, en eindigt op het niveau van de top van de grote bomen. De hoogste brug ligt op 80 meter hoogte. Aan het eind kun je een ficusboom van binnen beklimmen!

Minimum aantal deelnemers: 2
Voor wie: alle leeftijden!
Inclusief: transport, entreegeld
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 23 euro
Duur: anderhalf tot 2 uur
Meenemen: comfortabele schoenen, lange broek, verrekijker, camera.

Playa Dominical - Nauyacawatervallen – paardrijden

Ter plaatse boekbaar voor € 57

Deze paardrijdtocht gaat over 12 kilometer lengte met 3 rustpauzes, waaronder een traditioneel ontbijt bij Don Lulo. Hier kom je ook in de middag terug voor een heerlijke lunch. In de Nauyacawatervallen kun je heerlijk zwemmen in de natuurlijk gevormde waterbaden.

Minimum aantal deelnemers: 7
Inclusief: lokale gids, paardrijdtocht, entreegeld watervallen, ontbijt en lunch.
Duur: hele dag (niet op zondag!)
Meenemen: camera, verrekijker, plastic tasje, zonnebrandcrème, comfortabele kleding, extra droge kleding, handdoek, sandalen, zwemkleding, goede schoenen.

Playa Dominical - walvissen en dolfijnen tocht

Ter plaatse boekbaar voor € 65

Walvissen, dolfijnen, zeeschildpadden en zeevogels: natuurliefhebbers zullen worden weggeblazen tijdens deze opwindende excursie! Het Marino Ballena Nationaal Park is de thuisbasis van een grote biologische diversiteit. Van het observeren tot de soms wel meer dan 100 ‘bottlenose’ dolfijnen, of een van de andere soorten dolfijnen, die hun acrobatische capriolen uitvoeren. Tot het spotten van bultruggen en haar kleintjes. Deze tour biedt iedereen een ervaring om nooit te vergeten! Je kunt bij Isla Ballena snorkelen bij het koraalrif.

Minimum aantal deelnemers: 8
Inclusief: lokale gids, transport, boottocht, water, sap, fruit
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 43 euro
Duur: halve dag
Meenemen: camera, verrekijker, waterfles, zonnebrandcrème, regenjas, comfortabele kleding, extra droge kleding, handdoek, sandalen, zwemkleding, schoenen, pilletjes tegen zeeziekte.

San José - Irazú Vulkaan Nationaal Park

Ter plaatse boekbaar voor € 48

We nemen de Panamerican Highway naar het zuiden om de grote Irazú vulkaan te beklimmen (per auto). Op de top van de vulkaan zie je de belangrijkste kraters en op een heldere dag zowel de Atlantische als de Stille Oceaan. Het landschap van het bijbehorende nationale park is 2300 hectare groot met primair en secundair bos en nevelwoud. Allerlei kleine dieren bewonen het park: coyotes, eekhoorns, gordeldieren, konijnen, vossen, uilen, roodborstjes, spechten en zelfs de vulkaan-kolibrie kunnen hier terug gevonden worden. Het gebied rond de krater is onvruchtbaar, elke vegetatie ontbreekt en overal zijn tekenen zichtbaar van oude vulkaanuitbarstingen.

Minimum aantal deelnemers: 6
Duur: hele dag
Inclusief: entreegeld en transport
Meenemen: camera, comfortabele kleding, anti muggenspul, dunne jas

Sarapiqui - Mi Cafecito Koffietour

Ter plaatse boekbaar voor € 33

Tijdens de Mi Cafecito koffietour kom je meer te weten over het leven van de Costa Ricaanse koffieproducenten. En over het verbouwen van de koffieplanten zelf. Natuurlijk eindig je de tour met een heerlijk kopje koffie, cappuccino of espresso. Daarnaast maak je een schitterende tocht door het bos. Geniet van het prachtige berglandschap en de indrukwekkende Sarapiquí- en Maria Aguilarrivier. Een grote variëteit aan flora, fauna, afwisselende paden en uitkijkpunten zul je onderweg tegenkomen.

Duur: twee uur
Inclusief: koffietour, wandeling, Engelstalige gids, lunch
Gratis voor kinderen onder 5 jaar, prijs voor kinderen onder 12 jaar: 27 euro
Meenemen: comfortabele kleren, camera, anti-muggenmiddel, dichte schoenen, poncho/regenjas

Tortuguero - maaltijden en excursies

Ter plaatse boekbaar voor € 95

De maaltijden en excursies in Tortuguero zijn niet inbegrepen. De kosten (95 USD) hiervoor worden geind door de reisbegeleider. Het gaat om 2 ontbijten, 2 lunches en 2 diners, allen op buffetbasis. Verder zijn de boottocht door de kanalen en het boottochtje naar het dorp in dit bedrag inbegrepen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.