Rondreis COSTA RICA
21 dagen - v.a. €2 295 Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis COSTA RICA

COSTA RICA

Wat is de beste periode om naar Costa Rica te reizen?

De beste reistijd hangt af van wat je zelf wilt. Van november tot en met april is het de droge periode maar ook het hoogseizoen. In het regenseizoen hoeft het geen slecht weer te zijn, vaak is het eerder af en toe een buitje dan continu regen. Het voordeel van deze periode is dat er veel jonge dieren te zien zijn en veel bloeiende planten.Je kunt het gebied het hele jaar bezoeken.
De Caribische kant is vochtiger en buien komen hier het hele jaar door voor. In de regentijd ( van april tot en met november) heb je voornamelijk  te maken met buien die vooral in de namiddag hevig kunnen zijn.

Heb ik een visum nodig voor Costa Rica?

Reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig voor Costa Rica. Je paspoort dient wel nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na terugkeer. Op het vliegveld van San José krijg je bij aankomst een visumstempel in je paspoort.
Belangrijk: Als je reis een overstap in de Verenigde Staten (VS) maakt dien je via internet een ESTA toestemming aan te vragen. In je vertrekbrief die 10 dagen voor vertrek online komt te staan op Mijn Koning Aap kan je het vluchtschema vinden en indien van toepassing ook informatie over een ESTA aanvragen.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Costa Rica rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Welke diersoorten kan ik tijdens mijn Costa Rica rondreis tegenkomen?

In de vele Nationale Parken en aan de stranden leven o.a. vogels als toekans, kolibries en papegaaien, slangen, spinnen, brulapen, kapucijnerapen, schildpadden, luiaards, neusbeertjes, kaaimannen, leguanen, kikkers, vlinders in alle kleuren van de regenboog. En, misschien zie je wel de uitzonderlijke quetzal met zijn fraaie lange staart. Het wildleven laat zich makkelijk bewonderen. Je zult veel wilde dieren kunnen zien!

Wanneer kan ik schildpadden kijken in Costa Rica?

Je kunt het beste tussen juni en september naar Tortuguero NP gaan. De schildpadden komen dan het strand op om eieren af te zetten. Van september tot december komen de eieren uit en kun je de jongen zien.

Kan ik snorkelen tijdens deze Costa Rica groepsreis?

Ja, er kan op verschillende plekken gesnorkeld worden tijdens onze reizen naar Costa Rica. In Punta Cocles en Drake Bay- kun je snorkelen, het materiaal voor het snorkelen is ter plaatse te huur. In Quepos / Manuel Antonio zijn mogelijkheden om te duiken.

Kan ik pinnen of moet ik Euro's meenemen naar Costa Rica?

Euro's zijn nog niet echt gangbaar in Costa Rica. Het is raadzaam een gedeelte van het zakgeld in contant geld - liefst Amerikaanse dollars - mee te nemen.  Neem contanten in kleine coupures mee, dit omdat niet alle banken of hotelrecepties voldoende colones beschikbaar hebben. De dollarbiljetten dienen onbeschadigd te zijn. In de meeste grotere plaatsen kun je, met een pas met het Cirruslogo, geld uit de muur halen. Vertrouw hier echter niet 100 procent op, dus zorg altijd dat je contant geld achter de hand hebt.Creditcards (Visa, Mastercard) worden in de meeste hotels, restaurants en winkels geaccepteerd.Het is af te raden om op het vliegveld geld te wisselen. Je krijgt hier een uitermate slechte koers voor  dollars en/of euro´s. In San José zijn veel pinautomaten waar de dag na aankomst gepind kan worden.Het is  raadzaam om naast je bankpas een extra bankpas of  bij voorkeur creditcard mee te nemen.Wij adviseren je om voor vertrek bij je bank te checken of je met je huidige pinpas wel buiten Europa kunt pinnen en dit zo mogelijk nog aan te passen voor je vertrek.  Dit in verband met actuele ontwikkelingen bij de banken om steeds meer pinpassen die in het buitenland gebruikt worden, extra te beveiligen. Dit kan met zich meebrengen dat je soms moeilijk een buitenlandse bank kunt vinden waar je je pas kunt gebruiken.

 

Moet ik een slaapzak meenemen op mijn Costa Rica groepsreis?

Een slaapzak is voor geen van onze Costa-Rica-reizen nodig.

Mobiele telefonie Costa Rica: Kan ik tijdens contact houden met mijn thuisfront?

Mobiel bellen is allereerst sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, dus informeer daar even naar hun contracten. Een telefoonkaart is makkelijk verkrijgbaar en handig in gebruik. In veel plaatsen is een telefooncel en je kunt in een aantal hotels zelfs vanuit je kamer met deze kaart bellen. Internetcafé s zijn overigens in verschillende plaatsen aanwezig.

Hoeveel uur tijdsverschil is er in Costa Rica?

In Costa Rica is het zeven uur (wintertijd) vroeger dan in Nederland en België. In de zomertijd is het verschil acht uur

Is er wifi beschikbaar in Costa Rica?

In principe is er overal wifi beschikbaar, soms gratis en soms tegen betaling. Sommige hotels hebben alleen wifi in lobby, restaurant en zwembad, dus niet in de kamers.

Moet ik een visum aanvragen als ik via Amerika vlieg?

Voor reizen met een overstap in Amerika, dien je online voor vertrek een ESTA (Electronic System of Travel Authority) toestemming aan te vragen. 

De ESTA registratie kost 14 dollar en dit bedrag kun je alleen betalen via Paypal of per creditcard (VISA, MasterCard, American Express of Discover). Je kunt de ESTA aanvragen via: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Zorg dat je geen fout maakt bij het invullen, dan kun je geweigerd worden op de vlucht. De letter O komt bijvoorbeeld nooit voor bij paspoortnummers, dus het gaat altijd om het cijfer 0.

Wij raden je aan om de ESTA-aanvraag minimaal twee weken voor vertrek in te dienen. 
Een goedgekeurde reistoestemming is:
• Verplicht voordat je aan boord gaat van het vliegtuig naar Amerika
• Geldig, tenzij anders aangegeven, voor een periode van maximaal twee jaar of totdat je paspoort verloopt
• Geen garantie voor toelating tot Amerika    
  
De ESTA is twee jaar geldig en je hoeft niet per se tussentijds de info te updaten als je weer opnieuw naar of via de VS reist, maar dit mag wel. Je kunt dan alleen de informatie zoals verblijfadres en vluchtgegevens aanpassen. Informatie over paspoortnummers en BSN nummers kun je niet wijzigen. Verandert daar iets in of maak je een fout, dan moet je toch een nieuwe ESTA aanvragen. Je krijgt vanzelf een mailtje als je ESTA verloopt ter herinnering.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.