Rondreis CUBA
21 dagen - v.a. €2 095 Boek nu

Excursies Rondreis CUBA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar van februari 2018. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Cienfuegos - bezoek Palacio de Valle

Ter plaatse boekbaar voor € 10

Een van de meest indrukwekkende gebouwen in Cienfuegos ligt aan het Parque
Marti. Het theater werd gebouwd door Tomas Terry’s familie als een eerbetoon aan hem na zijn dood. De Palacio de Valle diende tegelijkertijd als casino en is nu een restaurant en gift shop.

Prijs geldig bij minimaal 6 deelnemers.

Havana - Bezoek sigarenfabriek

Ter plaatse boekbaar voor € 10

Zie hoe de wereldberoemde Cubaanse sigaren worden gemaakt. Van de selectie van de tabaksbladeren tot het rollen, de kwaliteitsbeoordeling en het inpakken in één van de beroemde sigarenhuizen: Partagas, Carl Upmann etc. Transport niet inclusief, prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers.

Havana - Havana per cocotaxi

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Ontdek Havana op een unieke manier: per cocotaxi!  De tour voert langs de Prado en Parque Central via de Malecon naar Miramar, bezoek de groenten- en fruit markt, het standbeeld van John Lennon (door Fidel Castro zelf onthuld als groot bewonderaar van de Beatles), Cementario de Colon (een van 5 mooiste begraafplaatsen van de wereld, vol met verhalen en legenden) en Plaza de la Revolucion (waar de jaarlijkse 1 mei optochten worden gehouden en waar de Paus de mis opdroeg).

Prijs per persoon geldig bij minimaal 10 deelnemers.

Havana - Salsales

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Salsales van de beste dansleraren. Begin de vakantie met deze swingende lessen! Duur: ongeveer 3 uur.
Prijs per persoon geldig bij minimaal 4 deelnemers.

Havana - stadstour in oldtimer

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Altijd al eens in zo'n oude Amerikaanse slee uit de jaren '50 willen rijden? Grijp je kans: in Havana kun je er ongeveer 2 uur mee rondrijden, en ervaren hoe het échte Cuba voelt! Let op, je mag niet zelf rijden.

Prijs per persoon geldig bij minimaal 3 deelnemers. Onder begeleiding van een gids.

Havana - Wandeling door Oud Havana (inclusief in de reissom)

Een wandeling door de kleine straatjes van het voor een groot deel gerestoreerde Oude Havana; met mooie pleinen als Plaza de Armas, Plaza de Catedral, Plaza San Francisco en Plaza Vieja. Prachtige kerken,  paleizen en koloniale gebouwen.

Santiago de Cuba - stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 50

Tijdens deze excursie bezoek je een aantal beroemde plekken in Santiago, de geboorteplaats van de revolutie. Deze tweede stad van Cuba is wellicht de meest Cubaanse stad van Cuba met een zeer diverse bevolking.  Bezoek aan Parque Cespedes, het centrale plein en  Casa de Velasques (waar de eerste gouverneur van Cuba woonde: Diego Velazquez). Natuurlijk bezoek je de Moncadakazerne (waar de revolutie begon), de begraafplaats Santa Ifigenia (waar de stichter van het zelfstandige Cuba, Jose Marti, is begraven).
Het immense Morrofort, ook wel Castillo San Pedro de la Roca genoemd, kijkt uit over de baai van Santiago en beschermt de stad tegen piraten.

Prijs per persoon geldig bij minimaal 10 deelnemers. Lunch is inbegrepen. 

Trinidad - stadswandeling

Ter plaatse boekbaar voor € 12

Begeleide excursie door het historische en gerenoveerde centrum van Trinidad , gesticht in 1514 en tot Werelderfgoed uitgeroepen door Unesco.  Je bezoekt het prachtige Plaza Mayor, het museum Romantico (over hoe de rijke suikerbaronnen leefden tijdens de gouden tijd in Trinidad ). Ook wordt een bezoek gebracht aan de Chanchanchara, een bar en tevens de naam van een lekker drankje dat enkel in Trinidad wordt gedronken.  Het bestaat uit honing, ijs, citroen, water en brandy.

Prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers.

Trinidad - Topes de Collantes

Ter plaatse boekbaar voor € 10

Trinidad ligt aan de voet van een imposante bergketen in Centraal Cuba: de Escambray. De natuurwandeling naar de waterval van El Cubano is niet te zwaar. Bij de waterval kun je zwemmen, vogels spotten, paardrijden of lekker in een restaurantje eten. Prijs persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers

Trinidad - Valle de los Ingenios

Ter plaatse boekbaar voor € 15

Het gebied rond Trinidad, Valle de los Ingenios (het gebied van de suikerfabrieken) was het rijkste suikerriet gebied van Cuba. De vele grote huizen in het gebied bevestigen de rijkdom waarin de eigenaren leefden. De oogst werd binnengehaald door slaven.  De Isnagatoren is een voorbeeld  hoe het gebied in de gaten werd gehouden, om bijvoorbeeld  brand of het vluchten van slaven tijdig te constateren.  Deze toren werd in 1816 gebouwd. De zeven verdiepingen tellende toren is 45 meter hoog, bekroond door een uitkijktoren van waar suikerrietplantages  te zien zijn. In de jaren '90 van de vorige eeuw was de wereldsuikerprijs zo laag dat Castro besloot meer dan 70 suikerfabrieken te sluiten, waaronder veel in Trinidad. Het trieste van deze beslissing was dat een jaar later de suikerprijs weer steeg  maar Cuba nooit meer die grote suikerleverancier van weleer werd.

Prijs geldig per persoon bij minimaal 8 deelnemers.

Varadero - catamaran tour

Ter plaatse boekbaar voor € 85

Vandaag ga je heerlijk varen op zee. Natuurlijk kun je gaan zwemmen, waarbij je gebruik kunt maken van de snorkels en zwemvliezen die aan boord aanwezig zijn. Hiermee kun je de onderwaterwereld met tropische vissen en natuurlijk koraal bewonderen. Verder breng je een bezoek aan een van de eilandjes voor de kust, Cayo Blanco. Hier kun je lekker lunchen. Nadat je ongeveer anderhalf uur op dit eilandje hebt doorgebracht, begin je aan de tocht terug naar Varadero. 

Inbegrepen bij deze excursie zijn: transfer van en naar de accommodatie, drankjes, lunch.

Varadero - snorkelen vanaf Playa Coral

Ter plaatse boekbaar voor € 35

Je gaat deze ochtend snorkelen bij de koraalriffen van Playa Coral, waar je ook kunt zwemmen in de grot bij Cueva de Saturno. Snorkelgerei inclusief in de prijs. 

Viñales - bezoek Cuevas de los Portales

Ter plaatse boekbaar voor € 7

De Cuevas de los Portales wordt ook wel ‘de Che grot’ genoemd. Hier hield Che Guevara zich schuil tijdens de Cubacrisis van 1962.

Kosten per persoon bij minimaal 6 deelnemers. Inclusief vervoer en entree. 

Viñales - bezoek tabaksplantage

Ter plaatse boekbaar voor € 6

Bezoek een van de plantages en zie hoe de tabaksbladeren worden gedroogd en gefermenteerd voordat ze naar Havana worden gebracht voor de sigaarproduktie

 Prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers.

Viñales - Cayo Levisa

Ter plaatse boekbaar voor € 95

Een excursie per boot naar het paradijselijke eiland Cayo Levisa. Je vindt hier een mangrove kust en mooi zandstrand. Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld door te gaan duiken of snorkelen.

Prijs geldig bij minimaal 6 deelnermers 

Viñales - paardrijden en fietsen

Verken dit prachtige karstlandschap op het vervoersmiddel voor de Cubaan dat voor ons de fiets is: op een paard!

Zowel het huren van een fiets als het paardrijden (olv een gids) kan het beste bij het betreffende hotel of casa particular worden geregeld. Dit is de goedkoopste en meest efficiente manier. Kosten zijn voor beide tussen de 10 en 20 euro per uur. 

Viñales - wandeling Valle de Viñales

Ter plaatse boekbaar voor € 12

Begeleide wandeling door Viñales, langs tabaksvelden, fruitplantages en de imposante natuur van kalkstenen rotsen (mogotes) die zo uit de grond lijken te rijzen.

Prijs per persoon geldig vanaf minimaal 6 deelnemers.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.