Rondreis NOORD-ETHIOPIË
16 dagen - v.a. €1 995 Boek nu

Excursies Rondreis NOORD-ETHIOPIË

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 5 deelnemers en de koers van de US dollar en Ethiopische birr van november 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen. Tijdens feestdagen zijn excursies vaak duurder.

Axum - Stadswandeling met gids

Ter plaatse boekbaar voor € 18

Maak onder leiding van een lokale gids een stadswandeling door Axum. De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers.
Let wel, dit bedrag is voor alle entree's. De prijs voor de gids komt er nog bij en deze prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Bahar Dar - Boottocht Tanameer (halve dag excursie)

Ter plaatse boekbaar voor € 22

Met een boot bezoek je éen of meerdere kloosters op een eiland in het Tana meer die al zeker 500 jaar worden bewoond door monniken van de Ethiopisch-orthodoxe Kerk die de schatten van de vroegere Ethiopische keizers en kerkschatten in afgelegen kloosters bewaren. We bezoeken naar gelang de tijd 2 of meerdere eilanden.

Bahar Dar - Tis Issat watervallen

Ter plaatse boekbaar voor € 16

Vanuit Bahar Dar kun je een excursie maken van een halve dag naar de Tis Issat watervallen. De watervallen zijn na de regentijd ongeveer 400 meter breed en hebben een diepte van 45 meter. Onder leiding van een (verplichte) lokale gids maak je een wandeling in de omgeving.

Gondar - Debre Berhan Selassie kerk

Ter plaatse boekbaar voor € 8

De Debre Berhan Selassie Church is de meest bekende kerk in Ethiopie met z'n engelenplafond.

Gondar - Royal Enclosure inclusief baden van Fasilades

Ter plaatse boekbaar voor € 10

De Royal Enclosure omvat een terrein van 40 km waar het kasteel en de paleisruïnes zich bevinden omringd door een hoge stenen muur.
Fasilidas Paleis is er een van. Iyasu’s paleis is een voorbeeld van Venetiaanse architectuur.
Het entreeticket is inclusief een bezoek aan de baden van Fasilades, maar exclusief gids.

Lalibela - Entree rotskerken

Ter plaatse boekbaar voor € 50

De entree voor de rotskerken in Lalibela bedraagt op dit moment 50 USD.
Prijspeil april 2018. De lokale overheid kan ten alle tijden dit bedrag verhogen, dus het genoemde bedrag is onder voorbehoud van wijzigingen.
Daarnaast komen er ook nog de kosten van de lokale gids erbij. Dit komt neer op ongeveer 5 euro per persoon, afhankelijk van de groepsgrootte.

Simien gebergte - Wandeling (vanaf prijs)

Ter plaatse boekbaar voor € 20

In de vroege ochtend ga je, onder leiding van verplichte gidsen, op pad naar Sankaber Camp van waaruit diverse wandelingen gemaakt kunnen worden. Afhankelijk van je interesse kun je een korte dan wel langere wandeling door het prachtige gebied maken dat niet voor niets door de Unesco op de lijst van beschermde natuurgebieden is gezet. Als je geluk hebt, zie je wellicht de Gelada baviaan, de Walia Ibex of de Simien vos.

Aan het eind van de middag keer in je in twee uur terug naar het hotel in Debark. Wie nog zin heeft, maakt nog een wandelingetje over de lokale markt.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.