Rondreis ETHIOPIË
30 dagen - v.a. €2 595 Boek nu

Praktische info

Reisdocumenten

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.


Visum:

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten, zoals paspoort en eventuele visa. Tevens vind je hier informatie over de visumprocedure en benodigde formulieren. Dien je aanvraag minimaal 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis in bij Visumloket.

Kies je ervoor om je visum via ons Visumloket te regelen, dan brengen wij, naast de visumkosten, €35,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening.

Kijk op de website van Visumloket wat je voor vertrek moet opsturen:

Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.


Vluchtinformatie

Vertrekdatum:

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden. Het getoonde vluchtschema is daarom een voorbeeld. Ongeveer 10 dagen voor vertrek vind je op mijn.koningaap je vertrektijdenbrief met daarin het definitieve vluchtschema.

Landarrangement

Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Koning Aap op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze  reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'.

Bijkomende kosten en zakgeld

Zakgeld / Bijkomende kosten
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, excursies, entreegelden en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavepatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen De kosten voor het filmen van cultuurmonumenten en mensen kunnen sterk oplopen. Met name voor het maken van video-opnames betaal je al gauw € 10 - 20 per bezienswaardigheid. De euro kan gemakkelijk gewisseld worden. Bij het bezoeken van een dorp in het zuiden dient er voor ieder dorp een entree betaald te worden, daarnaast dient er verplicht een lokale gids ingehuurd te worden. Deze kosten worden uit de gezamelijke uitgavenpot betaald.

Gezamenlijke uitgavenpot
Tijdens je reis kun je regelmatig gezamenlijk deelnemen aan excursies of (niet vantevoren betaalde) maaltijden. Ook zullen er hier en daar gemeenschappelijke fooien betaald worden. Om hiervoor niet elke keer apart te hoeven afrekenen wordt er een Gezamenlijke Uitgavenpot ingesteld. Aan het begin van de reis wordt door de reisbegeleider van iedereen geld ingezameld voor deze pot. Aan het eind van de reis volgt dan de afrekening, waarbij je geld terug kunt krijgen of bij moet betalen. Met deze uitgaven is rekening gehouden bij de hoogte van ons adviesbedrag voor het zakgeld.

De hoogte van deze gezamenlijke uitgavenpot voor deze reis bedraagt € 275,- - € 300,- per persoon

Accommodatie en transport

Vervoer
Tijdens onze reizen door Ethiopië maken we gebruik van diverse vervoersmiddelen.

Bijzonder is dat we de gehele route overland afleggen. Tijdens de noordelijke lus maken we gebruik van de speciaal voor onze groep afgehuurde bus. In Nazaret (dag 19 ochtend) verruilen we de bus voor landcruisers. Deze landcruisers bieden ruimte aan vier deelnemers + een chauffeur. Het kan soms ook voorkomen dat we op dag 19 in de avond pas de jeeps tot onze beschikbaarheid hebben in Arba Minch.

Reizen door Ethiopië is een groot avontuur en vraagt veel van je geduld en flexibiliteit. De kwaliteit van de gehuurde bus en de jeeps zijn niet altijd te vergelijken met de westerse standaard, denk hierbij ook aan de beperktere beenruimte. Pech onderweg is soms onvermijdelijk, aangezien de kwaliteit van de wegen in Ethiopië vaak slecht zijn, vooral in en vlak na de regentijd. Natuurlijk kan de lokale situatie aanleiding geven tot veranderingen. Als overstromingen een busreis onmogelijk maken zal de reisbegeleiding een alternatief regelen.

Gedurende de noordelijke lus reizen we veelal door bergachtig gebied, dit betekent dat de gemiddelde snelheid waarmee we ons verplaatsen laag is. In het zuiden lopen er veel mensen met hun vee op de enige weg die door iedereen gebruikt wordt. De weg van Nazareth naar Arba Minch is op dit moment onder constructie en in minder goede conditie, terwijl de dirt roads in het zuiden juist weer wel in goede conditie zijn. Op dit moment wordt er aan de wegen rondom Arba Minch gewerkt, wat betekent dat de reisdagen hierdoor langer kunnen worden dan gepland.

De dagexcursie naar het Mago nationaal park is erg afhankelijk van de staat van de 'weg'. Tijdens en vlak na het regenseizoen is het gebied minder (on)toegankelijk. Zelfs in het droge seizoen is de rit door en naar het park erg zwaar en avontuurlijk. Vanzelfsprekend wordt er een beroep gedaan op je nodige dosis flexibiliteit en je gevoel voor avontuur!

Reisafstanden
Vliegveld Addis Abeba naar hotel: 30 minuten
Addis Abeba naar Dejen: 265km / 7 uur
Dejen naar Bahar Dar: 120 km / 3 uur
Bahar Dar naar Gondar: 180 km / 4 uur
Gondar naar Debark: 72 km / 3 uur
Debark naar Aksum: 260 km / 8 - 9 uur
Aksum naar Adigrat: 210 km / 6 uur
Adigrat naar Maychew: 320 km / 7,5 uur
Maychew naar Lalibela: 180 km / 6 uur
Lalibela naar Kombolcha: 325 km / 7,5 uur
Kombolcha naar Awash: 440 km / 8, 5 uur
Awash naar Harar: 352 km / 7 uur
Harar naar Nazaret: 426 km / 9 uur
Nazaret naar Arba Minch: 425 km / 10 uur
Arba Minch naar Konso: 90 km / 4 uur
Konso naar Turmi: 195 km / 6 uur
Turmi naar Jinka: 280 km / 8 uur
Jinka naar Arba Minch: 256 km / 6 uur
Arba Minch naar Addis Abeba: 450 km / 9 uur
NB: De genoemde reisduur per dag ('kale' reistijd) is uiteraard bij benadering, exclusief de stops onderweg. 
Met name in Ethiopië is de reisduur afhankelijk van de conditie van de wegen! Er zijn aan deze tijden geen rechten te ontlenen. 


Accommodatie
De kwaliteit van de hotels varieert nogal, de ene keer zullen de kamers wat luxer zijn, de andere keer wat eenvoudiger (zoals in Jinka, waar geen betere opties zijn). Ze zijn hoe dan ook eenvoudiger dan in de westerse wereld. Meestal heb je een eigen douche en toilet. Houd er rekening mee dat de electriciteit regelmatig kan uitvallen, dat de watertoevoer onverwacht kan stoppen, een kraan kan lekken, de wc kan doorlopen, en een handdoek kan ontbreken. Een warme douche is ook niet altijd gegarandeerd. Ook hierin word er een beroep gedaan op je flexibiliteit!

De meeste hotels hanteren een ‘check out’ tijd van 12.00 uur ’s middags. Om je verblijf comfortabeler te maken regelen we enkele ‘dagkamers’ voor de groep in Addis Abeba (dag 29), aangezien je op die dag pas aan het eind van de avond naar de luchthaven vertrekt. Je hebt zodoende de mogelijkheid om je nog even op te frissen. Het gebruik van de gedeelde dagkamers (gemiddeld 4 personen per kamer) is tot 18.00 uur.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via 'social media') contact met het thuisfront te houden. De geplande hotels in Bahar Dar, Adrigat, Nazaret en Arba Minch beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. De verbinding kan ook 'spontaan' wegvallen. Op de andere locaties is geen wifi beschikbaar. Ethiopië is nog duidelijk een land in ontwikkeling.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer / tent met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Je kunt op deze reis een eenpersoons kamer boeken. Je dient dit bij boeking aan te geven en betaalt hiervoor de vermelde eenpersoonskamertoeslag.

Geldzaken
Bij aankomst op de luchthaven, voor de douane, is het al mogelijk om Euro's te wisselen in Birr. Hou er rekening mee dat het vaak NIET mogelijk is om Birr weer terug te wisselen in Euro!

Festivals

Meskel
In september wordt Meskel gevierd, één van 's lands meest kleurrijke christelijke festivals, waar duizenden Ethiopiërs en toeristen op afkomen. Op Meskel wordt de dag herdacht waarop Sint Helena het kruis waaraan Jezus gekruisigd werd terugvond. Op de avond voor Meskel worden grote vreugdevuren ontstoken. Priesters in volledig ornaat en hun volgelingen in maagdelijk wit zingen en dansen rond de vuren. Er is een overvloed aan kerkelijke attributen, wierook, kerkmuziek en dans.

Sint Maria van Zion in Aksum
Jaarlijks op 30 november komen Tigrayers uit binnen en buitenland (vaak gekleed in sneeuwwitte gewaden en met goud versierde strak gevlochten kapsels) in grote getale naar het pelgrimsstadje Aksum om hulde te brengen aan de heilige maagd Maria. Iedereen volgt langzaam de massa naar een prominente vijgenboom op een plein nabij de hoofdkerk, waar in paarsgele priestergewaden gehulde diakens met gouden kruizen, zilveren snuisterijen en rode ceremonie paraplu’s zich in een grote cirkel rond de lommerrijke boom hebben geschaard. Na een bijeenkomst met toespraken op het grote plein bij de hoofdkerk breekt muziek en gezang los en bewegen priesters, diakens, bijbelstudenten, monniken, bisschoppen, gelovigen en de kerkleider begeleid door veiligheidsagenten zich processiegewijs naar de kerk van de heilige Maria van Zion. Honderden mensen proppen zich in de kerk om de dienst van dichtbij te volgen. Vele anderen betuigen hun geloof en devotie buiten in het park rond het gebedshuis.

Timkat 
Jaarlijks wordt in Ethiopië op 18 en 19 januari op uitbundige wijze het ‘Ethiopische Doopfeest’ Timkat gevierd: de doop van Jezus door Johannes de Doper in de rivier de Jordaan. Timkat is hèt belangrijkste feest in Ethiopië. In processies in het hele land wordt de Ark des Verbonds uit de kerken meegedragen en na twee dagen weer opgeborgen. De ceremonies zijn het grootst en belangrijkst bij de koninklijke baden in Gondar. Maar ook Lalibela wordt tijdens Timkat overspoeld door gelovigen die de processie willen bijwonen.

Leddet  
Leddet, het Ethiopische kerstfeest,  wordt vooral in Lalibela uitbundig gevierd. Leddet valt op 29 december van de Ethiopische kalender (7 januari volgens onze Gregoriaanse kalender). Het wordt gevierd na een periode van 43 dagen vasten en begint met een spectaculaire processie. Deze begint om 18 uur en gaat door tot aan de volgende ochtend 9 uur. Na deze marathon gaan mensen gezamenlijk naar huis en nemen deel aan een feestmaal. Traditioneel spelen jonge mannen tijdens dit festival een spel genaamd Genna, dat nog het meest lijkt op hockey. Leddett wordt daarom ook wel Genna genoemd.

Sint Lalibela
Op Sint Lalibela wordt jaarlijks de dood herdacht van de heilige koning Lalibela. Het is het op een na grootste festival van Lalibela. Er komen veel Ethiopische pelgrims op het festival af… maar erg weinig toeristen. ‘s Avonds klinken religieuze gezangen bij Bete Mikael en Golgotta (waar de heilige is begraven) en ‘s ochtends worden de twee ‘tabots’ (Stenen Tafelen) van Mikael en Lalibela in een parade rondgedragen.

Fasika
Fasika, het Ethiopische Paasfeest, volgt op een lange vastenperiode waar geen dierlijke (wel vis) of melkproducten worden geconsumeerd. Op de avond voor Pasen zijn veel kerken versierd met honderden kaarsjes. Pasen wordt vervolgens gevierd met vrienden en familie. De mensen eten weer vlees en de festiviteiten gaan wel een week door! Er is zelfs een tweede onofficieel paasfeest in het eerstvolgende weekend.

Reisbegeleiding

Al onze groepsreizen worden ter plekke uitgevoerd door Nederlandstalige (of in het geval van onze reizen in Zuidelijk-Afrika Afrikaanssprekende) reisbegeleiders. Koning Aap stelt hoge eisen aan de reisbegeleiding; een reis staat of valt er immers mee. Belangrijke criteria bij het selecteren van onze reisbegeleiders zijn: (uiteraard) ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met groepen en – bij voorkeur – actieve kennis van een lokale taal. Speciale trainingen bereiden de reisbegeleiders verder voor op wat de deelnemers van hen verwachten. Onze medewerkers leren waar de Koning Aap reisformule voor staat. Ze worden niet alleen vanuit ons kantoor geïnstrueerd, maar volgen elders een meerdaagse cursus waar ze veel (soms lastige) praktijkgevallen krijgen voorgeschoteld. Een prima mogelijkheid om essentiële ervaring uit te wisselen. Op sommige bestemmingen worden lokale Nederlands sprekende reisbegeleiders ingezet door onze lokale agenten. Ook deze reisbegeleiders worden ter plaatse door het agentschap getraind. Het functioneren van onze reisbegeleiders evalueren we na iedere reis aan de hand van door deelnemers ingevulde evaluatieformulieren. Zo hebben wij te allen tijde zicht op hoe onze mensen in het veld opereren!

De primaire taak van onze reisbegeleiding is toezien op een goede logistiek van de reis (vervoer en accommodatie). Ook waakt de reisbegeleiding over het verloop van het programma en over de aandacht die elk onderdeel krijgt. De reisbegeleider organiseert ter plekke een scala aan facultatieve excursies. Daarnaast fungeert hij of zij natuurlijk als centrale vraagbaak. Onze medewerkers kunnen veel vertellen over het land en de plaatselijke gewoonten.

Natuurlijk heeft een reisbegeleider ook niet alles in de hand. Soms is er sprake van overmacht: door overstromingen of aardverschuivingen is de weg versperd, de overheid heeft de treinkaartjes geconfisceerd of het hotel heeft de kamers al weggegeven. Bij dit soort tegenslagen zal de reisbegeleider op zoek gaan naar een alternatief. Ondanks alle voorbereidingen en inspanningen van de reisbegeleider kan het gebeuren dat de reis toch niet geheel naar je verwachting verloopt. De reisbegeleider hoort dit dan graag van je, zodat er ter plekke naar een oplossing gezocht kan worden.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Koning Aap betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Tot slot kun je altijd bij de reisbegeleider terecht als er problemen zijn. Realiseer je wel: een reisbegeleider is geen wandelende encyclopedie. Het is altijd verstandig om een goed reishandboek mee te nemen.

Bewust op reis

Reizen is andere culturen leren kennen, lokale mensen ontmoeten en prachtige natuur zien. En dat willen we ook nog tot ver in de toekomst. Daarom houden wij bij onze reizen rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Dit is niet alleen noodzakelijk maar ook nog eens heel leuk! Voor meer informatie kijk je op: Feelingresponsible.org

Samenwerkingen

Wij zijn aangesloten bij de SGR en de ANVR. Voor jou als reiziger is dit een veilig gevoel, omdat je bij eventuele problemen altijd kunt terugvallen op deze organisaties.

Ook ons lidmaatschap van het Calamiteitenfonds geeft je de zekerheid dat, bij erkende calamiteiten die niet verzekerd zijn door je reisverzekering, extra kosten vergoed worden.

Verzekeringen

Koning Aap biedt de deelnemers aan haar reizen de mogelijkheid om een annulerings- en/of reisverzekering af te sluiten bij de verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance. Zoals in onze reisvoorwaarden vermeld staat, stellen we het afsluiten van een reisverzekering verplicht en bevelen we het afsluiten van een annuleringsverzekering dringend aan. Een annuleringsverzekering is overigens ook nog geldig tijdens de reis. Mocht je onverhoopt moeten terugkeren dan kun je op basis van je annuleringsverzekering nog een vergoeding voor de 'niet genoten' vakantiedagen ontvangen.

Allianz Global Assistance beschikt over een eigen alarmcentrale die bij eventuele calamiteiten snel en vakkundig optreedt. Tevens is het onze ervaring dat Allianz Global Assistance eventuele schadeclaims in zeer korte tijd afhandelt.

Hoewel het niet verplicht is om de verzekeringen bij Koning Aap af te sluiten, raden we dit wel aan. Omdat we goed op de hoogte zijn van de af te leggen reisroutes en ter plaatse beschikken over de medewerking van lokale agenten, zijn eventuele problemen makkelijker op te lossen wanneer de reisverzekering via Koning Aap is afgesloten. Een bijkomend voordeel is dat wanneer een reis onverhoopt niet door mocht gaan, de kosten van de afgesloten reis- en/of annuleringsverzekeringen geheel gerestitueerd worden.

Tot slot: deelnemers die zich samen inschrijven op een reis raden we aan om een reisverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Bij een eventuele repatriëring van je reisgenoot voorkom je zo dat je als medereiziger (met een andere verzekering) geen toestemming krijgt om ook zonder kosten terug te keren.

Op onze website en in onze brochure vind je een uitgebreid overzicht van de mogelijke verzekeringen die Koning Aap aanbiedt.

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Meer informatie en dekkingsoverzicht?
Allianz Global Assistance dekt veel van bovenstaande avontuurlijke excursies wel.
Meer informatie NL: Allianz Global Assistance
Meer informatie BE: Allianz Global Assistance

Wat verder nog belangrijk is...

We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken.

Persoonsgegevens
Zorg dat je je persoons- en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult, aangezien deze uiteraard nodig zijn voor het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of deze gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of buitenlandse luchthaven.

Feedback
Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mee te delen. Klachten die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet in behandeling worden genomen.

Aantal deelnemers
Mocht het gepubliceerde minimum aantal deelnemers niet gehaald worden, dan hebben wij de mogelijkheid om deze reis schriftelijk of mondeling te annuleren. Ook het uiteindelijk niet verkrijgen van de benodigde vliegtickets, kan leiden tot het annuleren van de reis. Wij verplichten ons dit uiterlijk drie weken voor vertrek aan de deelnemers mee te delen.

Adventure Specialists BV 
Koning Aap maakt deel uit van een groep avontuurlijke reisorganisaties die vallen onder Adventure Specialists BV. Zij werken op diverse manieren samen om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een van de andere reisorganisaties (Koning Aap Nederland, Koning Aap België, Shoestring Nederland, Shoestring International).

Boek niet te laat
Wacht met het boeken van een reis niet te lang, omdat we een maand voor een reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’. Bovendien kan laat boeken afwijkende vluchtschema’s met bijbehorende vluchttoeslagen, extra transfers en eenpersoonskamertoeslagen met zich meebrengen.

Te Gast In
Een deel van de achtergrondinformatie over je reisbestemming is in deze uitgebreide reisbeschrijving door Informatie Verre Reizen, de uitgever van ‘Te Gast In’, met de grootste zorg samengesteld. Indien deze echter onjuistheden blijkt te bevatten aanvaardt IVR geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van foutieve en/of gewijzigde informatie.

Laatste Nieuws
In de uitgebreide reisbeschrijving vind je de meest actuele informatie over onze reizen. In de loop van het jaar kunnen echter veranderingen optreden waardoor mogelijk het dag-tot-dag-programma of het vluchtschema aangepast dient te worden. Uiteraard zoeken we dan altijd naar een zo goed mogelijk alternatief. Al deze veranderingen worden, zodra bekend, vermeld op onze website bij de betreffende reis onder 'Laatste Nieuws'. Indien de inhoud van de uitgebreide reisbeschrijving afwijkt van de informatie in onze algemene brochure, is de beschrijving op onze website bindend.

Verlenging van de reis
Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op je boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard € 50,- per boeking in rekening. 

Bij de verlenging van je reis kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht (door bijvoorbeeld een andere luchtvaartmaatschappij of boekingsklasse), het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Wij nemen (na ontvangst van je boekingsformulier!) zo spoedig mogelijk contact met je op om de prijs met je te bespreken. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Als je besluit om een reis te verlengen met een door Koning Aap aangeboden arrangement, betaal je geen wijzigingskosten.

Reisvaccinaties aan huis!
Het is altijd belangrijk om goed beschermd op reis te gaan. Thuisvaccinatie is de grootste aanbieder van vaccinaties aan huis. Haar gespecialiseerde artsen komen ook 's avonds of in het weekend bij jou thuis om reisvaccinaties te zetten. Bovendien geven de artsen jou tips en advies om goed beschermd op reis te gaan. Thuisvaccinatie brengt geen extra kosten in rekening voor de service aan huis en haar prijzen zijn vergelijkbaar met de GGD. Vaak worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

Tenslotte
Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen en prijzen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen en reissommen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen. Je kunt op onze website kijken voor eventuele wijzigingen.

Adres

BEZOEKADRES KONING AAP NEDERLAND
Entrada 223 1114 AA Amsterdam - Duivendrecht

Email
info@koningaap.nl

Telefoon
020-7887700

In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar
Tel: +31 (0)6-53313932

Openingstijden
Ons kantoor is geopend op de volgende tijden:
Maandag t/m zaterdag van 10-17 uur

Afspraak met een landenspecialist
Wil je een afspraak maken met één van onze landenspecialisten, bel dan van tevoren voor een afspraak, zodat je er zeker van bent dat je de juiste persoon te spreken krijgt.

Landinformatie

Meer informatie over ETHIOPIË

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.