Rondreis CENTRAAL-INDIA
31 dagen - v.a. €2 495 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,2
120 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:8,9
Prijs/kwaliteit: 7,9
Accommodatie: 7,2
Transport: 7,6
Vertrekdatum: 14/12/2018
1 Beoordeling: 9
Maria : Een fantastische reis door een prachtig deel van India. Het is een minder bekend rn minder bezocht deel en dat maakt het extra leuk. Veel contact met de lokale bevolking, mooie dorpen en heel veel cultuur.
Vertrekdatum: 14/12/2018
1 Beoordeling: 9
Olga : Een fantastisch boeiende reis, veel afwisseling in cultuur, natuur, stad en platteland. Een uitstekende reisbegeleider met hart voor India. De reis kost wel energie vanwege alles wat er te zien en te beleven is.
Vertrekdatum: 09/11/2018
1 Beoordeling: 9
Annemie : Ik was nog nooit in India geweest (als enige van de groep, vol India adepten) maar India heeft me bij de kladden gepakt! India was een overrompelende ervaring, het deed me met open mond staan van de schoonheid, maar ook van de tegenstellingen,, vies en smerig was het ook, en alles zo anders als in onze maatschappij, ik heb mijn ogen uitgekeken... maar deze confronterende zaken was ik steeds weer snel vergeten als we weer prachtige tempels, bouwkunst, grotten en de overal aanwezige cultuur en schatten aanschouwden, die de hele geschiedenis van voor en na Christus omvat, wat een reis!! Wat een land!! Ik heb best al wel veel van de wereld gezien maar waar vind je zoveel verschillende bouwkunst en architectonische stijlen en zoveel rijkdom en culturen als in India, dat heeft me erg verbaasd. Ik stond vaak met open mond, verblufend.. Ik ga zeker nog eens met Aap op reis naar India. Vooral de aardige en prachtige mensen, de vrouwen in hun mooie sari,s, die zo arm als ze waren toch waardig en schoon leefden. Vooral Indische toeristen en pelgrims hebben we ontmoet. Heel fijn. In het binnenland hebben we geen blanke of westerling gezien, heel prettig en apart. En dan de religiositeit van de mensen, overal wordt geofferd, overal zijn rituelen aan de gang en gaan pelgrims met honderden de heilige rivieren in en danken voor de mooie dag. De groep was prettig en rustig, de organisatie door onze begeleidster TOP!! Het eten was lekker en dat had ik ook niet verwacht. Ik heb veel geleerd over de geschiedenis van dit land en de verschillende religies als Jain, Siks en het Hindoeisme, waarbij de prachtige verhalen over de legenden van het Hindoeisme van onze reisleidster veel toevoegde. Deze reis vergde wel een goede conditie, lange reisdagen over slechte wegen, afzien en warm, maar onze chauffeurs loodsten ons door het onbegrijpelijk chaotische verkeer op een manier dat ik me toch veilig voelde.
Vertrekdatum: 09/11/2018
1 Beoordeling: 9
Linda : Wauw, een maand ondergedompeld in centraal India, alle tempels, architectuur en cultuur, Indiase goden en godinnen en rituelen. De reis dwars door het land in alle kleuren en geuren is er een om nooit meer te vergeten!
Vertrekdatum: 09/11/2018
0 Beoordeling: 10
Wil : deze reis was een bijzondere ervaring voor mij! voor mijn rug klachten ivm hernia heb ik een nek kussen gebruik om achter in mijn onder rug te plaatsen zodat ik rechter in de bus zat. voor de nacht trein zal ik in de toekomst een luchtbedje meenemen dit was echt te hard voor mij. Verder alles top! wil je echt nog meer van India zien is dit een bijzonder aanrader, ik geef de reis samen met een zeer goede nederlandstalige reisbegeleider een 10 als cijfer
Vertrekdatum: 09/11/2018
0 Beoordeling: 8
Richard : Dit is de meest veelzijdige reis in India die we gemaakt hebben (eerder noord, zuid en Sikkim en Orissa gedaan)
Vertrekdatum: 09/11/2018
1 Beoordeling: 7
Rene : Een aanrader als je houd van architectuur en historie. De lange reisdagen laten wel weinig tijd om kennis te maken met het dagelijkse leven van de Indiërs.
Vertrekdatum: 09/11/2018
0 Beoordeling: 8
Maria : Ik vond deze reis vooral vanwege de Indiase cultuur geweldig! Mensen willen allemaal met je op de foto, van oud tot jong. Je moet wel van oude stenen houden, hahaha. Maar de beeldhouwwerken en de schilderingen zijn echt adembenemend!
Vertrekdatum: 05/01/2018
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Neen
Vertrekdatum: 06/10/2017
1 Beoordeling: 9
Leny : Geweldige reis, zeer compleet en afwisselend van cultuur, o.a. forten, paleizen en grotten en natuur., met enkele wandelingen. het landschap is zeer afwisselend Je ziet echt weer een ander stukje India. Veel authentieke dorpjes. Mensen zijn vriendelijk, je voelt je veilig.
Vertrekdatum: 06/10/2017
0 Beoordeling: 8
Hugo : De Midden-India reis is een zeer mooie reis met een goede afwisseling in activiteiten (wandelen, bezoeken, belevenissen, .). Onze reisbegeleider, Sibren, heeft duidelijk een belangrijke positieve invloed op onze Midden India reis gehad. Dank zij zijn jarenlange ervaring van rond te reizen (in India) hebben we veel extra meegekregen op onze reis, niet alleen de voorziene bezienswaardigheden, maar ook contact met de lokale mensen tijdens stops, de mogelijkheid om het alledaagse leven van dicht bij te bekijken en te beleven. Een top-vakantie!
Vertrekdatum: 06/10/2017
0 Beoordeling: 8
Klaas : Het was een geweldige reis onder leiding van Sibren. Heel veel gezien, waaronder veel monumenten die op de wereld erfgoedlijst staan. Samen met nog 5 medereizigers was het een geslaagde reis. Zeker aan te raden.
Vertrekdatum: 10/03/2017
0 Beoordeling: 8
Catharina : Een complete reis waarin cultuur- de tempels van toen en nu- ; natuur -van droge akkerbouw tot vochtig tropisch rijst en bosgebied- ; uitpuilende steden en eenvoudige dorpen in het binnenland van India met interesse bekeken kunnen worden. Nog nooit zoveel gezien in één reis!
Vertrekdatum: 10/03/2017
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Ik wil niet op jullie website. Mijn opmerkingen zijn voor koning aap bedoeld.
Vertrekdatum: 11/11/2016
0 Beoordeling: 8
Henk : Deze reis vonden wij zeer interessant. Je reist door een gebied dat weinig bezocht wordt door toeristen. Je maakt kennis met mensen die even nieuwsgierig zijn naar jou als jij naar hen. Door enkele lange reisdagen, een vol programma en veel nieuwe indrukken is deze reis intensief en vermoeiend.
Vertrekdatum: 11/11/2016
1 Beoordeling: 9
Lianne : Voor mijn eerste India-ervaring bewust gekozen voor deze centraal-India reis. Heel afwisselend en bijzonder veel gezien. Een paar persoonlijke hoogtepunten: het verkennen van de paleizen en tempels van Orcha met het nodige klim en klauterwerk, diverse hilarische tuktuk ritjes, de kermiservaring in Ujjain (reuzenrad!), het toeren met een simpele motorbike door de ruïnes van Hampi evenals de beklimming van een uitzichtpunt aldaar en de verkenning langs de klifpaden van de verschillende strandjes van Gokarna. Met een beetje geluk en flair pik je zomaar de nodige (huwelijks)ceremonies mee. Je mede-toeristen zijn hoofdzakelijk de Indiërs, die ik heb leren kennen als super sociale en bescheiden mensen. Ik kijk uit naar de volgende trip naar India, maar eerst maar eens deze reis een plek geven en alle indrukken verwerken :)
Vertrekdatum: 07/10/2016
0 Beoordeling: 10
Peter : Een prachtige, zeer gevarieerde reis. Hoogtepunten te over. Zeer fotogeniek. Goede hotels. Goede, professionele reisleiding.
Vertrekdatum: 07/10/2016
0 Beoordeling: 8
Sanne : Zalige, unieke, mooie, supertoffe, intense, vermoeiende reis. Maar het is het waard. Laat je vanaf dag één in Indische sfeer meegaan en je zal het missen bij thuiskomst. Voor mij was het de eerste keer India, maar ik vond het zeer intense kennismaking. Je ziet vanalles en je ziet heel, heel mooie dingen. Gewoon deze reis doen en genieten.
Vertrekdatum: 11/12/2015
0 Beoordeling: 8
Henk : Het is een reis voor reizigers die al meer in India geweest zijn. je reist door een onbekend deel van India waardoor je soms de enige westerling bent met het gevolg dat je veel op de foto wordt gezet op de bijzondere plekken die je tijdens de reis bezoekt. omdat er weinig toeristen komen moet je weleens de tijd nemen voor er wat geregeld wordt bij een probleempje ook dit heeft zijn charme. Tijdens de reis moet je soms ook even zoeken voor restaurants die onze westerse magen kunnen verdragen maar dat is altijd gelukt en zit je vaak tussen de lokale bevolking erg leuk. Er zijn wel lange reisdagen maar door de vele stops goed te doen en er is genoeg te zien onderweg. Incredible India
Vertrekdatum: 13/11/2015
1 Beoordeling: 9
Paul : Met een India gekke reisleider die ook nog eens Hindi spreekt is de reis uitstekend bevallen. Vooral het feit dat een groot deel van de route niet toeristisch is vind ik altijd erg prettig. We zijn zelf tientallen keren gevraagd door de lokale bevolking om op de foto van ze te mogen i.p.v. andersom. Vele hebben dus nooit een blanke Westerling live gezien. 31 dagen zalig gegeten, soms wel wat erg heet, en elke dag weer wat anders. Het weer was ook zalig graadje of 30 elke dag blauwe hemel en niet vochtig (november/december)
Vertrekdatum: 13/11/2015
0 Beoordeling: 8
Peter : Wij hebben genoten van Centraal-India: de mensen, de cultuur. Zelfs van de apen, varkentjes, geiten, en natuurlijk de overal aanwezige koeien. Je waant je regelmatig terug in de Middeleeuwen, vooral op het platteland waar bijv. nog legio ossenkarren rijden. Wat betreft de bedelaars moet je wel een laag eelt op de ziel hebben. Over het algemeen zijn ze vrij bescheiden. Je wordt niet lastiggevallen, op een enkele (treinstation Mumbai) uitzondering na. En ja, het is vrij vies. Maar bij de meeste reizigers went dat wel :-) Kleurrijk is het ZEKER.
Vertrekdatum: 09/10/2015
1 Beoordeling: 7
Alte : Wees je bewust van het vele reizen, 4500 km. En dat het van eenvoudige tot simpele en niet altijd echt schone/ frisse locaties zijn. Zoals bedden. Vindt je dit niet erg, dan is er geen enkel probleem.
Vertrekdatum: 09/10/2015
0 Beoordeling: 8
Cornelis Wilhelmus Antonius : Het is een prachtige maar intersieve reis waar je kennis maakt met het echte India waar tourisme nog in de kinderschoenen staat.dat houd wel in dat sommige hotels van minder kwaliteit zijn vooral in de plaats Gorkana waar je twee dagen blijft is het echt heel slecht maar er waren ook hotels bij die zeer goed waren
Vertrekdatum: 09/01/2015
1 Beoordeling: 9
Rob : Een fantastische en zorgvuldig opgezette reis door een relatief onbekend deel van India met prachtige stadjes en interessante culturele, religieuze en historische monumenten. Je mond valt zo nu en dan open van verbazing bij het zien van zoveel onverwacht moois; je waant je soms bijna een ontdekkingsreiziger. Een groot deel van de tijdens de reis bezochte stadjes is zo weinig toeristisch dat je je welkom voelt en de mensen graag met je op de foto willen. We denken dat we wel op foto's in honderden lokale mobieltjes staan. Kortom een absolute aanrader.
Vertrekdatum: 14/11/2014
1 Beoordeling: 7
Reiziger : Ik zou een ieder aanraden om deze reis met de zelfde reisbegeleider te maken.
Vertrekdatum: 14/11/2014
1 Beoordeling: 9
Cornelis : Een afwisselende, boeiende reis. Een niet al te toeristisch eroute. Veel gelegenheid om in contact te komen met de plaatselijke bevolking. Uitstekende reisbegeleiding, die echt iets heeft toegevoegd aan onze reis. Kortom, voor wie eerdere reiservaring in Azie heeft een aanrader.
Vertrekdatum: 31/01/2014
0 Beoordeling: 10
Mireille Sonia Sarah Maria : Ik vond het voor een eerste keer zeer indrukwekkend. De reis was zeer goed georganiseerd en onder super deskundige begeleiding. India is een totaal andere wereld en als je als Europeaan het land wilt bezoeken, dan botst het vroeg of laat. De begeleidster probeerde om ons als Indiër dit prachtig land te doen ervaren. En dat is voor mij gelukt. Slechte wegen, een harde matras, een inheemse diersoort in je badkamer,... Dat hoort er toch wel bij vind ik. Dat is pas echt op vakantie gaan. Ik ga sowieso terug.
Vertrekdatum: 31/01/2014
0 Beoordeling: 8
Paul H.M. : Een reis voor ervaren India reizigers, veel variatie, maar wel lange dagen en inspannende reis.
Vertrekdatum: 31/01/2014
1 Beoordeling: 9
Bernard : Centraal India was voor ons al een lang gekoesterde wens, we hadden hiervoor al 3 keer India bezocht, maar Centraal India was anders, we hebben genoten van deze prachtige reis, mede dank zij onze voortreffelijke reisleidster. De reis was door Koning Aap en plaatselijk agent goed verzorgd, alleen had het busvervoer wel iets beter gekund, we hadden een erg oude bus, wel met airco, deze was echter alleen in te stellen als erg koud of helemaal niet. Het bus personeel was wel goed. Prachtige maar pittige reis met veel bezienswaardigheden zeker een aanrader voor de Indiaganger, maar niet als je voor het eerst Azië bezoekt.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.