Rondreis ZUID-INDIA
29 dagen - v.a. €1 995 Boek nu

Excursies Rondreis ZUID-INDIA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van de Indiase rupee van november 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Goa - Stadstour ‘Oud Goa’

Ter plaatse boekbaar voor € 28

Je bezoekt diverse monumenten, zoals de barokke Basiliek van Bom Jesus, die prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vind je de tombe van St. Francis Xavier, de patroonheilige van Goa. Ook ga je naar de Se Kathedraal (een van de grootste kerken in Azië), het Archeologisch Museum en Viceroy’s Arch. Voor deze excursie (met eigen vervoer) is het minimum aantal deelnemers 6 personen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 – 16:00 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, vervoer
Niet inbegrepen: entreegelden, fooi

Goa naar Mumbai - Binnenlandse vlucht inclusief transfers

Ter plaatse boekbaar voor € 125

Je kunt ervoor kiezen om het traject tussen Goa en Mumbai af te leggen per vliegtuig (in plaats van de trein). Wij zorgen voor het transfer van het hotel in Goa naar de luchthaven, de vlucht van Goa naar Mumbai en het transfer van de luchthaven in Mumbai naar het hotel. Als je dit wilt, geef dat dan door bij de boeking van je reis.

NB: Op binnenlandse vluchten in India mag maximaal 15kg bagage worden meegenomen. Voor extra gewicht zal per kg moeten worden bijbetaald.

Kochi – Fietsexcursie

Ter plaatse boekbaar voor € 25

Je maakt een fietsexcursie door Kochi, waarbij je kennis maakt met verschillende gemeenschappen (Kachi, Tulu brahmanen , Konkons, Arabische afstammelingen, Jains, Zwarte en Witte Joodse gemeenschap). Je ziet hun leven van alledag, godsgebouwen en ‘eetgewoontes’.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 – 12:00 uur of 14:30 – 18:30 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur
Niet inbegrepen: fooi

Madikeri – Tibetaanse enclave Bylakuppe

Ter plaatse boekbaar voor € 12

Je bezoekt de nederzetting Sera Je in de Tibetaanse enclave bij Bylakuppe. In deze regio bevindt zich de grootste populatie Tibetaanse vluchtelingen in heel India. De enclave, gesticht door Tibetaanse vluchtelingen die zich hier van de Indiase overheid mochten vestigen, bestaat uit enkele dorpen, drie monnikenkloosters en een nonnenklooster. Voor deze excursie (met eigen vervoer) is het minimum aantal deelnemers 6 personen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 – 16:00 uur.

Inbegrepen: Engelstalige gids, vervoer
Niet inbegrepen: entreegelden

Madikeri – Trekking naar Kote Betta

Ter plaatse boekbaar voor € 24

Na het ontbijt vertrek je voor een trekking naar Kote Betta, met 1646 meter de derde hoogste top in het Kodagu district. De wandeling wordt begeleid door een lokale gids en duurt circa 6 uur. Voor deze excursie (met eigen vervoer) is het minimum aantal deelnemers 6 personen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 – circa 14:00 uur.

Inbegrepen: Engelstalige gids, vervoer van hotel naar startpunt, vervoer van eindpunt terug naar hotel

Mamallapuram – Fietstour met lunch

Ter plaatse boekbaar voor € 16

Per fiets bezoek je de bekendste monumenten van Mamallapuram, zoals de Vijf Ratha’s, de Kusttempel, Krishna’s Butterball en Arjuna’s Penance. Natuurlijk zie je de rijstvelden en bezoek je een vissersdorpje waar je het dorpsleven meemaakt. Na afloop geniet je van een lunch in traditionele Zuid-Indiase stijl (mixed veg, fishcurry, rijst, papadam en curd).

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
11:00 – 13:30 uur Fietstour
13:30 Lunch

Inbegrepen: fietshuur, Engelstalige gids en buffetlunch
Niet inbegrepen: entreegelden, drankjes, fooi

Mysore - Kesava-tempel in Somnathpur

Ter plaatse boekbaar voor € 20

De Keshava-tempel bevindt zich aan de rand van het dorp Somnathpur (33 kilometer van Mysore). De tempel werd in 1268 gebouwd, tijdens de hoogtijdagen van de Hoysala’s. De muren van dit bouwwerk zijn van top tot teen bedekt met uitbundige sculpturen van taferelen uit de Ramayana, Mahabharata en Bhagavad Gita. Maar ook vind je er voorstellingen terug over het leven van de Hoysala-koningen. De plafonds hebben zeer ingewikkelde patronen en in de prachtige beelden van de vele verschillende goden en godinnen van het hindoeïsme zie je de vakmanschap van de kunstenaars. Voor deze excursie is het minimum aantal deelnemers 6 personen.

Excursietijd is in overleg met de reisbegeleiding.

Inbegrepen: vervoer, entreegeld, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: fooi

Mysore – Srirangapatnam

Ter plaatse boekbaar voor € 29

Op ongeveer 12 kilometer afstand van Mysore ligt Srirangapatnam, een eiland in de Kauvery rivier. Hier staan de ruïnes van de ommuurde hoofdstad van Hyder Ali en Tipu Sultan, die van hieruit de scepter zwaaiden over een groot deel van het hedendaagse zuidelijk deel van India. Van het fort is weinig over, maar de Rangnathaswamy-tempel is erg mooi bewaard gebleven. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Zomerpaleis van Tipu Sultan (Daria Daulat Bagh), dat dienst doet als museum. Je kunt de eigendommen van Tipu Sultan bekijken in het rijk gedecoreerde interieur en treft op de muren een aantal in goede staat verkerende fresco’s. Het paleis wordt omgeven door een fraaie Perzische tuin.

Excursietijd is in overleg met de reisbegeleiding.

Inbegrepen: vervoer, entreegeld, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: fooi

Periyar NP – Bootsafari

Ter plaatse boekbaar voor € 16

Je maakt een boottochtje over het meer in het nationale park. Met enig geluk zie je allerlei wildlife, zoals olifanten, wilde zwijnen, herten (als sambar en gaur) en verschillende vogelsoorten.
Voor deze excursie is het minimum aantal deelnemers 6 personen.

Excursietijden:
De excursietijd wordt ter plaatse vastgesteld door je reisbegeleider en is op basis van beschikbaarheid van de boottickets.

Inbegrepen: vervoer, entreegeld Periyar NP, boottrip
Niet inbegrepen: fooi

Periyar NP – Jungle wandeling

Ter plaatse boekbaar voor € 15

Je maakt onder leiding van een junglegids een wandeling door het nationaal park van circa drie uur. Voor deze excursie is het minimum aantal deelnemers 6 personen.

Excursietijden:
De tijd wordt ter plaatse vastgesteld door je reisbegeleider en is op basis van beschikbaarheid.

Inbegrepen: AC vervoer, entreegeld Periyar NP, junglegids
Niet inbegrepen: fooi

Periyar NP – Plantage tour

Ter plaatse boekbaar voor € 4

In de omgeving van het Periyar NP zijn diverse specerijenplantages. In een ervan krijg je uitleg over de planten die hier groeien, kardemom, peper, kaneel, vanille, koffie, thee, nootmuskaat.

Excursietijden:
De excursietijd wordt ter plaatse vastgesteld door je reisbegeleider. Totale duur van de excursie is circa 1½ uur.

Inbegrepen: AC vervoer, entreegeld specerijenplantage, Engelstalige plantagegids
Niet inbegrepen: fooi

Pondicherry - Diner met lokale familie

Ter plaatse boekbaar voor € 13

Een reis naar Zuid-India kán eigenlijk niet zonder een bezoek aan een lokale familie. Tijdens deze excursie geniet je van een traditionele Indiase maaltijd bij een familie thuis. Je hebt de kans om een gesprek te voeren met de gastvrije ‘locals’ over hun eten en cultuur.
NB: Voor de duidelijkheid, er is geen kookdemonstratie. De nadruk ligt bij deze excursie op interactie tijdens de maaltijd met de lokale familie. Als er meer dan 6 deelnemers zijn zullen de participanten verdeeld worden over verschillende families.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Aanvang excursie 12:30 uur of 19:00 uur
Einde excursie 14:00 uur of 20:30 uur

Inbegrepen: vegetarische maaltijd (3 gangen)

Tiruchirappalli – Srirangam en Rock Fort-tempel

Ter plaatse boekbaar voor € 14

Aan de noordkant van de chaotische stad Tiruchirappalli (Trichy) ligt op een eiland in de Kauvery-rivier het grootste tempelcomplex van India, de Srirangam. De belangrijkste toegangspoort is meer dan negentig meter hoog. In de doolhof van deze tempel wonen en werken 20.000 mensen en elke dag is er een grote stroom pelgrims. Er zijn zeven tempelmuren rondom de hoofdtempel. Binnen de muren zijn allerlei winkeltjes te vinden, als ook de huizen van brahmanen en ander tempelvolk. Binnen de vierde muur begint het complex pas op een tempel te lijken, daarbuiten heeft het meer iets van een stad. Het heilige der heilige van de tempel heeft een dak van goud. In de tempels en langs de rivieroevers worden vrijwel continu festivals gevierd.

De Rock Fort-tempel (ook bekend als Uchipillaiyar-tempel) ligt op de top van een steile rots, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad. De trappen die vanaf de Chinna Bazaar naar het heiligdom leiden, zijn uit de rots uitgehouwen. Op weg naar de schrijn van de god Ganesh boven passeer je allerlei winkeltjes met religieuze prullaria en natuurlijk de tempelolifant, die je zegent voor een roepie.
Voor deze excursie is het minimum aantal deelnemers 6 personen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 Vertrek.
12:30 Einde excursie.

Inbegrepen: vervoer, entreegeld, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: fooi
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.