Rondreis ZUID-INDIA
29 dagen - v.a. €1 995 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
7,9
82 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:9,2
Prijs/kwaliteit: 8,0
Accommodatie: 7,7
Transport: 7,8

Belangrijk om te weten

De meeste respondenten merken op dat ze onze reisbegeleiding als zeer positief ervaren hebben. Ook de reisroute en het ontspannen reistempo worden goed gewaardeerd. De meningen van onze reizigers zijn belangrijk, we kijken dan ook goed naar de op onze reizen gegeven reviews! Zo wordt voortaan in de ‘Backwaters’ verbleven op een mooie ‘houseboat’, inclusief maaltijden aan boord. Uniek! Zo’n drijvend verblijf geeft je reis door Zuid-India zeker meerwaarde!
Vertrekdatum: 14/07/2018
0 Beoordeling: 10
Louis : Een prachtige informatieve reis die een ander India laat zien dan het India van het noorden. Het rustige tempo van de reis is daarbij uiterst aangenaam.
Vertrekdatum: 14/07/2018
0 Beoordeling: 10
Reiziger : De reis was een geweldige ervaring. Het programma had een goede afwisseling tussen reizen en op een plek blijven, dit was zeer relaxt.
Vertrekdatum: 14/07/2018
0 Beoordeling: 8
Filip : Een zeer afwisselende reis waar alle facetten van India aan bod komen. Voor reizigers die nog geen ervaring hebben met India is dit de perfecte reis. De geuren, de kleuren, de mensen, de cultuur, alles ademt India. Van Franse, Engelse en Portugese invloeden in kleine vissersdorpen tot drukke steden met toeters en bellen. Mooie tempels, gezellige markten. Zuid India is heel groen, met vele fotogenieke thee- en koffieplantages en uiteraard de nodige rijstvelden en kokospalmen. In deze reis zijn er voldoende mooie rustmomenten voorzien aan schitterende stranden. Een aanrader!
Vertrekdatum: 14/07/2018
1 Beoordeling: 9
Thierry : Namaste beste lezer, dit was een prachtige reis! Perfect evenwicht tussen natuur/cultuur, platteland/steden. Heerlijk eten! Rustig reistempo waardoor je de kans krijgt om alles volop te beleven en ook de tijd hebt om dit te verwerken. Prima reisbegeleiding. Goeie plaatselijke gidsen. Transport perfect geregeld. Laat je niet afschrikken door moesson-tijd want dat viel in ons geval best mee!
Vertrekdatum: 17/02/2018
1 Beoordeling: 5
Otto : Een reis met tegenvallers. Het ging voor ons al mis bij de aanvraag van het visum. Door een bankstoring konden we het e-visum bij het consulaat niet betalen. Een dag later leek dit wel te lukken. Er kwam geen melding of de betaling wel of niet gelukt was. Er kwam wel direct een formulier dat er uit zag als een geldig visum, voorzien van pasfoto en wel. Er moest echter GRANTED opstaan. Dit ontbrak zodat we op Schiphol al teruggestuurd werden. Drie dagen later konden we alsnog op reis. Nadat we ons bij de groep hadden aangesloten leek de reis goed te gaan. In kumily hadden we ons verheugd op de ochtend-wandeling in het wildpark. We kregen echter te horen dat alle beschikbare toegangskaarten opgekocht waren door een hoge regeringsambtenaar. Dus onze reis naar het nationaal park was een dotreis. Vervolgens naar de Backwaters war we pas om 3 uur op de housboat stapte. De hele groep had zich opgegeven om smorgens vroeg met een kleine boot de smalle vaarten van de Backwaters te bekijken. Dit ging echter niet door omdat het punt waar we overnachtte te ver van de kleinere boot aflag. Dus weer een tegenvaller. Om 10.00 uur was de bootreis afgelopen. Voor vele veel te snel. In Madikeri aangekomen wilden wij graag de tibetaanse enclave bezoeken. Hiervoor waren echter te weinig deelnemers, zodat het bezoek niet door kon gaan. We zijn toen maar met de trekking meegegaan. Een pittige wandeling maar de mooie vergezichten gingen door de nevel verloren. Vervolgens de treinreizen. Het is voor ons in onze eerste klas coupe heel anders dan wat de Indiërs meemaken. Overvolle treinstellen met open ramen. Voor ons echter airco en een ruime coupe. Echter het slapen viel niet mee wat ons redelijk gammel in Goa deed aankomen. Het hotel 10 minuten van het strand gelegen was prima maar bij het zwembad ongezellig. Dit was overigens het geval bij bijna alle zwembaden. Geen stoelen en vol in de zon is niet sfeerverhogend. Dan maar naar het strand. Het water tapte van ons af door de hoge temperatuur en vochtigheid. Op het strand oude ligbedden met parasols allen bezet door Russen. Niets op tegen maar toch een heel ander volk. Door naar Mumbai met de trein. 13 uur reizen door een landschap wat bij tijd en wijle mooi was maar vaak aan het gezicht onttrokken door bebouwing, tunnels en smerige ramen. Met de nachtvlucht naar Parijs. Door drukte en onwetendheid hebben wij onze aansluiting naar Amsterdam met een paar minuten gemist. De bagage werd reeds van board gehaald. Hierdoor hebben we totaal 9 uur op het vliegveld gewacht. Dit terwijl er ook rechtstreekse vluchten van Mumbai naar Amsterdam gaan. Voor ons was deze reis met al zijn tegenslagen een reis die we zeken niet aan andere adviseren. We hebben mooie dingen gezien maar de vuile steden, de tegenvallers, armoedig bebouwing langs de wegen en het altijd rommelige verkeer met voortdurend getoeter zijn een grote domper op onze vakantiebeleving geweest.
Vertrekdatum: 11/11/2017
1 Beoordeling: 9
Thea : Deze vier weken Zuid-India reis is een aanrader om te doen. Elke dag zie je zoveel om je heen gebeuren. Er is bij deze reis voldoende ruimte om relax dingen zelf te ondernemen. De uitstapjes die je doet met de groep zijn erg leuk. Ook een voordeel van deze reis is dat je niet gebonden bent aan ontbijt, lunch of diner. Je kan alles zelf regelen waardoor je het op je zelf kan doen. Het hoeft niet maar het mag. Het allerleukste van deze reis dat koning aap een afgewogen geheel heeft bedacht met veel eigen inbreng.
Vertrekdatum: 11/02/2017
0 Beoordeling: 8
Joke : geen
Vertrekdatum: 11/02/2017
0 Beoordeling: 8
Hendrikje : Reis Zuid India de moeite waard, al was februari al niet meer de beste tijd. December of januari zouden iets minder heet zijn. Vriendelijke mensen in de prachtigste sari's en andere gewaden. Je kon foto's blijven schieten. Wel veel afval langs de weg, maar geen vliegen. Twee keer is iemand een dag van slag geweest, dus dat viel erg mee.
Vertrekdatum: 07/01/2017
1 Beoordeling: 9
Tiny : Een schitterende reis als je van India houd. Uitstekende hotels en veel afwisseling.
Vertrekdatum: 12/11/2016
0 Beoordeling: 8
Jan : Nee.
Vertrekdatum: 12/11/2016
1 Beoordeling: 9
Helma : Hele leuke afwisselende reis met goede reisbegeleiding door groen India.
Vertrekdatum: 08/01/2016
1 Beoordeling: 9
Jan : Dit was onze eerste ervaring met India. Geweldige reis gehad met uitstekende reisleidster! Interessante en afwisselende reis met bus, trein en varen op de Backwaters. Opvallend vriendelijke bevolking. Deze reis was voor ons zeker een uitnodiging om meer te gaan zien van India.
Vertrekdatum: 08/01/2016
1 Beoordeling: 7
Reiziger : Hele mooie en interessante reis, vooral het Tamil Nadu-gedeelte (Trichy, Madurai!) Door de 29 dagen was het geen "gehaaste" reis Kumily en Varkala vervangen door iets interessanters en 1 dag Goa minder en je hebt een perfecte reis. En niet te vergeten: de enthousiaste en deskundige reisbegeleidster maakt van elk nadeel een voordeel!
Vertrekdatum: 08/01/2016
0 Beoordeling: 8
hans : Groepsreis door zuid India. De reis heeft aan onze verwachting voldaan. Het was onze tweede reis in India. Het zuiden is minder rijk aan architectuur dan b.v. Radjastan, maar dat wisten we van te voren. Daarentegen hebben we nu meer genoten van de vriendelijke bevolking en haar gebruiken. Zeker geen spijt van deze reis. De reisbegeleiding was supper.
Vertrekdatum: 14/11/2015
0 Beoordeling: 8
Johannes Jacobus : Deze rondreis is een prachtige reis en zeker aan te raden als je niet in een heel hoog tempo door India wil reizen. De vele variaties op deze reis, oa de busreizen, treinreis, vliegreis, varen op de Backwaters de nachttrein maken deze reis boeiend. De schoonheid van India komt hierdoor goed tot zijn recht. Van belang is dat je een goede reisbegeleider hebt, dat hadden wij gelukkig. Wij hebben voor het eerst met Koning Aap gereisd, maar beslist niet de laatste keer. Koning Aap is voor ons een hele goede reisorganisatie. Niet duur voor de aangeboden reis.
Vertrekdatum: 14/11/2015
0 Beoordeling: 10
Petra : Wat een geweldige reis. Weer een ervaring rijker en zeker aan te raden. Ja, je bent in blijft in India dus als er soms geen water is of je hebt een hard bed, zeur niet. This is India men. Zelf denk ik wel dat het ingeschatte zakgeld iets te laag ligt. Bedankt Koning aap en bedankt reisbegeleider. Super.
Vertrekdatum: 02/10/2015
0 Beoordeling: 8
Jacobus : Reis is leuk, gevarieerd en het tempo aangenaam.
Vertrekdatum: 02/10/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Neen; ik wil mijn ervaringen niet delen
Vertrekdatum: 28/03/2015
0 Beoordeling: 4
Maria Antonia : Een erg rustige reis vooral geschikt voor mensen die houden van luxe en zwembaden. De afstand naar bezienswaardigheden is vaak erg groot dus bereid je voor op veel extra reiskosten. De meeste lokaties zijn vooral geschikt voor 1 bepaalde activiteit, bijvoorbeeld een strandlocatie of een wandellocatie. De in de reisbeschrijving genoemde andere mogelijkheden op die locaties zijn vaak erg rooskleurig voorgesteld, het lijkt vooral of er van alles te doen is maar je bent in feite vrij snel met de dan overblijvende bezienswaardigheden klaar.
Vertrekdatum: 07/01/2015
0 Beoordeling: 6
Annemiek : Een niet zo heel spectaculaire reis, wel relaxed en met goede accommodaties. vaak wat lange reisdagen. Alles wordt in de reisbeschrijving wat spannender en romantischer voorgesteld dan het in werkelijkheid is. Veel cultuur en weinig flora en fauna. Neem zeker een binnenlandse vlucht van Goa naar Mumbai, want een hele dag treinen is niet zo tof.
Vertrekdatum: 07/01/2015
1 Beoordeling: 7
Johanna (Joke) : Ik heb een geweldige reis gehad .Goed programma, fijne groep en een fantastische reisbegeleider.
Vertrekdatum: 07/01/2015
0 Beoordeling: 8
Johan : De reis door Zuid India is heeft een mooie route die afwisseling biedt van steden en platteland, natuur en cultuur. Een mooie route langs de hoogtepunten van dit prachtige deel van het land. We hebben volop genoten
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.