Rondreis IRAN
15 dagen - v.a. €1 595 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,3
247 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:8,4
Prijs/kwaliteit: 7,7
Accommodatie: 7,4
Transport: 8,3
Vertrekdatum: 22/07/2018
0 Beoordeling: 10
Luc : De reis naar Iran zullen wij ons altijd heugen, het is zeker niet de eerste (verre) reis die wij gemaakt hebben maar wel, veruit, de mooiste. Deze reis verrijkt je op talloze vlakken, alles dat je denkt te weten over Iran stel je bij na er geweest te zijn. Allereerst zijn de Iraniërs zelf de factor die deze reis onvergetelijk maken, waar je ook loopt klampen mensen je aan voor een selfie, een gesprekje of om je simpelweg te bedanken voor het reizen naar Iran. Je zal vaak uitgenodigd worden door mensen om bij hen thuis op bezoek te komen. Daarnaast zijn de steden en dorpen die bezocht worden prachtig, van het schilderachtige Isfahan, met haar fenomenale mozaïeken, het woestijnstadje Yazd, de metropool Tehran tot de stad van de poëzie: Shiraz. Ook de nacht die je doorbrengt midden in de woestijn, in een Karavanserai, is meer dan mooi; je kan bovenop het dak zitten vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Melkweg en de sterrenhemel. Iran is daarnaast een ontzettend veilige plek, of we nou met de groep reisden of alleen op stap gingen, nergens voelden we ons onveilig. Kortom, ik kan deze reis niet hoog genoeg aanbevelen. Daarnaast een groot compliment naar onze lokale gids die ervoor zorgde dat de reis voelde als een reis met een goede vriend.
Vertrekdatum: 22/04/2018
1 Beoordeling: 9
Lucas : We hadden hoge verwachtingen van deze reis gezien de reviews en de beschrijving op de site maar deze reis heeft onze verwachtingen overtroffen. Vooral de Iraniërs zelf maken deze reis bijzonder. Wat veel lieve en gastvrije mensen hebben we ontmoet! Daarnaast liep de organisatie als een trein en hebben we kennis mogen maken met de prachtige eeuwenoude Perzische cultuur.
Vertrekdatum: 22/04/2018
1 Beoordeling: 9
Dirk : de uitstekende reisbegeleiding zowel vanuit Nederland als vanuit Iran de afwisseling van de hotels het bezoeken van de verschillende steden/dorpen al reizend door het land en omringd door een zeer afwisselend en schitterend landschap! de afwisseling in het programma aanbod,dan in de woestijn dan in een moskee dan in een paleis etc,etc. en ook de individuele vrijheid om zelfstandig op pad te gaan buiten de groep om is zeer bevallen het was een "toffe" groep waarmee we reisden!
Vertrekdatum: 22/04/2018
0 Beoordeling: 10
Ann : Een fantastische reis doorheen een uniek land. Een reis doorheen de geschiedenis met prachtige architectuur, geuren en kleuren. Maar het mooist van al is de Iraanse gastvrijheid. Een geweldige ervaring en een absolute aanrader!
Vertrekdatum: 22/04/2018
0 Beoordeling: 10
Toon : Iran is een land dat wij niet kennen in Nederland. Het is namelijk totaal anders dan hoe het hier in de media wordt gebracht. Zelden zulke gastvrije en warme mensen ontmoet als tijdens onze reis door Iran. Met indrukwekkende woestijn landschappen en prachtige moskeeën en paleizen. Zeer de moeite waard!!!
Vertrekdatum: 09/09/2017
1 Beoordeling: 9
Jos : Het is een mooie ervaring om door een land te reizen waar je zoveel negatieve informatie via de media van krijgt en...... zelf te zien. Vriendelijke mensen, je kunt overal eten, het is er veilig, hotels zijn goed en schoon, moskeeën zijn toegankelijk en een cultuur van ver voor Christus. En allen vrouwen moeten een hoofddoek dragen ook westerse.
Vertrekdatum: 09/09/2017
1 Beoordeling: 9
Michael : Iran, wat een fantastisch land om doorheen te mogen reizen. Naast alle pracht en praal zijn het vooral de mensen die het land zo fantastisch maken. Zeer gastvrij en nieuwsgierig, gaan graag op de foto met je. Mensen zijn erg blij dat er mensen uit het westen komen. De reis was goed georganiseerd en er waren voldoende mogelijkheden om, als je daar behoefte aan hebt, even je eigen gang te gaan. Onze reisbeleidster wist een hoop te vertellen,uit te leggen en bijzondere plekjes te laten zien. De restricties qua hoofddoek e.d. vielen ons reuze mee, deze kon vaak vrij losjes gedragen worden en in sommige hotels helemaal af. Accomodaties waren prima en schoon, eten heerlijk. Het enige wat wij af en toe miste na een drukke dag was even plonsen met een alcoholische versnapering in het zwembad, maar dit wisten wij van te voren. Iran een land waar niks mag maar meer kan dan jij denkt.
Vertrekdatum: 29/10/2016
0 Beoordeling: 8
Michel : Indrukwekkende en bijzondere reis. Eeuwenoude prachtige cultuur, enorm gastvrije en vriendelijke bevolking. Als je ergens in contact met de bevolking kunt komen is het hier. Dit land heeft volledig onterecht een slechte naam. Helemaal veilig om rond te reizen en van anti westerse sentimenten hebben we niets gemerkt. Stel je open voor het land en de mensen en laat je verrassen!
Vertrekdatum: 24/09/2016
1 Beoordeling: 9
Marleen : Iran... als je beslist deze reis te boeken heb je de belangrijkste beslissing genomen!! Het land is zo ontzettend mooi. Je valt van de ene verbazing in de ander. De mensen zijn geweldig, zoveel vriendelijkheid. En reizen door deze Islamitische staat met alle beperkingen en kledingvoorschriften (vooral voor vrouwen) draagt bij aan een onvergetelijke ervaring.
Vertrekdatum: 10/09/2016
0 Beoordeling: 8
Ruben Caspar : Vraag in hotels of bepaalde voorzieningen, zoals het zwembad, geld kosten. In Iran wordt voor bijna alles geld gerekend als je toerist bent, dus voorkom verrassingen achteraf.
Vertrekdatum: 14/05/2016
0 Beoordeling: 8
Kristine : Review reis Iran 15 dagen: Mooie gevarieerde reis, zeker een afrader qua cultuur, steden, contacten met de lokale bevolking!. Elk dag heb ik me verbaasd over de mooie dingen die ik zag en de nieuwsgierige, aardige en open bevolking. Deze reis ervaring heeft mijn leven verrijkt.
Vertrekdatum: 14/05/2016
0 Beoordeling: 8
Mariëtte : prachtige reis met veel bezienswaardigheden. Groepsgrootte van 9 top. Reisbegeleiding prettig, aanwezig op die momenten dat ze nodig was. Fooienverhaal onduidelijk.
Vertrekdatum: 30/04/2016
1 Beoordeling: 9
Reiziger : We hebben geweldig genoten, het is een ervaring voor het leven. Veel geleerd er is een wereld voor ons opengegaan. Wat zijn Iraniërs gastvrij!
Vertrekdatum: 30/04/2016
0 Beoordeling: 8
Chris : Een goed opgebouwde reis met als hoogtepunt Shiraz, Persepolis en Isfahan. Goede balans tussen 'reistijd' en 'vrije tijd'. Zeer gastvrij en toegankelijke bevolking.
Vertrekdatum: 23/04/2016
1 Beoordeling: 9
Johan : Wij kijken terug op een goed georganiseerde reis waarin we zijn begeleid door een uitstekende gids die met veel plezier ok extra zaken voor ons regelde. De bezoeken en excursies waren interessant in een land met een prettige, vriendelijke bevolking die het je graag naar de zin maakt.
Vertrekdatum: 16/04/2016
0 Beoordeling: 8
Juul : Geweldige reis met veel individuele vrijheid. De vriendelijkheid en gastvrijheid van de Iraniers staan in schril contrast met het beeld dat wij in het westen over Iran voorgeschoteld krijgen. Open gesprekken met mensen over religie, de hoofddoek en het regime: onverwacht en relativerend. De rijke cultuur en historie zijn zeer indrukwekkend. Een reis om niet snel te vergeten!
Vertrekdatum: 20/12/2015
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Een reis door het mooie, uitgestrekte, verrassende Iran. Gelijk al dag 1 met de Shador om in Ghom. Een beetje onwennig was het wel, maar de glimlach van de Iraniers maakte alles goed. Vaak werden we aangesproken, in het Engels, gewoon, welkom in Iran! Tijdens de lange reisdagen leuke picknickplekken met onze overheerlijke tonijnsalade. Leuke restaurants. Elke stad weer verrassend mooie plekken bezocht. Iran is nog niet toeristisch, zal wel snel veranderen, dus... Een top reisleidster, die aan alles dacht.
Vertrekdatum: 01/11/2015
1 Beoordeling: 7
Leo : Dit is een mooie reis door een bakermat van onze cultuurgeschiedenis. Je krijgt een goede inkijk in dit bijzondere land: te midden van alle problemen in deze regio lijkt dit een veilig en rustig land. De mensen zijn zeer aardig, het landschap uitgestrekt. Maar vergis je niet: religie is dominant aanwezig, droogte is ook hier een probleem, en de steden zijn snel gegroeid. De bevolking is relatief zeer jong en bepaald niet iedereen is tevreden met de situatie. Dit alles maakt het tot een erg interessante bestemming. Het accent ligt bij deze reis op de steden die je bezoekt: daar is veel te zien, maar deze steden zijn ook heel druk.
Vertrekdatum: 01/11/2015
0 Beoordeling: 8
Henk : Boeiende reis met als hoogtepunten de plaatsen Shiraz en voornamelijk Esfahan. Wat een vriendelijk volk en wat een geweldig mooie gebouwen kunnen die moskeeën toch zijn. Een aanrader voor iedere reiziger.
Vertrekdatum: 01/11/2015
0 Beoordeling: 10
Philippe : Iran is een land dat je logischerwijs meteen koppelt aan indrukwekkende uitgestrekte natuur en aan prachtige architectuur. Iran is dan weer misschien niet meteen een land dat je zou koppelen aan een glimlach of aan vrolijkheid. Dat is echter volstrekt ten onrechte, want als je naar het land zou reizen, dan zou je snel merken dat de manier waarop de bevolking jou ontvangt je - willen of niet - een glimlach op het gelaat tovert en een warm gevoel geeft. Ben je hier in Europa al eens door een wildvreemde op de thee gevraagd? Heeft een wildvreemde hier in Europa jou al eens in een restaurant spontaan als eregast aan zijn tafel uitgenodigd en jouw maaltijd voor je betaald? Komt het hier in Europa regelmatig voor dat mensen je wanneer je over straat aan het wandelen bent met een glimlach op het gelaat begroeten? Heb je hier in Europa al eens meegemaakt dat diegene aan wie je de weg vraagt gewoon een kilometer met jou meewandelt om zeker te zijn dat je niet zal verdwalen? etc etc. In Iran maak je het allemaal mee... EN... wat vanuit ons achterdochtige Europese perspectief al helemaal vreemd is: die mensen willen absoluut niets in de plaats voor hun vriendelijkheid of voor hun hulpvaardigheid: het is nu eenmaal hun cultuur om open en gastvrij te zijn... Ongetwijfeld zal je het bovenstaande met het nodige scepticisme lezen - ik had het voorafgaand aan de reis ook al allemaal eens gehoord van anderen en dacht er toen ook het mijne van - maar geloof me: het is allemaal waar en het zal ook jou overkomen. Dus, als je in een prachtig landschappelijk, architecturaal kader een onvergetelijke en warm menselijke ervaring wil meemaken, dan is dit de reis voor jou. En hopelijk neem je dan, net als ik een beetje van die warmte mee terug naar Europa... En als ik je heb kunnen overtuigen op reis te gaan, volg dan ook mijn raad op om op reis te gaan met een Engelstalige plaatselijke reisbegeleiding: de reis heeft bewezen dat de meerwaarde van onze plaatselijke begeleidster op alle vlakken enorm was. Het was een reis om nooit te vergeten en dat zal ik dan ook niet doen, wat jammer dat er aan alle mooie liedjes ooit een einde moet komen: ik ben toch al wel redelijk bereisd en het is de eerste keer dat ik met spijt in het hart huiswaarts diende te keren.
Vertrekdatum: 18/10/2015
1 Beoordeling: 7
Helena : De reis naar Iran was heel bijzonder. Bijzonder aardige bevolking, goede wegen, goede en schone hotels. Waarom organiseren jullie geen reizen naar Palestina? Aardige bevolking, veel cultuur en natuur en zeer leerzaam! De ATG (alternative Tourism Groop) heeft heel goede contacten en reisleiders.
Vertrekdatum: 11/10/2015
0 Beoordeling: 10
Jan : We hebben een positieve indruk gekregen over het leven in Iran en over z'n rijke culturele verleden.
Vertrekdatum: 11/10/2015
1 Beoordeling: 9
Marc : Mijn kennissenkring keek vreemd op toen ik vertelde dat ik een reis naar Iran ging maken. Al gauw worden verbanden gelegd met de strijd in Syrië en Irak, IS en islamitisch extremisme. Dit negatieve imago over Iran is niet terecht. Het is een boeiend en stabiel land waar ik me geen enkel moment onveilig heb gevoeld. De architectuur en het landschap zijn schitterend evenals de duizenden jaren oude Perzische cultuur. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij. Met name de jeugd gedraagt zich Westers; draagt trendy kleding, drinkt Coca Cola en is druk met hun Apple I-phones, hoe Amerikaans die zaken dan ook mogen zijn. Religie blijft een grote rol spelen in het dagelijks leven met alle restricties van dien. Maar Iran is ook een land in ontwikkeling wat nu de deur wat verder openzet naar de wereld. Ik ben teruggekeerd van een fantastische reis en met een genuanceerder beeld van Iran en kan dit iedereen aanraden die ook een bijzondere ervaring wil meemaken.
Vertrekdatum: 11/10/2015
0 Beoordeling: 8
Nico : De reis ging langs prachtige hoogtepunten qua architectuur en cultuur. Het evenwicht tussen reizen en vrije tijd is goed. Het aanbod van bezienswaardigheden die je zelfstandig kunt bezoeken is groot. Hoewel er bestuur.ijk en politiek heel wat speelt, voelden we ons geen moment onveilig. De mensen in Iran zijn zeer hartelijk en gastvrij.
Vertrekdatum: 11/10/2015
1 Beoordeling: 9
Henricus Petrus Sophia : Zoals de zin: Vedi Napoli et poi muori in de brochure: (in Fars: eerst Persepolis zien en dan...).
Vertrekdatum: 06/09/2015
0 Beoordeling: 10
Reiziger : Ik vond het een fantastische reis! De Iraniërs zijn echt onwaarschijnlijk vriendelijk en de gebouwen prachtig. De opbouw van de reis is goed, van kleinere dorpen en steden naar grotere. Hierdoor zie je steeds mooiere dingen waardoor je je blijft verbazen en blijft genieten. Ook de hoeveelheid vrije tijd is erg fijn. Hierdoor kun je zelf bepalen wat je wanneer doet. De reisbegeleiding was erg goed.
Vertrekdatum: 06/09/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : reis waar iedere dag weer nieuwe positieve verrassingen bracht mede door de bijzonder vriendelijke bevolking
Vertrekdatum: 06/09/2015
1 Beoordeling: 9
Ton : Prachtige reis door een zeer interessant land met uiterst vriendelijke bevolking, volkomen veilig en verantwoord. Het programma, de accommodaties en de reisdagen zijn uitstekend afgestemd.
Vertrekdatum: 19/07/2015
1 Beoordeling: 9
Hellen : Als je van cultuurreizen houdt, is deze reis een echte aanrader! Geweldig veel mooie dingen gezien, heel veel afwisseling; prachtige moskeeën, drukke bazaars, indrukwekkende paleizen. De mensen zijn heel gastvrij, je wordt de hele dag nageroepen met "Welcome in Iran". Iedereen die iets meer Engels kan, wil een praatje met je maken. Als je op een pleintje zit krijg je vaak thee of fruit aangeboden. Wat betreft kleding en hoofddoek zijn ze tamelijk soepel voor toeristen.
Vertrekdatum: 19/07/2015
0 Beoordeling: 8
Agnes : Prachtige reis langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Iran. De reis is qua zwaarte prima te doen (ook in de zomermaanden) mede door de prima accommodatie en goede bus (met airco), de zeer vriendelijke bevolking maakt de reis extra de moeite waard.
Vertrekdatum: 19/07/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : -
Vertrekdatum: 19/07/2015
0 Beoordeling: 8
Sander : Iran is een prachtig land met een boeiende cultuur. Ik heb toch al heel wat landen gezien maar ik ben nog nooit zoveel hartelijkheid, vriendelijkheid en nieuwsgierigheid tegengekomen in een land. De dissonantie tussen wat de regering zegt en de mensen doen blijft fascinerend. De geuren en kleuren in de stokoude bazaars met daarin zaakjes met zwarte chadors en daarnaast een en winkel met rode glitterjurkjes blijft verbazen.
Vertrekdatum: 03/05/2015
0 Beoordeling: 10
Jan : Wat een gave reis en wat een gaaf land. Vergeet alles wat je denk te weten over Iran!
Vertrekdatum: 03/05/2015
0 Beoordeling: 10
Martine : Ik was al jaren zeer nieuwsgierig naar Iran en eindelijk heb ik het land kunnen bezoeken. Wat ben ik daar blij om. Zoveel mooie plekken gezien en wat een aardige, gastvrije en ontspannen bevolking, je voelt je overal meer dan welkom. De stiltetorens, de prachtige mozaïeken in de moskeeën, de kleurrijke bazaars, de beroemde brug in Esfehan, te veel om op te noemen. Ik ga zeker nog een keer terug.
Vertrekdatum: 26/04/2015
1 Beoordeling: 9
Remy : Mooie reis naar het uiterst gastvrij en cultureel Iran. Deze twee weekse reis is goed gebalanceerd met niet te lange busreizen, veel cultuur, en veelzijdige excursies. Opbouw van de reis is prima met steeds indrukwekkendere plekken zoals moskeeen, rustplek voor caravaan, archiologische sites en als finale de paleizen van de shah. Absolute aanrader!
Vertrekdatum: 26/04/2015
0 Beoordeling: 10
Johanna : Iran: een echte aanrader!
Vertrekdatum: 26/04/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Vooraf duidelijker maken dat er echt geen mogelijkheden bestaan om geld te pinnen en je dus ruim voldoende euro's moet meenemen. Dat betekent behalve de minimale 450 euro zakgeld nog extra cash geld voor noodgevallen en/of persoonlijke aankopen. Ook duidelijker maken dat mannen vaak ook lange mouwen moeten dragen; dus meer dan 1 lange mouwenshirt in je bagage.
Vertrekdatum: 26/04/2015
1 Beoordeling: 9
Maarten : Een prachtige reis voor de architectuur- en cultuurliefhebber. In een theocratische (politie)staat in het Midden-Oosten, met zeer hartelijke mensen. Interessant om kennis te maken met de sjiitische Islam.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.