Rondreis JAPAN ANDERS
22 dagen - v.a. €3 495 Boek nu

Excursies Rondreis JAPAN ANDERS

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de Japanse yen. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Asahikawa – Daisetsuzan Nationaal Park

Ter plaatse boekbaar voor € 40

Je rijdt met de bus van Asahikawa naar Asahidake Onsen, een onsenplaatsje aan de voet van de berg Asahidake, met 2290 meter de hoogste berg van Hokkaido. De kabelbaan brengt je in 10 minuten naar Sugatami op 1600 meter hoogte. Van hieruit vertrekken verschillende wandelroutes: je kunt met de reisbegeleiding mee naar de Nakadake Onsen, een piepkleine onsen in het midden van de natuur. Deze tocht duurt al snel 4 à 5 uur en valt zeker niet te onderschatten. Ook als je dit niet zou aan kunnen kun je ook heel fijn wandelen rond de kratermeertjes in Sugatami. Voor de bus terug naar Asahikawa rijdt raden we aan om nog even de onsen in te duiken, want het wordt de laatste kans tijdens deze reis.

Inbegrepen: retourticket bus Asahikawa – Asahidake Onsen, retourticket kabelbaan
Niet inbegrepen: maaltijden, drankjes, fooien

Kagoshima - Chiran

Ter plaatse boekbaar voor € 25

Tijdens deze optionele excursie breng je met het openbaar vervoer een bezoek aan Chiran. Dit plaatsje van ongeveer 15000 inwoners ligt op het Satsuma schiereiland, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Kagoshima.

Je kunt er wandelen in een wijk met een zevental oude samoeraihuizen. Let vooral op de schitterende tuinen: deze zijn namelijk aangelegd volgens de principes van de klassieke Japanse tuinarchitectuur.

In de nadagen van de Tweede Wereldoorlog vertrokken honderden jonge mannen vanuit Chiran op hun allerlaatste missie. Het Chiran Tokko Heiwa Kaikan brengt het verhaal van deze kamikaze-piloten aan de hand van hun brieven en persoonlijke getuigenissen (met Engelse vertaling).

Inbegrepen: vervoer per openbare bus en entreegeld samoeraihuizen Chiran

Osaka – Koya-san

Ter plaatse boekbaar voor € 40

Doet de naam Kobo Daishi een belletje rinkelen? Deze 9de eeuwse monnik heeft een erg belangrijke rol gespeeld in de Japanse geschiedenis. Als jonge knaap werd hij al naar China gestuurd om er het boeddhisme te bestuderen. Eenmaal terug in Japan stichtte hij een nieuwe sekte (Shingon sekte) in het bergplaatsje Koya-san. Omdat je tijdens de reis al vaker van Kobo Daishi zult hebben gehoord (het is namelijk ook hij die aan de basis ligt van de pelgrimsroute op Shikoku), vinden we het een goed idee om hem ons respect te gaan betuigen aan zijn mausoleum op de begraafplaats Okuno-in. Deze optionele excursie wordt uitgevoerd met openbaar vervoer.

Inbegrepen:  transfers per openbaar vervoer, entreegeld Garan tempel, entreegeld Kongobuji tempel
Niet inbegrepen: maaltijden, drankjes, fooien

Takamatsu – Naoshima

Ter plaatse boekbaar voor € 35

De ‘Benesse Art Site Naoshima’ is het levenswerk van meneer Tetsuhiro Fukutake, eigenaar van de uitgeverij Fukutake Shoten. Zijn droom was om een plek te creëren waar het goed leven is (Bene betekent goed, en Esse betekent leven in het Latijn). Hij realiseerde die droom in Naoshima, toen een verstild eilandje voor de kust van Takamatsu. Het resultaat is nu, ruim twintig jaar later, verbluffend. De leegloop van het eiland werd gestopt, en maakte plaats voor een toeloop van kunstliefhebbers van over heel Japan en ver daarbuiten.

Een ferry vaart een zestal keer per dag van Takamatsu naar Naoshima en doet daar ongeveer drie kwartier over.

Inbegrepen: retourticket ferry Takamatsu – Naoshima, fietsenhuur, Art House Project, Benesse Museum
Niet inbegrepen: maaltijden, drankjes, fooien

Takamatsu – Yashima

Ter plaatse boekbaar voor € 12

Per openbaar vervoer reis je naar Yashima. Als de pelgrims bovenop dit plateau aankomen hebben ze niet alleen een schitterend zicht over de Binnenzee, maar komt ook het einde van hun tocht stilaan in zicht. Hier bevindt zich immers Yashima-ji, tempel 84, dus nog 4 te gaan... Aan de voet van het plateau bevindt zich ‘Shikoku Mura’ of het Shikoku-dorp, een openluchtmuseum waar een aantal traditionele gebouwen van over het hele eiland zijn samengebracht.

Inbegrepen: retourticket Takamatsu - Yashima, entreegeld Shikoku Mura
Niet inbegrepen: maaltijden, drankjes, fooien
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.