Rondreis JAPAN ANDERS
22 dagen - v.a. €3 495 Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis JAPAN ANDERS

JAPAN

Bagage en kleding Japan: wat moet ik meenemen?

We adviseren je om de bagage mee te nemen in bijvoorbeeld een weekendtas of zachte koffer. Het gebruik van een 'harde' koffer raden we sterk af voor al onze reizen, zeker ook in Japan, denkend aan de beperkte bagageruimte in de bus en hotelkamer.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. In een aantal hotels of in de buurt van de hotels is laundry service aanwezig.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: lichte wandelschoenen, naaigerei, universeel geldige verloopstekker en/of adapter (het elektriciteitsnet in Japan werkt op 110 Volt), reisgids, voldoende fotomateriaal, toiletartikelen,

Het is niet nodig om tenten, slaapzakken, slaapmatjes of muskietennetten mee te nemen.

Op de reizen in het voor- en najaar, vermijd je extreem hoge of lage temperaturen. In een eilandenrijk als Japan is de zee nooit heel veraf, waardoor het tegen de avond frisjes kan worden. Houd daar rekening mee als je houdt van een avondwandelingetje.

In de maanden juli en augustus regent het regelmatig in Japan. Regenkleding of een paraplu mag dan niet ontbreken in je bagage.

Wat is de beste reistijd naar Japan?

Japan kent 4 seizoenen. De lente (maart, april en mei) is een erg mooie tijd om te reizen vanwege de bloesems. Vooral tijdens de bloei van de kersenbloesem is het heel bijzonder om in Japan te zijn. Ook al hangt de bloeiperiode van heel wat factoren af, je hebt volgens ons het meeste kans om de bloeiende 'sakura' te zien vanaf half maart tot half april.

Het regenseizoen duurt ongeveer van half juni tot half juli. De zomermaanden zijn broeierig warm, maar tijdens die periode heb je dan weer enkele unieke zomerfestivals (bijvoorbeeld Awa Odori in Tokushima).

Vanaf september begint het weer koeler te worden. Het dalende kwik zorgt dan in de maanden  oktober en november voor schitterende herfstkleuren.

Bij de Japan Anders reis (reiscode CJC-BFC) is het mogelijk dat je bij vertrekdatum midden-april vanwege het weer niet alle plaatsen in Hokkaido bereikbaar kunnen zijn.

Hoe wordt er gereisd in Japan?

Voor onze 15-daagse Rondreis Japan (reiscode: CJP) geldt dat we een eigen bus tot onze beschikking hebben. Alleen de vliegveld-hotel transfers zijn met trein (Tokyo) of metro (Fukuoka).

De natuur op de zuidelijke eilanden Kyushu en Shikoku is adembenemend mooi. Met de trein rijd je door indrukwekkende landschappen, maar kun je niet vragen aan de machinist om even te stoppen voor een foto. Op onze 22-daagse rondreis Japan Hoogtepunten (reiscode: CJA) hebben we dan ook voor gekozen voor (de vrijheid van) een eigen bus, die beschikbaar is voor de transfers (tussen de steden) en op excursiedagen.

Openbaar vervoer of eigen bus, beide manieren van reizen hebben hun voor- en nadelen. Op de 22-daagse rondreis Japan Anders combineer je ze allebei: tijdens de eerste helft van de reis (Kagoshima naar Osaka) reis je met een eigen bus, tijdens de tweede helft van de reis (Osaka naar Sapporo) maak je vooral gebruik van het openbaar vervoer.

Voor de transfer tussen Kyoto en Tokyo (Japan Hoogtepunten rondreis, reiscode CJA  en de 15 daagse Japan rondreis reiscode CJP) reis je standaard met een zogenaamde highway bus maar bieden wij de mogelijkheid om tegen een flinke korting de hogesnelheid trein de Shinkansen te boeken. Kosten bedragen 140 euro pp.

Voor dat bedrag worden de koffers de avond voor vertrek per express- post van het hotel in Kyoto naar het hotel in Tokyo vervoerd.

Op de familiereis (reiscode: FJA-KJA) zal er deels gereisd worden met eigen bus en deels met openbaar vervoer.

Hoe is de accommodatie in Japan?

Tijdens al onze Japanreizen overnachten we steeds in eenvoudige, centraal gelegen middenklasse hotels. In de westerse hotels heb je een badkamer met toilet op de kamer, in de vorm van een zogenaamde "unit-bathroom", een ingenieus ontworpen cel met daarin een toilet (veelal met sproeier en verwarmde wc bril!), een wasbak en een badkuip.

Een rondreis door Japan zou niet compleet zijn zonder enkele overnachtingen in Japanse stijl. Dit betekent dat je overnacht in een ryokan of een minshuku, waar je  slaapt op een futon (dunne matras) in een tatami-kamer. Een futon is vrij dun, maar in de wandkast vind je steeds extra matrassen en beddengoed waarmee je naar eigen inzicht je nestje kunt bouwen.

Per reis vind je onder het kopje 'meer reisinfo' op welke plaatsen er een overnachting in ryokan of minshuku is voorzien.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht.

Het is mogelijk om, in de westerse hotels, een eenpersoonskamer aan te vragen. 3 Persoonskamers zijn niet beschikbaar in Japan.

Is Japan heel duur?

Dat valt mee, het is de laatste jaren een stuk goedkoper geworden dankzij gunstiger wisselkoersen. Het is vooral duur vergeleken met andere landen in Azië, maar niet vergeleken met Nederland of België. Prijzen voor eten en drinken liggen bijvoorbeeld op het zelfde niveau als in Nederland en België.

Mobiele telefonie Japan: heeft mijn GSM bereik?

Japanse aanbieders van mobiele telefonie ondersteunen geen GSM, en 2G GSM toestellen kunnen in Japan dus niet gebruikt worden.

Als je echter beschikt over een 3G of 4G (UMTS) toestel, dan bestaat de kans dat je je toestel in Japan kunt gebruiken. De Iphone werkt bijvoorbeeld prima. Daarmee heb kun je ook bellen.

1) Je mobiele telefoon moet ondersteuning hebben voor de WCDMA frequentie 2100MHz, wat je na kunt kijken in de handleiding van je toestel.

2) Verder dient je eigen mobiele telefoonaanbieder een roaming contract te hebben met de Japanse aanbieder "Softbank Mobile" of "NTT DoCoMo". Dit kun je navragen bij je eigen aanbieder.

Als aan deze voorwaarden voldaan is kun je in Japan je toestel gebruiken, mits je natuurlijk binnen bereik bent van een zendmast. Het Japanse platteland werkt op een andere frequentie (WCDMA 800MHz) die niet ondersteund wordt door buitenlandse toestellen.

Kan ik pinnen in Japan?

In alle postkantoren staan er geldautomaten waar je normaal gesproken met een gewone bankpas kunt pinnen, als die voorzien is van het Cirrus- en/of Maestro symbool. Zorg dat je pas op 'wereld' staat. Ook kan je geld opnemen met je creditcard. De dag limiet bedraagt over het algemeen 50000 yen. Grotere bedragen kun je met de creditcard betalen. Visa en American Express worden op de meeste plaatsen geaccepteerd. We raden dus aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van je bankpas, maar neem zeker ook toch extra contanten euro’s mee die je daar kunt omwisselen als het pinnen niet lukt.

Moet ik een slaapzak meenemen naar Japan?

Het is niet nodig om een slaapzak mee te nemen.

Kan je er als vegetarier goed terecht in Japan?

Ja, er is voldoende keuze voor vegetariërs.

Heb ik een visum nodig voor Japan?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze reis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een geldig reisdocument.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort).

Voor meer informatie:
·  Nederlandse reizigers bezoekenkoningaap.visumloket.nl
·  Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Is er wifi in Japan ?

Bijna alle hotels bieden gratis Wifi aan, ofwel op de kamer, ofwel in de lobby of gemeenschappelijke ruimtes.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Japan rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Heb ik een wereldstekker nodig?

Je hebt voor Japan een reis en/of wereldstekker nodig. Daarnaast is de netspanning in Japan 100V (hier in Nederland is het 230V).
We verwijzen je graag naar deze website waar je het terug kunt vinden: http://www.wereldstopcontacten.nl/
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.