Rondreis JAPAN HOOGTEPUNTEN
22 dagen - v.a. €2 995 Boek nu

Excursies Rondreis JAPAN HOOGTEPUNTEN

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de Japanse yen. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Hiroshima en Miya-jima (excl. kosten ferry)

Ter plaatse boekbaar voor € 42

Het eiland Miya-jima is bij het grote publiek bekend vanwege de oranje drijvende torii (tempelpoort) voor de kust. Japanse toergroepen verdringen zich om op de foto te gaan met de torii op de achtergrond, voor ze door hun gids vakkundig de talrijke souvenirwinkels worden binnengeleid. Je laat die voor wat ze zijn en je gaat verder (optioneel heen en terug met een kabelbaantje) naar de top van Mount Misen, een inspirerende plek waar menig Japanse dichter de indrukwekkende uitzichten over de Binnenzee heeft beschreven in poëtische haiku-verzen. De bus vertrekt in de loop van de middag naar Hiroshima, waar je het A-bommuseum kunt bezoeken en een wandeling kunt maken in het Vredespark. Wens je langer op Miya-jima te blijven, dan kun je later op de dag met de kusttram naar Hiroshima. We spreken ’s avonds af bij het standbeeld van Sadako (een ziek meisje dat origami-kraanvogels maakte om haar leukemie te overwinnen), om terug te rijden naar Kurashiki.
NB: het kaartje voor de ferry koop je ter plekke zelf (het kost circa 2 à 3 euro).

Kyoto stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 37

De eerste stop van de dag is bij de Kinkaku-ji, de gouden tempel. Iets verderop naar het westen ligt de Ryoan-ji tempel met zijn klassieke zen-tuin. Beide tempels moet je volgens ons gezien hebben als je in Kyoto bent, maar jammer genoeg delen vele anderen ook deze mening. Het is er meestal dan ook razend druk, daarom loop je nog even door de aanpalende wijk naar de Toji-in tempel. De tempeltuin is een echt pareltje en genietend van een kopje groene thee kom je hier echt tot rust. Na de lunch rijd je naar het zuiden van de stad, voor een bezoek aan de Fushimi Inari Taisha schrijn. Je maakt er een vrij lange stop, zodat je ruimschoots de tijd hebt om te wandelen door de schijnbaar eindeloze rijen ‘torii’ (tempelpoorten) op de flanken van de berg Inari-yama. De excursie wordt afgesloten met een bezoek aan de Sanjusangen-do tempel. Deze tempel is bijzonder omwille van het enorme aantal beelden van Kannon, de boeddhistische godin van genade, 1001 om precies te zijn, allemaal netjes zij aan zij opgesteld in een meer dan honderd meter lange hal.

Nara (op basis van openbaar vervoer)

Ter plaatse boekbaar voor € 20

Je kunt de oude hoofdstad Nara zelf bezoeken als dagtrip vanuit Kyoto. De kosten om met het openbaar vervoer naar Nara en terug te reizen zijn ongeveer € 20 per persoon. De rit met de Kintetsu trein vanaf Kyoto station duurt ongeveer drie kwartier. Je stapt uit bij het Kintetsu-Nara station aan de rand van het Nara Koen, het stadspark met alle belangrijkste heiligdommen: de Kofuku-ji tempel met zijn twee elegante pagodes, de feeerike Kasuga-taisha schrijn, en niet te vergeten de Todai-ji tempel met het 16 meter hoge Boeddhabeeld.

Per Shinkansen van Kyoto naar Tokyo (bij boeking opgeven)

Boeken voor vertrek (€ 140)

Op de transferdag van Kyoto naar Tokyo reis je standaard met een zogenaamde highway-bus. Deze vertrekt om half elf vanaf het station van Kyoto, en gaat dan in een stuk over de Tomei-snelweg richting Tokyo. Voorziene aankomst aan Tokyo station rond half zeven. Heb je geen zin om zo lang te 'kilometervreten' in de bus, dan kan je ook veel sneller in Tokyo zijn. We reserveren voor een aantrekkelijke prijs een stoel op de Nozomi Super Express, het paradepaardje uit de Shinkansen-stal! Deze doet ongeveer twee uur over de ruim 500 km lange rit. De Shinkansen is een unieke trein die steeds met recht en reden de hemel wordt ingeprezen. Toch willen we je wijzen op een minpuntje, namelijk de beperkte bagageruimte. Maar niet getreurd: je hoeft je koffer niet mee te nemen op de trein, want deze wordt met deze aanbieding per exprespost verstuurd van Kyoto naar het hotel in Tokyo! Op de ochtend voor vertrek wordt de bagage door de reisbegeleiding verzameld en verstuurd naar het hotel in Tokyo, waar die de volgende dag netjes klaar staat in de lobby. In principe gaat de reisbegeleiding mee met de highway-bus. Hij of zij wel brengt je ‘s ochtends naar de Shinkansen richting Tokyo, waar op het perron een Japanse assistent klaarstaat om je van het station naar het hotel in Ueno te brengen

Usuki Homestay

Boeken voor vertrek (€ 65)

Deelnemers die de homestay hebben geboekt, overnachten in Usuki bij een Japanse gastfamilie (eventueel samen met enkele medereizigers). Dit is een initiatief van Usuki Green Tourism Circle, een vereniging van een dertigtal families die hun deuren openstellen voor bezoekers om hen op die manier te laten proeven van het leven op het Japanse platteland. Je overnacht er in een tatami-kamer en nuttigt er zowel het avondmaal als het ontbijt samen met de familie. Je gastfamilie zal waarschijnlijk geen vloeiend Engels spreken, maar met een beetje gebarentaal, een klein geschenkje en wat foto's van het thuisfront kom je al een heel eind… 

Inbegrepen bij de homestay: diner, ontbijt, lunchbox voor dag 9, entree voor Sekibutsu
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.