Rondreis JORDANIË
10 dagen - v.a. €1 195 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,5
154 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:8,6
Prijs/kwaliteit: 7,5
Accommodatie: 7,4
Transport: 8,0
Vertrekdatum: 27/04/2018
1 Beoordeling: 9
Rob : Zeer mooie reis in een goed tempo. Niet gehaast overaal heen rennen maar de tijd om rond te kijken en tegelijk vakantie te hebben, Een mooi land met vriendlijke mensen en heel veel geschiedenis.
Vertrekdatum: 27/04/2018
1 Beoordeling: 9
Renée : Fantastische reis waarin alle hoogtepunten van Jordanie voorbii komen! De activiteiten en bezienswaardigen volgen elkaar in rap tempo op. Hoewel je deze vakantie dus niet moet boeken voor je rust en slaap, voelt het programma nergens gehaast, overal is voldoende tijd. Het zijn maar 8 volle dagen in Jordanië, maar het voelt zoveel langer!
Vertrekdatum: 27/04/2018
0 Beoordeling: 8
Andreas : Een geslaagde vakantie, veel gezien en gedaan in korte tijd. Met gezellige reisgenoten en begeleiding een prima tijd gehad. Deze reis is zeker aan te raden!
Vertrekdatum: 27/04/2018
1 Beoordeling: 9
Dirk : De 10-daagse reis van Koning Aap naar Jordanie kent meerdere hoogtepunten: prachtige Romeinse mozaïeken en ruïnes, Middeleeuwse kastelen, de Nabatese stad Petra met in rotsgangen en kloven verscholen fraaie schatkamer, graven, hooggelegen klooster en bont gekleurd mysterieus gevormd geologische formaties, inclusief bijna recent aandoende sedimentaire patronen van ca. 500 miljoen jaar oud, een hypersaline Dode Zee en een groot aquarium met koraal, de Rode Zee. Niet op de laatste plaats kent het land een vriendelijke samenleving, waarbij christendom en islam vreedzaam naast elkaar leven. Tot slot overspoelde onze goed onderrichte en loepzuiver Amerikaans sprekende locale gids Raed Haddad ons met Bijbelse verhalen, met name uit het OT en liet niet na, ook het "niet-westers", vooral Arabisch perspectief te belichten vanuit de organisatie van stammen, wat de toch al schitterende reis nog meer glans gaf.
Vertrekdatum: 20/04/2018
0 Beoordeling: 8
Suzanne : Mooie reis (met een gezellige, gevarieerde groep) waarbij je alle hoogtepunten van Jordanië bezoekt, zeker Petra en Wadi Rum waren prachtig! Ik vond het ook erg bijzonder om een nacht in de woestijn te slapen. Onze lokale gids vertelde veel over het land. De accommodaties waren over het algemeen prima (neem een lakenzak mee voor de nacht in Dana en de nacht in Wadi Rum). Het reistempo was ontspannen: er waren geen dagen dat je extreem vroeg op moest en pas laat terug was, dus dat was fijn. Alleen de tweede dag was erg volgepland (Jerash en de Dode Zee). Uiteindelijk waren we maar een kleine anderhalf uur bij de Dode Zee. Dat vond ik jammer. Verder was er een goede balans tussen de tijd die je met de groep doorbracht en de tijd die je (indien je dat wilde) alleen kon doorbrengen. Ik vond het persoonlijk een beetje vreemd dat onze reisleider op vrijdagavond al afscheid van ons nam, terwijl we zondagochtend pas naar Nederland vertrokken. Er was wel een 'back-upreisleider' van een andere groep die we konden aanspreken indien nodig. Verbeterpuntjes: 1. Liever een nachtje extra in Wadi Rum en een nachtje minder in Aqaba. 2. De (optionele) hamam in Petra vond ik het geld niet waard. 24 dinar voor een scrub/massage van nog geen 10 minuten en het gebruik van een stoomcabine. De rest van de tijd zat je te wachten.
Vertrekdatum: 20/04/2018
0 Beoordeling: 8
Nora : Mooie reis met een prettige reisleider. Het is fijn de tijd te hebben op de verschillende plekken wat rond te dwalen. De dagen in Aqaba hoef je het niet voor te doen. Geen interessante stad en een schril contrast met de wondere schoonheid van Wadi Rum en Petra, verassender nog Klein Petra. Dana is groen en vruchtbaar en heerlijke wandeling met een slokje bronwater. Overnachting in Dana en Wadi Rum primitief maar vrij van werelds verlangen en uiterlijk vertoon geeft de ruimte een te zijn met de omgeving. Mooie reis om terug te keren naar de plekken der moeite. Jordaniers zijn vriendelijk en Engels is prima voor kleine conversaties. De bedoeïenen zijn een oud volk met een oude ziel en dat voel je.
Vertrekdatum: 20/04/2018
0 Beoordeling: 6
Reiziger : Mooie reis, maar accommodatie in Dana dusdanig onder de maat dat ik niet verder kom dan een 6.
Vertrekdatum: 16/02/2018
1 Beoordeling: 9
Elisabeth : Prachtige reis door een land met een rijk verleden en ongerepte natuur.
Vertrekdatum: 16/02/2018
1 Beoordeling: 9
Leonie : Fantastische reis met een reisleider die werkelijk alles over Jordanië weet en verhalen mooi kan vertellen. Hoogtepunten naast Petra waren Dana en Wadi Rum. Daarnaast genoten van de gastvrijheid van de inwoners en het heerlijke eten. Echt een aanrader!
Vertrekdatum: 16/02/2018
1 Beoordeling: 9
Mascha : Jordanie heeft zoveel meer dan je verwacht en mooier dan je je vooraf voorstelt. Topreis gehad met geweldige reisleider. En de tolerantie en gastvrijheid in het land kan als voorbeeld dienen voor heel veel mensen. Ervaar het zelf!
Vertrekdatum: 16/02/2018
1 Beoordeling: 9
Carolina : Natuurlijk is Petra prachtig en de Wadi Rum indrukwekkend. Maar minstens zo verrassend vonden we de wandeling in het Dana Natuurpark. Vanuit de bus heb je al de nodige rotsformatielandschappen gezien, maar er tussendoor lopend besef je pas echt de afmetingen. De Oudheden in Jerash en Amman zijn minder bekend dan Petra maar ook zeer boeiend om te bezoeken, mede dankzij de goede uitleg van de gids. En een leuke bonus vanwege het overnachten in Madaba: in dit Christelijke stadje heb je meerdere slijterijen, en heb je de mogelijkheid om Jordaanse wijn te proeven. En die is zeker niet onverdienstelijk!
Vertrekdatum: 16/02/2018
0 Beoordeling: 10
Lisanne : Deze reis was er een om nooit te vergeten! Ferdi heeft het echte Jordanië laten zien! De lokale mensen zijn onwijs vriendelijk en je wordt hartelijk ontvangen. Het lokale eten is heerlijk vers, gezond (en goedkoop.) Alle excursies zijn de moeite waard met als hoogtepunt Petri en de hike door natuurpark Dana!
Vertrekdatum: 22/12/2017
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Mooie en heel afwisselende reis met veel hoogtepunten en afwisseling: veel oudheid, mooie landschappen, jeep-tour door de woestijn, baden in de Dode zee, snorkelen in de Rode Zee. En uiteraard Petra: alles even prachtig!
Vertrekdatum: 22/12/2017
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Mooie, afwisselende reis. Neem in de winter genoeg warme kleding mee! Dunne handschoenen zijn geen overbodige luxe. Jordanie is heel mooi, maar voor toeristen een vrij duur land - ga uit van Nederlandse tarieven voor de excursies en in sommige gelegenheden.
Vertrekdatum: 22/12/2017
0 Beoordeling: 8
Nicole : Een prachtige reis, door een adembenemend mooi land! Geen moment onveilig gevoeld.
Vertrekdatum: 20/10/2017
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Fantastische reis. Hele goede afwisseling van oude opgravingen, cultuur en een prachtige natuur. Ik kan deze reis iedereen aanbevelen.
Vertrekdatum: 20/10/2017
0 Beoordeling: 10
Reiziger : Geweldige reis met veel afwisseling. Supervriendelijke en behulpzame reisleidster.
Vertrekdatum: 13/10/2017
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Geweldige reis in een land (Jordanië) waar de geschiedenis nog 'leeft'. Ook veel afwisseling met lekker weer, snorkelen, drijven in de dode zee, jeep rijden in de woestijn en natuurlijk alle prachtige schatten als Petra, Wadi Rum, Jarash. Absolute aanrader voor iedereen. Minpunt was de organisatie van Koningaap vooraf. Slechte (onduidelijke) communicatie, extra betalen en aparte boekingen voor het vliegtuig.
Vertrekdatum: 15/09/2017
0 Beoordeling: 8
Froukje : mooie en afwisselende reis met veel onverwachte aspecten. Kom en ontdek!
Vertrekdatum: 15/09/2017
1 Beoordeling: 9
Ama : Jordanië, een rustpunt omringd door spanning. Eenmaal in Jordanië is van de spanning in de buurlanden weinig te merken. Vriendelijk volk, mooie natuur, een uitstekende keuken; een vakantieland op letterlijk op te warmen en tot rust te komen. Een land om weer eens te bezoeken maar dan in een ander seizoen.
Vertrekdatum: 15/09/2017
0 Beoordeling: 10
Reiziger : Dit hoort niet bij de ervaringen, maar nergens plaats. Bij vraag 2 staat vienden i.p.v. vrienden. Bij vraag 21 mis ik als antwoordknop: Maakt niet uit.
Vertrekdatum: 21/04/2017
0 Beoordeling: 8
Bianca : Deze 10-daagse mooie reis naar Jordanië geeft je een fraai beeld van dit supergastvrije en zeer veilige land. Je hebt overal ruim ruim voldoende de tijd om alle indrukken goed op te nemen en eventueel vast te leggen. Het is een aaneenschakeling van geweldige mooie hoogtepunten van stad, natuur, oudheden en vriendelijke mensen. Wat heb ik een mooie reis achter de rug. Ik zeg niet twijfelen DOEN!
Vertrekdatum: 21/04/2017
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Een superreis in een geweldig Jordanië!
Vertrekdatum: 21/04/2017
1 Beoordeling: 7
Hannes : Het land is een absolute aanrader, de reis aan een rustig tempo zodat het echt vakantie is. Niet alle optionele excursies zijn echter mogelijk waardoor er toch een licht wrang gevoel blijft.
Vertrekdatum: 14/04/2017
1 Beoordeling: 9
Marjo : Het was voor een korte reis zeer afwisselend, 'oude' culturen, natuur en dat door afwisselende landschappen. Het snorkeltripje aan het eind van de reis was heerlijk om weer te relaxen, voordat de thuisreis wordt aanvaart.
Vertrekdatum: 17/02/2017
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Wat een prachtige reis vol afwisseling. Petra overtrof onze stoutste verwachtingen.Wandelen in het prachtige natuurpark van Dana. Slapen onder de prachtige sterrenhemel in de woestijn van Wadi Rum was een feest. Drijven in de Dode Zee een aparte ervaring en de laatste dag snorkelen en/of duiken een relaxe afsluiting van mooi en gastvrij Jordanië. En dit zijn nog maar een paar opsommingen.
Vertrekdatum: 11/11/2016
1 Beoordeling: 9
Maria : Jordanie is een prettig en veilig land om in te reizen. De reis is een aaneenschakeling van hoogtepunten, prachtige natuur, en indrukwekkende monumenten. Het eten is heerlijk en de mensen verwelkomen je. Wij reisden in november en het was aangenaam warm. Alleen wordt het wat vroeg donker, maar dat is niet storend.
Vertrekdatum: 11/11/2016
1 Beoordeling: 9
Elisabeth : Jordanië is een bijzondere bestemming met indrukwekkende historische bouwwerken en de hoogtepunten zoals Petra en Wadi Rum waren nog mooier dan ik had verwacht! Het is een veilig land met een vriendelijke, gastvrije bevolking. En het eten is er prima, ook voor vegetariërs :-). Bovendien hadden we een geweldige, zorgzame en goedlachse (lokale) gids, die deze mooie reis helemaal compleet maakte.
Vertrekdatum: 14/10/2016
0 Beoordeling: 8
Nicoline : Een indrukwekkende reis door een land met vele historisch bekende gebieden. Goed samengesteld qua culturele en landschappelijke bezienswaardigheden. Informatief en goed begeleidt. De overnachtingen in de woestijn zijn onbeschrijfelijk mooi.
Vertrekdatum: 14/10/2016
0 Beoordeling: 8
Harm : Een prachtige reis door een ontzettend mooi land. Veel verschillende bezienswaardigheden en een top gids getroffen. Echt een aanrader voor een interessante korte break!
Vertrekdatum: 16/09/2016
0 Beoordeling: 8
Patrick : Een fantastische reis door een heel gastvrij land. Van hoogtepunt naar hoogtepunt krijg je heel wat te verwerken op deze rondrit. Voorzie evenwel meer dan de aangeraden 400 EUR zakgeld. Het zal eerder tussen de 500 en 600 uitkomen.
Vertrekdatum: 16/09/2016
0 Beoordeling: 8
Bernadette : Een reis met zowel cultuur, natuur als ontspanning, een zeer aangename wijze om kennis te maken met het Midden Oosten.
Vertrekdatum: 16/09/2016
0 Beoordeling: 8
Gitte : Fantastische reis langs de mooiste plekken van Jordanië! Het reistempo in de reis is prima, en vooral het overnachten in de kampen in Dana en Wadi Rum zorgen voor een speciale beleving. Husam is een erg goede reisleider die vrijheid geeft en goed luistert naar iedereens persoonlijke wensen. Deze reis is een absolute aanrader!
Vertrekdatum: 16/09/2016
0 Beoordeling: 8
Karel : De tiendaagse groepsreis naar Jordanie is zeker de moeite. Alhoewel twee dagen Aqaba maar één dag hoeft te zijn. De prijs is niet correct, de excursies moet je toch betalen als je iets wil doen, ze zouden beter direct de juiste prijs aanduiden ipv alles achteraf zelf bij te betalen.
Vertrekdatum: 19/02/2016
1 Beoordeling: 9
Laurentius : We hadden een heel kleine groep, dat was bijzonder prettig.
Vertrekdatum: 19/02/2016
1 Beoordeling: 9
Cees : Een heerlijke reis door een mooi land met een mooie afwisseling. Een land in een onrustige regio, maar zelf een oase van rust. Interessante steden, mooie opgravingen, drijven in de Dode zee, duiken in de Rode zee, bijbelse historie en last but not least: Petra! En dat alles in 10 dagen. Aanrader!!
Vertrekdatum: 09/10/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : De reis was prima geregeld en het reistempo over het algemeen goed. Ook de lokale reisleider deed het prima. In Jordanie moet je het echt hebben van de hoogtepunten omdat het landschap zelf niet erg mooi is. De hoogtepunten wel en omdat die in deze reis zitten is het een mooie reis. Door het land heen ligt veel zwerfvuil wat erg zonde is, het is echter zeker geen vies land. De hotels waren over het algemeen prima echter houd rekening met een minder schoon verblijf in Dana. (De wandeltocht in Dana is overigens zeker de moeite waard) In Jordanie kan je als westerling prima rondlopen. Er wordt misschien soms wat meer naar je gekeken maar absoluut niet op een te vervelende manier. Enigszins rekening houden met je kleding is wel gewenst maar je hoeft echt niet van top tot teen bedekt te zijn.
Vertrekdatum: 09/10/2015
1 Beoordeling: 9
Philippe : Dit is een fantastische reis, met alle hoogtepunten in iets meer dan een week, zonder ooit het idee te hebben dat we gehaast langs de bezienswaardigheden gejaagd werden. Amman, de Romeinse stad Jerash, Dode zee, Petra, Dana, Wadi Rum, allemaal hoogtepunten. Van de meeste lokaties wisten we vooraf natuurlijk wel dat het prachtig was, maar Dana kenden we niet en was verrassend mooi. Geweldige hikes daar! De groep was een van de leukste die we ooit gehad hadden.
Vertrekdatum: 01/05/2015
0 Beoordeling: 10
Nathalie : Deze reis naar Jordanië komt bij mij in de Top 3 van favoriete vakantiebestemming! Ondanks dat de landen erom heen oorlog voeren, merk je daar in Jordanië niks van. Wat een mooi en afwisseling land. De mensen zijn allervriendelijkst en erg gastvrij. Je voelt je welkom in dit land. Christenen en moslims leven gebroederlijk naast elkaar; kon dat maar overal. Het programma is heel afwisselend, de lokale gids en chauffeur erg vriendelijk. Onze reisleider deed ook zijn best het ons naar de zin te maken en liet iedereen vrij in doen en laten. Een onvergetelijke reis!
Vertrekdatum: 03/04/2015
1 Beoordeling: 9
Marjolein : Een prachtig land! Een afwisselend programma van cultuur naar natuur en weer terug.... Een reis om nooit te vergeten.
Vertrekdatum: 03/04/2015
1 Beoordeling: 9
Paul : Een zeer afwisselende reis in een prachtig en interessant land.
Vertrekdatum: 03/04/2015
0 Beoordeling: 10
Alfons : We hebben genoten van een schitterend land met prachtige geschiedenis en onbeschrijflijke mooie landschappen. De grote diversiteit in het programma en de zorgzaamheid van een warme gemotiveerde reisbegeleider maakten deze reis tot een zeer verrijkende ervaring.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.