Rondreis LAOS EN CAMBODJA
23 dagen - v.a. €1 995 Boek nu

Excursies Rondreis LAOS EN CAMBODJA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar, de Laotiaanse kip en de Cambodjaanse riel van november 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen. Tijdens feestdagen (zoals Nieuwjaar of Songkran) kunnen de prijzen verhoogd worden.

Khong-eiland – Li Phi watervallen & ‘Lost Railway’

Ter plaatse boekbaar voor € 33

Vanaf je accommodatie op Khong-eiland vertrek je voor een boottrip van ongeveer een uur over de Mekong door de regio Siphandone (wat Laotiaans is voor '4000 eilanden'). De benaming is niet vreemd daar tijdens het droge seizoen door de daling in het waterpeil het terugtrekkende water duizenden eilandjes en zandbanken ontstaan.
Je meert aan op het eiland Done Det en wandelt over de historische stenen brug naar Done Khone, gebouwd in de koloniale tijd door de Fransen. Er zijn hier tal van oude Franskoloniale gebouwen. Na je verkenning ga je naar Muang Khone, waar je op een terras aan de rivier eventueel je lunch kunt gebruiken (lunch is niet inbegrepen). Tegenover het restaurantje is een kraampje, waar je traditionele, met de hand geweven producten kunt bekijken (en kopen).
Je wandelt naar de indrukwekkende Somphamit watervallen (ook bekend onder de naam Li Phi), met een reeks bruisende stroomversnellingen. Done Khone is extreem vruchtbaar, er zijn veel fruitplantages en rijstvelden. Op dit eiland ligt de oude, in opdracht van de Fransen aangelegde, spoorweg. Het is de enige spoorlijn die Laos rijk is, maar alweer decennia niet meer in gebruik. Een verlaten locomotief herinnert aan de Franse tijd. Na een verkenning van Done Khone ga je terug aan boord en vaart terug naar je accommodatie op Khong-eiland.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld waterval, boottransfers
Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi

Luang Prabang – Laotiaanse kookles

Ter plaatse boekbaar voor € 43

Na het ontbijt ontmoet je de ‘chef’ bij de kookschool. Samen ga je naar de kleurrijke, levendige Phosy markt (en naar een tuin) om de voor de les benodigde ingrediënten te vergaren. Dan is het tijd voor de les. Je chef legt je tijdens het koken het verschil uit tussen de verschillende keukens van Zuidoost-Azië. Als lunch eet je de gerechten die je zelf hebt geprepareerd. Na afloop krijg je de recepten mee, zodat je thuis ook voor je vrienden de Laotiaanse gerechten kunt bereiden.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
14:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfer per tuktuk, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Luang Prabang – Pak Ou Grotten & Lao Lao

Ter plaatse boekbaar voor € 24

Na het ontbijt vaar je per boot naar Ban Xang Hai, een dorpje dat bekend is om zijn productie van Lao Lao, de lokale whisky. Vervolgens vaar je verder naar de befaamde Pak Ou grotten. Er zijn twee natuurlijke grotten (Tham Ting en Tham Phum) in de steile kalkstenen rotsklif, die ligt op de samenvloeiing van de rivieren Mekong en Ou. In beide grotten staan duizenden Boeddhabeelden in alle vormen en maten, in de loop der eeuwen bijeengebracht door pelgrims. Sinds de 16de eeuw zijn de grotten in gebruik als boeddhistisch heiligdom.
Na het bezoek aan de grotten vaar je naar Ban Sankhong, een dorpje bekend om zijn weefwerk en de productie van Saa-papier. Na een verkenning vaar je terug naar Luang Prabang.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
13:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, boottransfer Pak Ou
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Luang Prabang – Rijstervaring

Ter plaatse boekbaar voor € 37

Na het ontbijt word je opgepikt voor een ‘Rice Experience’. Je leert hoe de rijst traditioneel wordt verbouwd in 13 (!) stappen. Deze delen worden op een interactieve manier uitgelegd door lokale boeren, zoals het ploegen met een buffel van een rijstveld. Ook het proeven van rijstproducten hoort bij je ‘rijstervaring’, denk hierbij aan kleefrijst met een traditionele saus of rijstcrackers. Diverse ambachten dragen bij aan de teelt van rijst, zoals de smid die ploegbladen of sikkels maakt of de mandenmaker die zorgt voor opslagkorven. Een wandeling door de biologische volkstuinen is een aangename manier om je ‘rijstervaring’ af te sluiten.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
13:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfer per tuktuk
Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi

Luang Prabang – Verkenning per Mountainbike

Ter plaatse boekbaar voor € 33

Per mountainbike exploreer je de omgeving van Luang Prabang. Het traject is relatief vlak, maar wel voor circa 30% onverhard. Je ziet tijdens deze fietsexcursie ook delen van de omgeving waar slechts sporadisch toeristen komen. Je ziet lokale markten, eeuwenoude tempels, een dorpje waar Saa-papier wordt geproduceerd, een smedendorpje, de campus van een ‘high school’ en een interessante Vietnamees-Chinese begraafplaats, die een fraai uitzicht biedt over Luang Prabang.
Bij een kleine waterval gebruiken we de lunch, een mooie setting. Vervolgens ‘bike’ je verder naar een weefcentrum, waar je een korte uitleg krijgt over het weefproces. Je ziet de zijderupsen, natuurlijke kleurstoffen en ontmoet de lokale wevers. Rond half twee ben je terug bij je hotel in Luang Prabang.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
13:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, huur van mountainbike/helm, lunch, drinkwater
Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi

Luang Prabang – Watervallen & Minderheden

Ter plaatse boekbaar voor € 26

Vanaf het hotel start je de dag met een bezoek aan het ‘Traditional Arts and Ethnology Centre’ een museum dat is gewijd aan de etnische minderheden van Laos. Per (mini)bus rijd je naar Ban Som, een dorpje van de Lao minderheid. Vervolgens ga je naar een Hmong dorp, waar je wandelend het dorp kunt bekijken.
’s Middags rijd je naar de fotogenieke Kuang Si watervallen. Eenmaal aangekomen zul je versteld staan van het heldere, turkooizen water. Je kunt hier pootjebaden, maar een frisse duik is ook erg aan te raden. Na dit bezoek rijd je terug naar Luang Prabang.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, transfers
Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi

Phnom Penh – Stadsbezichtiging

Ter plaatse boekbaar voor € 79

Na het ontbijt word je op gepikt bij het hotel voor een ‘sightseeing’ van de Cambodjaanse hoofdstad. Je excursie begint met een bezoek aan het Koninklijk Paleis, gebouwd in 1866 onder koning Norodom. De Zilveren Pagode op het complexterrein, is genoemd naar de vloer die bedekt is met circa 5000 zilveren tegels.
De volgende halte is het Nationaal Museum, waar een flink aantal artefacten uit de Angkor-periode staan uitgestald. De lunch vind plaats in het ‘Friends Restaurant’. Kansarme straatkinderen krijgen hier de kans ervaring op te doen, en zodoende een kans op een betere toekomst. De inkomsten gaan direct naar activiteiten van hun trainingscentrum.
De namiddag is ingeruimd voor de macabere geschiedenis van Cambodja, ten tijde van Pol Pot en de Rode Khmer. Je bezoekt Choeng Ek, de locatie van de beruchte ‘Killing Fields’. Ook de Tuol Sleng gevangenis staat op het programma. Vervolgens word je terug naar je hotel gebracht.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegelden, lunch, transfers per airconditioned minibus
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Siem Reap – Erfgoed van Angkor

Ter plaatse boekbaar voor € 79

's Morgens word je opgehaald en per minibus naar de tempels van Angkor gebracht. Op het programma staan o.a. de Zuidelijke Poort van Angkor Thom en de tempels van Bayon, Baphoun, Phimean Akas, The Royal Enclosure, het Terras van de Olifanten en de Leprakoning. De lunch gebruik je in een lokaal restaurant nabij de befaamde Angkor Wat.
Na de lunch vervolg je je ontdekkingreis door de overgroeide tempels en bezoek je de beroemde Angkor Wat. Tegen het eind van de dag kun je genieten van een prachtige zonsondergang. Vervolgens word je teruggebracht naar je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
18:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, lunch, transfers
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Siem Reap – Tonle Sap-meer

Ter plaatse boekbaar voor € 32

Je wordt per auto/busje opgepikt bij je hotel in Siem Reap en naar het Tonle Sap-meer gebracht. Onderweg stoppen we in het dorpje Ampil Peam, waar je de lokale bevolking bezig met hun dagelijkse beslommeringen. Je kunt hier eventueel een ritje maken op een ossenkar. Je bezoekt Mechrey, een ‘drijvend dorp’ op het Tonle Sap-meer, waar het leven van de bevolking al eeuwenlang doorkabbelt. Veel bewoners leven van de visvangst in het zoetwatermeer, er leven circa 300 (!) vissoorten. Ook zijn er veel watervogels op het water en in de ‘wetlands’ om het Grote Meer. Je maakt rond zonsondergang een boottochtje op het water en wordt vervolgens teruggebracht naar je hotel in Siem Reap.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
14:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, transfer, boottocht
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Vientiane – Op de fiets

Ter plaatse boekbaar voor € 32

Je wordt opgehaald bij het hotel voor een verkenning van Vientiane per fiets. Onderweg zie je verschillende monumenten van de historische stad, zoals de That Dam stoepa, het Nam Pasak Spirit House, de tempels Wat Inpeng en Wat Ong Tu, het National Cultural Centre, de Namphou fontein, het Presidentieel Paleis, de tempels Wat Sisaket en Wat Ho Phra Keo, Frans-koloniale villa’s, de Heilig Hart-kerk, de tempels Wat Phya en Wat Simuang, de gouden That Luang stoepa en de overwinningspoort Patuxai. In de vroege namiddag keer je terug naar je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
13:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, drinkwater, entreegeld voor Wat Sisaket en Wat Ho Phra Keow
Niet inbegrepen: overige drankjes, lunch, fooi

Vientiane – Tempels & ‘Geheime Oorlog’

Ter plaatse boekbaar voor € 28

In de ochtend bezoek je enkele van de hoogtepunten van Vientiane. Mooi is de tempel Wat Ho Phra Keow, het voormalige ‘huis’ van de Smaragden Boeddha. Wat Si Saket is de oudste tempel van de stad. Je kunt er heerlijk rustig rondwandelen en vaak de monniken een partijtje voetbal zien spelen. Een bekend herkenningspunt in Vientiane is de overwinningspoort, de Patuxai. Het is de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe in Parijs en een ode aan de Laotianen die gestorven zijn in de oorlogen voorafgaand aan de revolutie.
’s Middags bezoek je de Pha That Luang, misschien wel het bekendste monument van de hoofdstad. Deze stoepa vormt het symbool van Laos’ onafhankelijkheid en het boeddhisme. Het verhaal gaat dat boeddhistische monniken uit India deze stoepa in de derde eeuw hebben gebouwd en dat hier een rib van Boeddha wordt bewaard. Ook bezoek je het COPE (Cooperative Orthotic & Prosthetic Enterprise) Visitor Centre. Dit centrum geeft informatie over de vele bombardementen van Laos en Cambodja tijdens de Vietnamoorlog. COPE helpt mensen die slachtoffer zijn geworden van niet-ontplofte explosieven uit de ‘Geheime Oorlog’.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
14:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, entreegeld voor Wat Sisaket/Wat Ho Phra Keow/Patuxai
Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.