Rondreis MALEISIË EN SINGAPORE
22 dagen - v.a. €2 295 Boek nu

Excursies Rondreis MALEISIË EN SINGAPORE

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar en Maleisische ringgit van november 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke betaal je de excursies in lokale munteenheid.

Batang Ai – Arrangement in Iban Longhouse (1 nacht)

Boeken voor vertrek (€ 45)

Je logeert één nacht in een Iban-dorp (i.p.v. een overnachting in Batang Ai). Je kunt heerlijk ontspannen rondsjouwen door het dorpje met zijn papajabomen en kokospalmen. Mannen hebben hier tatoeages op hun rug, schouders en bovenarmen. Hele moedige zelfs ook op hun keel. De tatoeages beelden gebeurtenissen uit hun leven uit. Ook oudere vrouwen zie je soms met tatoeages; in dat geval hebben ze adellijk bloed! Waarschijnlijk zul je al vroeg worden gewekt door de kraaiende hanen en blaffende honden van het dorp. De hanen worden vertroeteld door de eigenaars; regelmatig worden er hanengevechten gehouden! De honden gaan vaak mee op jacht. Fier keffend staan ze dan voorop de longboats. De jacht gebeurt over het algemeen met blaaspijpen. Na een demonstratie door een van de krijgers wil je misschien zelf wel eens zo'n blaaspijp proberen!
's Avonds zal er waarschijnlijk flink rijstwijn gedronken worden, gezongen en gedanst. Enige participatie is gewenst. Let wel: 'tuak' smaakt mild, maar heeft een flinke uitwerking
Longhouses veranderen van naam als er een nieuw dorpshoofd is. In het longhouse word je ontvangen door het dorpshoofd, en kun je je installeren in de grote slaapzaal hier.
Er zijn matrassen van ca. zeven cm dik, kussentjes, lakens en klamboes aanwezig. Ook zijn er toiletten en kraantjes (waar overigens als het weinig geregend heeft niet altijd water uit komt), maar allemaal erg eenvoudig. Het longhouse ligt aan de rivier, waar je kunt zwemmen en jezelf kunt wassen. Er is een klein keukengebouwtje waar voor je gekookt wordt en 's avonds is er gedurende vastgestelde uren zelfs een generatortje voor de elektriciteit. Je verblijf in het longhouse op basis van volpension (1x ontbijt; 1x lunch; 1x diner).

Het longhouse-verblijf is verrekend met een overnachting in Batang Ai. 

Cameron Highlands – Gunung Brinchang en theeplantage per 4WD

Ter plaatse boekbaar voor € 14

Een lokale gids brengt je per four-wheel drive naar de top van Gunung Brinchang, een berg van 2031 meter hoogte. Op de top zie je het mossige nevelwoud, waar eeuwenoude bomen staan en door de mist een mysterieuze sfeer hangt. Onderweg zie je de over de heuvels uitgespreide theeplantages. Als het mogelijk is bezoek je een theefabriek.
NB: De theefabrieken zijn gesloten op maandagen en diverse feestdagen. De totale duur van de excursie is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, trekking in nevelwoud, privévervoer per 4WD, bezoek theeplantage, bezoek theefabriek (niet op maandagen en diverse feestdagen)
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Kuala Lumpur – Chinatown ‘by night’, diner en dansvoorstelling

Ter plaatse boekbaar voor € 34

In het hart van Kuala Lumpur maak je kennis met het bruisende nachtleven van Chinatown! Chinatown is ook bekend als ‘Chee Cheong Kai’, wat refereert naar de geschiedenis van het district als grote zetmeel producent. Tegenwoordig kun je op de nachtmarkt prima op koopjesjacht en vind je er Chinese kruiden en veel imitatie kleding. In China Town zul je je niet snel vervelen. Je bezoekt de hindoeïstische Sri Mahamariamman-tempel. Als je geluk hebt maak je een hindoebruiloft mee! Je geniet van een heerlijke Maleisische buffetmaaltijd en met een volle maag aanschouw je een traditionele dansvoorstelling.

NB: De ‘dress code’ voor het diner is ‘smart casual’ (geen korte broek en slippers). De totale duur van de excursie is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, vervoer, diner en dansvoorstelling

Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Kuching – Stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 17

Maak kennis met Sarawak’s historische hoofdstad! De excursie begint in Kuching’s gezellige Chinatown en vervolgt naar het Kattenstandbeeld (Kuching is het Maleisische woord voor ‘kat’). Ook de kleurrijke Chinese Tua Pek Hong-tempel en het ‘Civic Centre Viewing Platform’, vanaf waar je uitkijkt over de stad, doe je aan. Over het Sarawak-museum dat je vervolgens bezoekt wordt gezegd dat het het beste museum van Zuidoost-Azië is. Je treft er voorwerpen, foto’s en zelfs een hut van de etnische minderheden van Sarawak. Vervolgens kun je het Kattenmuseum of het Fort Margherita bezoeken, dat vroeger diende als bescherming tegen piraten op rooftocht. Je wandelt langs het Astana-paleis en de Grote Moskee door het oude gedeelte van de stad. Onderweg kom je door kleurrijke marktjes en nauwe straatjes waarin geurende kruiden en textiel worden verkocht. Ook kom je langs gebouwen uit de witte Rajah periode, het paviljoen, de Square Tower, het gerechtsgebouw, postkantoor en het Charles Brooke Monument.
NB: De totale duur van de excursie is circa 3½ uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, privévervoer, entreegeld Sarawak Museum
Niet inbegrepen: drankjes, fooi, eventueel camera fee Kattenmuseum

Penang – ‘Heritage on Wheels’

Ter plaatse boekbaar voor € 37

Vanaf het beginpunt (Tanjung City Marina, naast de Jetty Bus Terminal) maak je een mooie fietstocht met een Engelstalige gids door het centrum van Georgetown. Georgetown, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, werd gesticht in 1786 als basis van de British East India Company en draagt de naam van de toenmalige prins van Wales. Regelmatig stap je af om iets te bezichtigen. De Weld Quay Clan Piers zijn zeven lange houten steigers (jetties) die in de Straat van Melaka steken en al uit het eind van de 19de eeuw stammen. Iedere pier wordt door een andere Chinese clan bewoond, steeds met eigen huizen, winkeltjes en tempels. Je fietst door de wijk Little India, waar je een stopt voor een snack en een bezoek brengt aan de Sri Mariamman, een hindoetempel met fel beschilderde godenbeelden. Je bekijkt de levendige Chinese Kuan Yin tempel, gewijd aan de godin van genade. Even verderop staat de witte Saint George’s Church, de oudste anglicaanse kerk in Zuidoost-Azië uit 1818. In dezelfde straat tref je ook de islamitische Kapitan Kling moskee. Dan is het tijd voor de volgende snack, nu in een Chinees of Maleis restaurant.
Excursieduur: circa 4 uur.
NB: In het geval van regen worden er regenjasjes verstrekt. De excursietijd kan in dat geval wijzigen.

Inbegrepen: huur van fiets en fietshelm, lokale Engelssprekende gids, snacks en drinkwater
Niet inbegrepen: transfers van/naar hotel, overige drankjes, fooi
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.