Rondreis MAROKKO
8 dagen - v.a. €795 Boek nu

Excursies Rondreis MAROKKO

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van de lokale munteenheid van oktober 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Marrakesh - Stadswandeling

Ter plaatse boekbaar voor € 12

Marrakesh wordt ook ‘de Rode Stad’ genoemd door de terracotta-achtige kleuren van de machtige muren en poorten. Eeuwenlang was de stad het handels- en ruilcentrum voor de omwonende berberstammen. Tot op de dag van vandaag is dit karakter in de oude binnenstad bewaard gebleven.

Gedurende deze wandelexcursie die een halve dag in beslag neemt bezoek je enkele interessante plaatsen. De Saadische Graven behoren tot de mooiste voorbeelden van islamitische architectuur in Marokko. De Saadische prinsen lieten hun grafmonumenten even weelderig ontwerpen als de rest van hun gebouwen. De graven dateren van het eind van de 16de tot de 18de eeuw. Je bezoekt ook het Bahia Paleis, een mooi bouwwerk met paviljoens op de begane grond. Dit omdat de toenmalige grootvizier Bou Ahmed erg dik was en geen trappen kon lopen. Het paleis is omstreeks 1900 gebouwd. Je bekijkt de Koutoubia-minaret (alleen van de buitenzijde) en het befaamde Djema el Fna. Dit plein zoemt en beweegt, je komt ogen en oren tekort. Verhalenvertellers, waarzegsters, acrobaten, muzikanten en dansers, slangenbezweerders en kwakzalvers hebben ieder een eigen plaats veroverd. Achter het plein beginnen de uitgestrekte soeks, waar alle traditionele Marokkaanse waren te koop zijn, van pantoffels tot kruiden, en van amuletten tot tapijten. Je bekijkt een deel van de enorme soek. Aangezien een flink deel van de binnenstad van Marrakesh autovrij is, wordt deze excursie te voet uitgevoerd. Je ziet op deze manier ook meer.Inbegrepen: Engelstalige gids

Niet inbegrepen: drankjes, transfers, entreegelden, fooi

Merzouga – Kamelenbivak in de Erg Chebbi-woestijn

Ter plaatse boekbaar voor € 32

Bij de ‘auberge’ waar je verblijft stap je op de rug van een dromedaris (eenbultige kameel) en gaat de goudgele zandwoestijn in. Na circa anderhalf uur rijden langs prachtige zandformaties, schitterend door de wind gevormde zandpatronen en de fotogenieke kamelenkaravaan (met langgerekte kamelenschaduwen waar je zelf deel van uit maakt), kom je aan bij het kampement voor de nacht. Wie wil klimt een hoge zandduin op voor het weidse uitzicht bij ondergaande zon. Als de zon onder de horizon verdwenen is geniet je van het diner. Je kunt de nacht doorbrengen in een van de nomadententen (voor beddengoed wordt gezorgd; toch kan een lakenzak of slaapzak prettig zijn aangezien de geleverde dekens niet wekelijks worden gereinigd), of buiten in het zand op een matrasje met zicht op de maan en de ontelbare sterren. Al vroeg sta je op en geniet van de zonsopkomst over de zandduinen. Na het ontbijt bestijg je wederom je dromedaris voor de terugrit. Een ultieme woestijnervaring!

NB: Er is geen minimum aantal deelnemers vereist voor deze excursie.Inbegrepen: gids en kamelendrijvers, bivak in de zandduinen, diner, ontbijt

Niet inbegrepen: drankjes, fooi
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.