Rondreis MAROKKO
8 dagen - v.a. €795 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,2
172 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:8,8
Prijs/kwaliteit: 7,6
Accommodatie: 7,5
Transport: 8,3
Vertrekdatum: 28/04/2018
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Wij hebben genoten van deze compacte maar zeer diverse reis. In een week tijd hebben we enorm veel gezien en gedaan. De hoogtepunten waren de stad Marrakesh en de tocht op de dromedarissen met de overnachting in de woestijn. De overnachting hier was luxer dan ik had verwacht. Je zit tijdens deze reis wel veel in de bus, dus als je last hebt van wagenziekte zou ik deze reis niet boeken. Tip: Plak er zelf een extra dag Marrakesh aan vast zodat je hier meer tijd hebt. Wij, twee vrouwen, hebben ons nergens onprettig gevoeld. Wij zijn overal met respect behandeld.
Vertrekdatum: 28/04/2018
0 Beoordeling: 8
Angela : Wat een geweldig mooie kennismaking met Marokko! We troffen het met onze geweldige gids, Mirjan. Zij was deskundig, hartelijk, zorgzaam en kende vele mooie plekjes. Mede door haar was het een bijzonder mooie ervaring. Nog een tip voor reizigers naar Marrakesh: geen geld opnemen op het vliegveld. Wacht tot je door de douane bent en pin dan geld bij de pinautomaten.
Vertrekdatum: 28/04/2018
0 Beoordeling: 8
Elisabeth Angelique : We hebben een fantastische week gehad, mede dankzij onze reisbegeleidster Mirjan. Zij weet heel veel en kent veel lokale mensen. Dit was absoluut van meerwaarde voor deze reis. We hebben in korte tijd veel verschillende aspecten van het land gezien en alles liep op rolletjes.
Vertrekdatum: 21/04/2018
1 Beoordeling: 9
Ingrid : Prachtige rondreis, waarbij je de tijd hebt om Marrakesh te verkennen en het wilde westen van het zuiden van Marokko ontdekt. De weidsheid, de grillige canyons...ik had associaties met Lucky Luke. Let wel op dat je je eigen vlucht boekt, want via Koning Aap reizen was dit keer met tussenstops. het scheelde de collega reizigers twee hele dagen Marrakesh.
Vertrekdatum: 21/04/2018
0 Beoordeling: 8
jan : De Marokko reis was zeer de moeite waard. Afwisselend, interessant en goed verzorgd, mede door onze uitstekende reisleidster Mirjam. Wel beoordeel ik de reis als enigszins vermoeiend vanwege het aantal kilometers in één week. Maar wanneer je kiest voor Marokko zien in één week is dit wel een optimale mogelijkheid. We hebben genoten.
Vertrekdatum: 21/04/2018
0 Beoordeling: 8
Nic : De reis was top, veel gezien en veel ervaren! Zeker ook door de begeleiding en de chauffeur die samenwerkend ons naar mooie plekken bracht!
Vertrekdatum: 24/02/2018
1 Beoordeling: 9
Jeroen : Wat een fantastische reis. In korte tijd zie je veel zonder dat de reisafstanden te lang zijn. We hebben erg veel geluk gehad met onze begeleider (Mouhcine); hij was erg vriendelijk en weet veel over het land te vertellen. Marokko is heel erg mooi, met als absolute hoogtepunten het Atlasgebergte en de Erg Chebbi woestijn.
Vertrekdatum: 04/11/2017
1 Beoordeling: 9
Karen : Hele leuke reis, mede door de hele leuke reisbegeleidster. Ait ben hadou was 1 van de hoogte punten, ook de woestijntocht was geweldig. Hotels zijn eenvoudig maar verder goed. Ontbijten soms uitgebreid soms iets minder, maar altijd goed. Redelijke vrije tijd om zelf dingen te bekijken. We hadden ook een leuke groep en dat werkt natuurlijk ook mee. Zou het iedereen aanraden.
Vertrekdatum: 04/11/2017
1 Beoordeling: 9
Anna : We hebben genoten van Marokko. Van de afwisseling tussen stad, Bergen en woestijn. Het klimaat, de mensen en zeker het lekkere eten. Gids Mirjam heeft veel uitgelegd over de omgeving, de gebruiken en stond klaar voor iedereen in de groep, ondanks de wat uiteenlopende voorkeuren. Ze heeft goede tips gegeven wat wel en juist niet te doen/zien. Veel gezien in korte tijd in een flink reistempo wat toch niet als druk voelde. Meerdere fantastische dingen gezien; Marrakech met de media, het Bahiapaleis, toertocht met de fiets via Bajabikes en zeker niet te vergeten: El Majorelle. Daarnaast het lekkere eten bij het Omarhotel (pastilla met kip en de andere met groenten!). Ook de koffieshops voor een verse jus of nousnous (koffie met niet teveel melk) en mooie uitzichten. Uiteraard de woestijntocht met overnachting om de sterren te zien. De hamam in een klein dorpje waar we met onze groep zijn geweest voor een flinke scrubbeurt door plaatselijke dames, de Todrakloof, de palmentuin, een markt om onze eigen lunch klaar te maken, de Aït Ben-haddou bij zonsondergang én opgang, de charmante hotels die niet perfect zijn maar oh zo leuk en natuurlijk al het lekkere eten. Nou ja....het is duidelijk dat wij het erg naar onze zin hebben gehad. Smaskt nasr meer!
Vertrekdatum: 04/11/2017
0 Beoordeling: 8
Rian : Afwisselende en intensieve reis die echt een mooi stuk van Marokko laat zien. Genieten van zowel de stad als de natuur met een aantal unieke ervaringen. De optionele excursies zijn zeker aan te raden (de stadswandeling, dromedaris tocht naar de woestijn en het haman bezoek) en de moeite waard en zorgen voor de unieke ervaringen. Boek zeker je eigen vlucht met transavia of ryanair, welke vluchttijden zeer veel fijner zijn. Een aanrader!
Vertrekdatum: 14/10/2017
0 Beoordeling: 8
Marelle : Deze korte rondreis door Marokko is echt een aanrader. Mooie stops, prachtige plekjes, heerlijk eten! Onze reisbegeleidster Mirjan is zeker degene die de reis nog een extra gouden randje heeft meegegeven. Ze is vrolijk en vertelt veel over het land. Ook probeert ze zoveel mogelijk om ons kennis te laten maken met het authentieke Marokko. Wij hadden zelf een vlucht geboekt, wat echt vele malen prettiger is dat de langdurige overstap in Casablanca van de anderen. Ook zelf de transfer vanaf het vliegveld regelen is erg makkelijk. Koning Aap rekent daarvoor de hoofdprijs. Zelf een taxi regelen is heel makkelijk en veel goedkoper. De reis is zeker een aanrader. Geweldig land en vriendelijke bewoners!
Vertrekdatum: 14/10/2017
0 Beoordeling: 8
Patrick : Verrassende landschappen, vriendelijke mensen, heerlijk eten, deskundige begeleiding, een echte aanrader.
Vertrekdatum: 14/10/2017
0 Beoordeling: 8
Joska : Schitterende reis! Overnachting in de woestijn is een aanrader! Zou zelf de heen-en terugvlucht regelen: goedkoper en veel betere tijden!
Vertrekdatum: 14/10/2017
1 Beoordeling: 7
Reiziger : Een ontzettend mooie reis, goede begeleiding, mooie uitstappen, veel gezien en veel vanuit de bus kunnen gezien, onvergetelijke woestijnsafari, echter door de slechte vliegreis gekelderd in waardering.
Vertrekdatum: 13/05/2017
1 Beoordeling: 9
Maria : Een prachtige, gevarieerde, avontuurlijke, authentieke en indrukwekkend reis door Marokko! In korte tijd heel veel gezien en tegelijkertijd was de reis erg relaxed. Mede dankzij de bevlogen en enthousiasmerende reisleiding en gezellige, flexibele, niet al te grote, groep. De dromedaris tocht en overnachting in de woestijn waren fantastisch! Deze reis was een mooie eerste kennismaking met het land. Ik wil zeker nog eens terugkomen.
Vertrekdatum: 13/05/2017
0 Beoordeling: 8
Waldo : Uiterst geslaagde reis waarbij vanuit Koning Aap echt getracht wordt je kennis te laten maken met alle aspecten van het zuiden van Marokko. Uiteraard voor zover omstandigheden dat toelaten.
Vertrekdatum: 13/05/2017
0 Beoordeling: 10
Willem : Het was een intensieve reis waarbij we in korte tijd veel indrukken hebben opgedaan. Marokko is echt een betoverend land en ik heb enorm genoten.
Vertrekdatum: 22/04/2017
0 Beoordeling: 8
Jan : Prachtige reis door een fascinerend land. Veel afwisseling: van het drukke Marrakesh over het Atlasgebergte naar rustig gelegen dorpen. Vooral de dromedaristocht door de woestijn met overnachting was een geweldige ervaring! Onze reisbegeleidster was zeer enthousiast en je kon duidelijk merken dat Marokko een warm plekje in haar hart heeft. Het heerlijke eten en de zeer leuke groep heeft zeker bijgedragen aan een onvergetelijke ervaring. Enige nadeel is de vlucht i.v.m. overstap in Cassablanca. Dit kost veel (wacht)tijd.
Vertrekdatum: 22/04/2017
1 Beoordeling: 9
Sandra : Geweldige reis gehad met lokale gids. Reizen met een lokale gids zorgt ervoor dat je de echte marrokaanse weetjes en cultuurgewoonten leert kennen. Marrakesch is een geweldige stad om te zien en vooral te beleven. De binnenlanden zijn zeer gevariëerd. De ene dag rij je door prachtige bergpassen van de Atlas en de volgende dag sta je in de woestijn. Mooie dorpen en steden die je in Allladin sferen brengen. Prima accomodaties. De balans tussen reistijd en vrije tijd was goed te doen.
Vertrekdatum: 15/04/2017
0 Beoordeling: 8
Mike : Mooie reis, veel afwisseling. Veel reizen, soms wat tegenvallende hotels, maar over het geheel genomen gewoon een prachtige reis.
Vertrekdatum: 18/02/2017
0 Beoordeling: 8
Henk : Het was een fijne goed georganiseerde ontspannende reis met een geweldige enthousiaste reisleidster. Eigenlijk was de reis te kort voor alles wat we gezien en gedaan hebben. We hebben genoten van het heerlijke Marokkaanse eten, in de sneeuw over de pas gereden, wat al een belevenis op zich was. Het mooie Atlasgebergte gezien. De dromedaristocht. Alles was prima verzorgd. We hebben een eerste indruk van Marokko gekregen, en hopen er nog een keer terug te komen.
Vertrekdatum: 18/02/2017
1 Beoordeling: 9
Karel : Jammer dat we niet meer dan een 10 kunnen geven aan onze reisbegeleidster, gezien haar tomeloze inzet en enthousiasme, heeft ze ervoor gezorgd dat wij een onvergetelijke rondreis door Marokko hebben gehad.
Vertrekdatum: 18/02/2017
0 Beoordeling: 8
Luzan : Afwisseling in landschap en dagprogramma's (cultuur en natuur, stad en land), heerlijk eten, mooi land, vriendelijke mensen, uitstekende reisleidster, aardige en bekwame chauffeur, het reisgezelschap was ook OK, enige minpuntje waren enkele hotels (wat shabby).
Vertrekdatum: 24/12/2016
0 Beoordeling: 8
joke : afwisselende reis, soort pressure cooker marokko, veel zien en meemaken, soms wat te weinig tijd om buiten de gebaande paden te gaan of om alle indrukken te verwerken, maar toch beste kerstreis ooit!
Vertrekdatum: 24/12/2016
1 Beoordeling: 9
Eustachius : Deze mooie reis is echt een aanrader. In een korte tijd veel zien van Marrakech en omgeving (Hoge en Anti Atlas gebergte, woestijn). Mooi afwisselend landschap, mooie kleuren (zelfs in de winter) Eten uit Tajines, Hamman bezoek. Eenvoudige en sfeervolle overnachting adressen. Een geslaagde reis met een hele fijne groep en zeer ervaren reisbegeleidster.
Vertrekdatum: 24/12/2016
0 Beoordeling: 6
Margot : Wat je kan verwachten van deze reis is een eerste indruk van Marokko en het prachtige Atlas gebergte. Je reist per bus door het landschap, wat heel divers is, heen. Je maakt kennis met de lokale bevolking en merkt dat het land heel relaxed is en prachtige natuur bezit. Verwacht geen actieve vakantie, wandelingen in het Atlas gebergte zitten er niet in. Verder kan de temperatuur flink dalen, dus winter kleding absoluut meenemen!
Vertrekdatum: 05/11/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Dit was een kort maar krachtig avontuur. Binnen een week sjeesden we over bergen en door woestijnen, en bezochten we talloze dorpen en steden; van kashbas en medinas, tot souks en fata morganas. Ondanks de korte periode en de vele doldwaze activiteiten voelde de reis nooit gehaast aan. Pluspunten waren vooral de fraaie landschappen, goede begeleiding, en fijne reisgenoten. Een klein nadeel was hoogstens dat door het vlotte doorreizen alle contacten met de lokale bevolking per definitie erg oppervlakkig bleven. En voor fotografie-fans is het jammer dat de fotogeniekste mensen (oude mannen met tulbanden, gesluierde dames, ambachtslieden, etc.) over het algemeen erg allergisch zijn voor camera's, en meteen wegduiken of protesteren zodra ze een lens op zich gericht zien.
Vertrekdatum: 22/10/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : In 1 week een erg mooi beeld van Marokko gekregen. Het was een hele diverse reis waarin stad en natuur gecombineerd worden. Veel gezien, veel meegemaakt, goede reisbegeleiding, leuke groep, alles prima verzorgd maar wel een beetje veel in de bus (al kan dat bijna niet anders).
Vertrekdatum: 30/04/2016
1 Beoordeling: 9
Sofie : Ik vond het een prachtreis met heel veel afwisseling tussen natuur en cultuur. Marokko heeft een plaatsje in mijn hart veroverd en in de toekomst wil ik zeker eens teruggaan. Veel van deze positieve ervaring heeft te maken met de reisbegeleider (Laura). Ze zorgde ervoor dat alles perfect geregeld was en geen moeite was haar teveel om ons een droomervaring te bezorgen. Je merkte echt dat ze zelf haar hart aan Marokko verloren heeft. Een aanrader.
Vertrekdatum: 20/02/2016
0 Beoordeling: 10
Alberdina : We hadden een heerlijke vakantie! Hoewel we veel hebben gezien, was de reis ontspannend. Het byzondere landschap en de mensen daarin hebben ons erg getroffen en dat zal mij altijd bijblijven en inspireren.
Vertrekdatum: 06/02/2016
1 Beoordeling: 9
Annemieke : Een prachtige reis, die je in korte tijd echt laat kennismaken met het midden van Marokko. Vooral de sterrenhemel in de woestijn, de heerlijke tajines en de bijzondere natuur zijn onvergetelijk. Onze reisbegeleidster (Suzan)houdt van Marokko en haar enthousiasme is aanstekelijk. Ook zij zorgde voor een bijzondere, perfect verlopen reis. Deze reis is best druk, maar daardoor kun je in een relatief korte tijd veel zien van dit prachtige land. Aanrader! Zorg dat je uitgerust deze reis maakt.
Vertrekdatum: 06/02/2016
1 Beoordeling: 9
Maria : Deze intensieve, compacte reis biedt een grote verscheidenheid aan aspecten: stad-gebergte-berberdorpen-woestijn, geuren, kleuren. Kortom : duizend-en-één-indrukken! Een fantastische ervaring, zelfs voor ervaren reizigers. Een echte aanrader!
Vertrekdatum: 30/05/2015
1 Beoordeling: 9
Maarten : Een aanrader. Veel wisselende indrukken. Je komt op plaatsen waar je uit jezelf niet komt. Je leert het land en de mensen kennen. Prima reisbegeleiding. De vlucht is ons niet bevallen i.v.m. een tussenstop.
Vertrekdatum: 30/05/2015
0 Beoordeling: 8
Migael : Deze 8 daagse reis is zo heerlijk compact en wekt je interesse naar veel meer Marokko. Ik kan deze reis iedereen aanbevelen die van cultuur, mooie landschappen, ver gezichten, vriendelijke mensen en heerlijk eten houd.
Vertrekdatum: 25/04/2015
1 Beoordeling: 9
Harm : Een verrassend leuke rondreis die je veel verschillende kanten van Marokko laat zien.
Vertrekdatum: 25/04/2015
1 Beoordeling: 9
Ellen : Zeer mooie reis die verschillende prachtige delen van Marokko laat zien. Afwisselend programma.
Vertrekdatum: 25/04/2015
1 Beoordeling: 7
H : Wij (8 personen) vinden deze reis erg overgewaardeerd. Het was een prachtige route, goede hotels hebben een goede indruk gekregen van een prachtig Marokko. maar weinig ruimte voor ontspanning. Wij vragen ons ook af of deze enquete niet wordt beinvloed door die €250 die beschikbaar wordt gesteld onder de invullers.
Vertrekdatum: 14/02/2015
0 Beoordeling: 8
Henri : mooie reis en ondanks tegenvalllend weer een echte kijk op zuid marroko,
Vertrekdatum: 14/02/2015
1 Beoordeling: 9
Jos : Wat een prachtig land is Marokko! Genoten van Marrakech, het platteland,de rit door de hoge Atlas, de kasba route,de wandeling in de palmoase, de Erg Chebbi woestijn, het ritje op de dromedaris. Helaas geen overnachting in de tent i.v.m. storm. De sneeuwbuien (voor het eerst in 22 jaar), regenval en de overstroomde rivier maakte deze reis tot een groot avontuur. Met dank aan onze reisleider Mouhcine, die alles goed heeft opgelost en ons veel informatie heeft gegeven over zijn geboorteland.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.