Rondreis MEXICO, GUATEMALA EN HONDURAS
23 dagen - v.a. €2 095 Boek nu

Excursies Rondreis MEXICO, GUATEMALA EN HONDURAS

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Algemeen: entreegelden

Ter plaatse boekbaar voor € 10

Entreegelden voor de archeologische Maya-opgravingen tussen de € 10 en € 15 p/p per opgraving, met uitzondering van Tikal: € 15 p/p.

Antigua - beklimming Pacaya

Ter plaatse boekbaar voor € 42

De top van de actieve vulkaan Pacaya is 2600 meter hoog. De wandeling is in totaal 3,5 km en de echte klim naar de top zo'n 700 meter. Afhankelijk van de activiteit van de vulkaan word je looproute bepaald, en hoe hoog je kunt gaan. Een redelijke conditie is vereist, sommige delen gaan over gravel en dit maakt het lopen zwaar. Uiteraard gaat er een lokale gids mee.

Duur: halve dag.
Inclusief: vervoer van en naar de Pacaya, lokale gids, entreegeld nationaal park.
Met meer deelnemers wordt de excursie goedkoper en andersom. Prijs geldig bij 6 deelnemers. 

Copán - bezoek aan warmwaterbronnen

Ter plaatse boekbaar voor € 27

Lekker ontspannen in de stomende hitte van de handgemaakte poelen bij Copán, die gedecoreerd is met Maya taferelen. Er zijn verschillende poelen met water in diverse temperaturen. Je kunt jezelf ook trakteren op een weldadig modderbad!

Duur: 3-4 uur
Inclusief: entree, transport.
Prijzen geldig vanaf 4 deelnemers.

Copán - paardrijden

Ter plaatse boekbaar voor € 20

Te paard verken je de rond Copán liggende jungle. Een lokale gids zal je naar een klein dorpje brengen waar je het plattelandsleven écht kunt proeven. Je hoeft geen ervaring met paardrijden te hebben.

Duur: 2 uur.
Inclusief: vervoer te paard, lokale gids.
Prijzen geldig vanaf 4 deelnemers.

Panajachel - boottocht meer van Atitlan

Ter plaatse boekbaar voor € 16

Met de boot kun je het meer oversteken naar de dorpjes San Pedro, aan de voet van de gelijknamige vulkaan, Santa Clara en Santiago de Atitlán, waar je de kerk en de markt kunt bezoeken. Ook is er de mogelijkheid om een wandeling te maken over een koffieplantage.

Duur: hele dag.
Inclusief: vervoer en bezoek aan 2 dorpjes.
Minimum aantal deelnemers: 4. Prijs geldig bij 6 deelnemers. 

Playa del Carmen / Excursie walvishaaien

Ter plaatse boekbaar voor € 130

Voor de kust bij Cancun vind je tussen half juni en half september walvishaaien. Je kunt gaan snorkelen in de buurt van deze imposante en vriendelijke dieren! Soms zie je zelfs zeeschildpadden en mantaroggen.

Duur: volle dag
Inclusief: ontbijt en lunch, drinken, transport, meertalige gidsen (1 gids per 2 personen in het water bij de walvishaaien).

Río Dulce - excursie Livingston

Ter plaatse boekbaar voor € 31

Boottocht over de Río Dulce, richting de Caribische kust. Onderweg navigeert de boot tussen hoge rotskliffen die begroeid zijn met tropische woudreuzen. Tussen de luchtwortels van de mangrove die de oevers bedekt, zie je her en der hutten op palen van de Kekchi-Indianen, die leven van visvangst en vogeljacht. Bij de monding wordt gestopt in Livingston, een Creools vissersplaatsje. Geniet hier van tapado, een heerlijke vissoep!

Duur: halve dag.
Inclusief: vervoer, entree nationaal park Río Dulce.
Minimum aantal deelnemers 4, prijs geldig bij 6 personen.

San Cristobal de las Casas - bezoek dorpjes San Juan Chamula en Zinacantan

Ter plaatse boekbaar voor € 18

San Juan Chamula is een klein dorpje met een opvallende witte kerk waarvan de ingang rijkelijk is beschilderd. Binnen is de grond bezaaid met dennenaalden en vinden allerlei rituelen plaats onder leiding van lokale sjamanen. Een unieke ervaring om mee te maken!
In het dorpje Zinacantan onderscheiden de mannen zich van andere mannen uit de omgeving door hun typische klederdracht tijdens feestdagen: rood met wit gestreepte tunieken en platte, ronde, rieten hoeden met fleurige linten. Vrouwen gaan het hele jaar door in prachtige blauwe klederdracht door het leven.

Duur: halve dag.
Inclusief: transport naar en tussen de dorpjes, Engelstalige lokale gids.

San Cristobal de las Casas - excursie Cañon del Sumidero

Ter plaatse boekbaar voor € 20

Per bus in 1,5 uur naar Chiapa de Corzo, waarvandaan de boottocht begint. Je vaart ongeveer 2 uur over de Rio Grijalva, langs watervallen en steile rotswanden, die soms wel een kilometer oprijzen uit het water. Je vindt hier vele vogels waaronder pelikanen, aalscholvers, reigers, ijsvogels en gieren. Vaak zie je aan de waterkant krokodillen in de zon bakken. Ondertussen slingeren de apen door het erboven liggende oerwoud.

Duur: halve dag.
Inclusief: transport van en naar Chiapa de Corzo, boot in de Sumidero kloof.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.