Rondreis MONGOLIË
23 dagen - v.a. €2 995 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,0
82 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:7,4
Prijs/kwaliteit: 7,8
Accommodatie: 7,7
Transport: 7,9
Vertrekdatum: 22/06/2018
1 Beoordeling: 9
Antje : Is prima! Maak maar een keuze uit mijn antwoorden...
Vertrekdatum: 22/06/2018
1 Beoordeling: 9
Kaatje : Het is een prachtige reis met overweldigende natuurlandschappen.
Vertrekdatum: 22/06/2018
1 Beoordeling: 9
Ilse : Ik kan iedereen deze reis van harte aanbevelen: adembenemende weidse landschappen met veel kamelen, paarden, schapen, geiten, yaks en koeien. In combi met de nomadische gers heel byzonder. Rijden over de vlaktes door sporen ipv wegen geeft veel gehobbel maar wordt goedgemaakt doordat je dwars door het mooie landschap rijdt zonder asfalt te zien! De ger-kampen zijn byzonder mooi ook midden in de natuur gelegen, kleinschalig en vaak gerund door een familie.
Vertrekdatum: 18/05/2018
0 Beoordeling: 8
José : Dit is het èchte reizen en de manier om een land goed te leren kennen. Mongolië is een prachtig land, onherbergzaam en met een vriendelijke en gastvrije bevolking. De Boeddhistische religie geven het land ook een rustieke uitstraling. José
Vertrekdatum: 18/05/2018
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Coole reis, maar de verplaatsingen zijn tijdrovend. Geen problemen voor vegetariërs. De kamelentocht en paardentochten zijn super veilig. Waterzuiveringstabletten, pillen tegen reisziekte, lucifers en een warme pyjama meenemen
Vertrekdatum: 18/05/2018
1 Beoordeling: 7
Piet Adriaan : Mongolië is een land dat je nergens mee kan vergelijken. Door de grote afstanden die je aflegt zie je veel veschillende landschappen, sommige eentonig andere spectaculair. Maar ook dat eentonige landschap is Mongolië. We hadden goede 4-WD’s en ervaren chauffeurs, dat mag ook wel want de ‘wegen’ zijn heel slecht!! Houdt er dus rekening mee dat je goed door elkaar wordt geschud! We hadden een fantastische lokale reisbegeleidster (voor ons zeker een meerwaarde) die perfect engels sprak! De gers waar je in overnacht en het eten zijn prima! ‘s Avonds komt het personeel als je dat wilt het kacheltje aansteken! We hebben wel wat kanttekeningen: de geschatte reisduur die Koning Aap opgeeft klopt vaak niet. Ondanks dat we heel goede weersomstandigheden hadden waren de reisdagen vaak langer dan aangegeven en soms zelfs dubbel zo lang (wij reisden in mei/juni, deze periode kent wel zandstormen maar geen regen). Je reist door landschappen waar je graag even een wandelingetje zou willen maken maar door de lange afstanden en slechte wegen is daar vaak geen tijd voor. Het bezoek aan de rendieren bij het Khövsgolmeer is omstreden, omdat ze daar alleen voor de toeristen en voor het geld naar toe komen. De Tsaatan Community met rendieren woont nl. veel noordelijker en voor ons toeristen niet bereikbaar tijdens het verblijf bij het Khövsgolmeer. Wij hebben ze niet gezien. Ondanks deze minpuntjes was het een bijzondere ervaring die we niet hadden willen missen.
Vertrekdatum: 18/05/2018
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Prachtige reis in een land dat volop in ontwikkeling is. De reis is best pittig omdat er voornamelijk over (hobbelige) dirtroads wordt gereden. Medische voorzieningen buiten Ulaan Bataar zijn er niet, als je ziek wordt moet je er rekening mee houden dat je 3 dagen of meer moet wachten voor je bij een locale, niet engels sprekende arts terecht kunt. Stroom en warm water zijn, zeker in de eerste helft van de reis, beperkt beschikbaar (bijv. van 19.00 tot 23.00 uur). Het is een pioniersreis! Houd dus ook rekening met je bagage, houd het bij 1 rugzak want meer past niet in de busjes. Ondanks dit alles.... het is een facsinerend, gastvrij land die mij heeft verrast!
Vertrekdatum: 25/08/2017
0 Beoordeling: 8
Elly : Ik heb genoten van het land Mongolie, van de leegte, weidsheid en de vele kuddes dieren en kloosters onderweg. Zo nu en dan een ontmoeting onderweg, tradities leren kennen, ruiken aan boeddhisme, sjamanisme maakt het helemaal af. Het is kijken, zien en ontdekken. Elke dag verder trekken en aankomen in een ger voelt alsof je even een nomade bent. Je moet geen last hebben van reisziekte en tegen hobbelen kunnen, want dat is voortdurend aan de orde wanneer je dwars over de graslanden en ongeasfalteerde wegen rijdt. Dat hoort bij het land
Vertrekdatum: 04/08/2017
1 Beoordeling: 9
Maria : Een hele mooie reis in een onmetelijk groot land. Elke dag weer opnieuw genoten van het landschap, de dieren, de uitgestrektheid.
Vertrekdatum: 04/08/2017
1 Beoordeling: 9
Wendy : Ontzettend mooie en indrukwekkende reis. De natuur, de mensen, de leegte en de kuddes met schapen, geiten, paarden en kamelen blijven je verwonderen. Wacht niet te lang met het bezoeken van Mongolië want er wordt vollop gebouwd het zal waarschijnlijk binnen korte tijd erg toeristisch zijn. In augustus was het richting het noorden erg koud en stond er een gure wind, houd hier rekening mee als je je koffer inpakt.
Vertrekdatum: 04/08/2017
0 Beoordeling: 8
Freddy : Mooie reis, het verblijf in de gerkampen is heel aangenaam. De chauffeurs zijn heel behendig en konden alle mechanisch problemen zelf oplossen. De weidse landschappen zijn heel indrukwekkend met de Gobi woestijn als topper. De reisroute iets korter maken en de reisduur een 3 tot 4 tal dagen korter maken zou echter wel een plus zijn.
Vertrekdatum: 21/06/2017
0 Beoordeling: 8
gijsbertus : Een prachtige reis! We hebben onze ogen uitgekeken! Wat een mooi en interessant land! Zoveel weidsheid! Kuddes paarden, kamelen, schapen en geiten overal waar je kijkt. Maar houd rekening met lange reisdagen, vooral in de tweede week. Over vaak erg slechte wegen. De busjes waarin we reden, zaten prima, maar denk goed na als je rug- of nekproblemen hebt. Je kan flink door elkaar worden geschud. Het eten in de Ger-kampen was prima. Genoeg variatie ook voor vegetariërs. Ook waren er bijna altijd warme douches. Soms alleen op bepaalde uren. Net als de stroom. Neem een driewegstekker mee als je veel wil opladen. Dat kan vaak alleen in het restaurant. Soms ook in de tent. Voor ons was het een prachtige ervaring!
Vertrekdatum: 12/05/2017
1 Beoordeling: 9
Joke : De Mongolië-reis was een ongelooflijke ervaring. Het is een prachtig land met uitgestrekte vlaktes, maar evenzeer bergen, enorme zandduinen en idyllische groene valleien. Behalve in de hoofdstad zijn de overnachtingen steeds in een ger maar die zijn bijzonder comfortabel, en meestal met stroom. Het is een echte roadtrip, je zit dus vaak in de auto maar als je iemand bent die bijzondere landschappen kan appreciëren, gaat dat niet vervelen. Je moet ook tegen een stootje kunnen, letterlijk dan en meer dan eens wat een heel groot deel van de route leg je offroad af (je tekent dan ook voor een avontuurlijke reis ;) ). Tijdens de reis leer je een land ontdekken dat door haar ligging (tussen twee grootmachten) een bijzondere geschiedenis heeft. Je ziet de Russische invloed in de bouwstijl van de steden, en de Chinese invloed tijdens de bezoeken aan de boeddhistische kloosters. Voor de paardenliefhebbers is dit helemaal een topland. Af en toe heb je de kans om een tochtje te paard te maken (je moet het paard van de gids ook betalen en dan kom je uit op een €8 voor een tochtje van een uur). Maar het is het helemaal waard om over vlaktes, langs het water en over de heuvels te galopperen.
Vertrekdatum: 12/05/2017
0 Beoordeling: 10
Reiziger : Geweldige reis! Vanaf het eerste moment was het genieten van de graslanden, bergen, woestijnen, prachtige meren, de herders en nomadische families die we onderweg tegenkwamen. Zelden zo een mooi en ongerept land bezocht. Onze lokale reisbegeleider Baynaa wist zo veel over het land en de bevolking te vertellen en vooral ook zijn persoonlijke ervaringen maakten deze verhalen zeer boeiend. Overnachten in gers was een hele grote meerwaarde. De gerkampen staan op de mooiste plekjes en de families die de kampen runnen waren zeer vriendelijk. 's Nachts koelde het behoorlijk af, maar de warme dekens en de houtkachels in de gers hielpen goed tegen de kou. Het eten is verrassend goed en afwisselend, ook voor vegetariërs. Het land zelf is in een woord adembenemend en een absolute aanrader! 
Vertrekdatum: 24/08/2016
1 Beoordeling: 9
Liesbeth : Fantastisch mooi land en een unieke reiservaring.
Vertrekdatum: 24/08/2016
1 Beoordeling: 9
Reiziger : vraag 34 kan ik niet beantwoorden zit nog vol van Mongoliè .
Vertrekdatum: 22/06/2016
1 Beoordeling: 5
Mariska : Hoewel we door een eerdere review al gewaarschuwd waren voor het hoge reistempo, is het ons in de praktijk enorm tegen gevallen. De eerste week viel nog wel mee maar daarna werden de dagen in de auto alleen maar langer en konden we nergens even bijkomen. Nou hadden wij de Festivalreis dus er waren een paar vrije dagen ingeleverd voor het Naadam. Verwacht geen luxe reisje met luieren voor je tent, dit is meer een militaire verplaatsingsoefening waarbij je amper tijd krijgt om je rugzak open te maken. Maar dan krijg je wel de weidsheid en de gevarieerde landschappen van Mongolië te zien, met het traditionele nomadenbestaan naast het moderne leven in de steden. Je moet er wat voor over hebben.
Vertrekdatum: 22/06/2016
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Wij hebben genoten! Wat een geweldig mooi land! Mongolië is ruimte, natuur en een vriendelijke bevolking. Overnachten in een ger met doorgaans twee eenpersoons bedden. In een apart gebouw zijn toilet- en douchegelegenheden. De reisdagen zijn doorgaans lang en vrij vermoeiend, doordat er hoofdzakelijk over de steppe wordt gereden en niet over geasfalteerde wegen. De maaltijd bestaat vooral uit vlees (schaap, geit, koe). Heb je hier allemaal geen problemen mee, dan vooral DOEN!
Vertrekdatum: 22/06/2016
0 Beoordeling: 8
Hanke : Mocht je er over denken om naar Mongolië te gaan dan zou ik het gewoon doen! De overweldigende natuur, de weidsheid van het landschap. Besneeuwde bergtoppen, vriendelijke glooiende heuvels, zandduinen, bossen en meren met de daarbij horende planten en dieren. Het verschil tussen stad en platteland. Het reistempo wordt bepaalt door het land, afstand wordt uitgedrukt in uren en niet in afstand. Overnachten in je eigen ger is gewoon knus, zeker als de kachel aangaat. De bevolking is over het algemeen heel vriendelijk en behulpzaam.
Vertrekdatum: 11/05/2016
1 Beoordeling: 9
Agnes : Ik ben net terug van een onvergetelijke reis door Mongolië, de prachtige natuur doet je alle koude nachten in deze reis in mei vergeten. Prima verzorging en perfecte gids en chauffeurs. Een echte aanrader!
Vertrekdatum: 13/05/2015
0 Beoordeling: 8
Lieselotte : Een geweldige reis door een ontzettend mooi en gevarieerd landschap. De rit over de steppe in terreinwagens van gerkamp naar gerkamp was een belevenis op zich. Het rijden over een ijsrivier, door zandduinen, over hobbelige steppe, door bergen en door rivieren was fantastisch!
Vertrekdatum: 13/05/2015
1 Beoordeling: 7
Reiziger : n.v.t.
Vertrekdatum: 13/05/2015
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Een intensieve reis door een uitgestrekt land vol verassingen. Van bergen tot uitgestrekte steppen. Elke dag weer een verassing waar je nu weer heen gaat. Het gaat je voorstellingsvermogen te boven. De stilte. De rust. De dieren. De koekoek. Spectaculair reizen in de auto vol avontuur. Beyond every imagination ...
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.