Rondreis NEPAL
16 dagen - v.a. €1 595 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,3
40 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:8,9
Prijs/kwaliteit: 7,9
Accommodatie: 7,7
Transport: 8,6
Vertrekdatum: 21/12/2018
1 Beoordeling: 9
Martijn : Reis met veel diversiteit welke je meer van het land en haar bevolking laat zien.
Vertrekdatum: 21/12/2018
0 Beoordeling: 8
Arnold : Vond het een hele indrukwekkende/kleurrijke/afwisselende maar ook intensieve reis. We hebben heel veel gezien ! Wel te veel tempels naar mijn smaak. Prachtige natuur, vriendelijke mensen, lekker eten. We waren in de kerstvakantie en ik wist niet dat het zo koud zou zijn. Thermokleding mee is geen overbodige luxe. Hotels zijn van heel comfortabel tot basic in de bergen. Voor ons kwamen de basic hotels net op het verkeerde moment omdat mijn man toen erg ziek was. Ik ben erg tevreden over onze lokale reisbegeleider. Voelde zich verantwoordelijk en was zorgzaam. Het reizen met een groep is erg goed bevallen. Zeker een aanrader deze reis !
Vertrekdatum: 21/12/2018
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Beoordeling: 8,5 (kan alleen 8 of 9 gegeven worden)
Vertrekdatum: 21/12/2018
1 Beoordeling: 7
Renate : Een mooie reis die zeker in de kerstperiode een aanrader is om te ervaren omdat er minder toerisme is. Prachtige uitzichten, mooie historie, een stevige wandeling en echt contact met lokale hartelijke bewoners. Denk erover om je goed voor te bereiden op het slapen in niet verwarmde accommodaties en dat een warme douche niet altijd beschikbaar is.
Vertrekdatum: 12/10/2018
0 Beoordeling: 10
Johanna : De enorme afwisseling in landschap, mensen, cultuur, Boeddhisme en Hindoeïsme, drukte en stilte was enorm. De lokale gids wist zoveel te vertellen dat je in 16 dagen een hele goede indruk van het land hebt gekregen. Als ik wakker word ruik ik nog de geuren en zie de kleurrrijke samenleving voor mij.
Vertrekdatum: 27/07/2018
1 Beoordeling: 7
Reiziger : Een goede afwisselende reis tussen de mooie stadjes en het prachtige landschap in Nepal. Het leek soms wel of je in een Middeleeuwse film terecht was gekomen. Er zijn prachtige oude bewerkte houten gebouwen, lokale winkeltjes en veel indrukwekkende tempels met monniken en andere gelovigen. Het leven op straat is nog erg oorspronkelijk waardoor er een aparte sfeer hangt. Veel tradities en oude ambachten zijn bewaard gebleven. Overal lopen vrouwen in prachtige gekleurde kleding en gelovigen met offerschalen. Bij de homestay word je erg gastvrij ontvangen en maak je het dagelijkse leven van dichtbij mee. Het bijwonen van een sessie in het Neydo-Monastery is erg bijzonder. Helaas hebben we bij de trekking door bewolking en regen weinig van het Annapurna massief gezien. Neem voor de trekking een lange broek mee en goede wandelsokken ivm de bloedzuigers die overal zitten. Een klein rugzakje met regenhoes is voldoende omdat je alleen wat water, eten, regenkleding, muggenspray, zonnebrandcrème, hoofdbedekking en een dunne trui mee hoeft te nemen. Houd er ook rekening mee dat je schoenen met goed profiel nodig hebt voor de trekking en de wandelingen in de natuur ivm de zeer gladde en natte ondergrond. Neem voor de hele reis genoeg kleding (shirts) mee of koop deze ter plaatse. In de moessontijd krijg je vrijwel niets droog. Soms zijn de overnachtingen eenvoudig, andere keren heb je meer comfort. Op alle kamers staan flesjes water waar je gebruik van kunt maken. Koude douches komen regelmatig voor en er is meestal geen doucheschuim, shampoo of zeep aanwezig. Door Nepal reizen is een echte belevenis; hoge bergen, vergezichten, oeroude bossen, apen, prachtige rijstvelden, mooie gekleurde kleding, kleine lokale winkeltjes, offerplaatsen, koeien op de weg, zeer chaotisch verkeer en hobbelige hoofdwegen (die soms meer zandpaden lijken) en vriendelijke mensen. De reistijd is goed te doen met de bus. Je kunt pech hebben dat je te maken krijgen met oponthoud door de enorme verkeersdrukte (Kathmandu) of wegopbrekingen door onderhoud aan de weg (aardverschuiving). De reistijd kan hierdoor dan behoorlijk oplopen. In de plaatsen zijn overal kleine wisselkantoortjes of kan er geld opgenomen worden (alleen bij trekking niet). Euro's inwisselen kan ook. De Nepalese gids die we hadden was super; hij beschikte over veel informatie, regelde veel, was vrolijk en flexibel, had belangstelling en was er op de momenten dat hij nodig was. De reis met Koning Aap door dit prachtige land zal ons nog lang bijblijven!
Vertrekdatum: 27/07/2018
0 Beoordeling: 8
Richard : Mooie reis. bijzondere ervaring. Mooi; soms ook heftig.
Vertrekdatum: 22/04/2018
1 Beoordeling: 9
Marieke : Van de indrukwekkende Himalaya tot de gezellige chaos van Kathmandu, deze reis geeft je veel afwisseling. De ongekende vriendelijkheid van de Nepali maakt de reis sowieso al een prachtige ervaring. De mensen zijn oprecht blij met je bezoek en echt in je geïnteresseerd. De Nepali vertellen graag over hun leven en je voelt je in Nepal welkom en veilig. Ja, Nepal is arm en de gevolgen van de aardbeving van 2015 zijn nog duidelijk zichtbaar, maar de trots en positiviteit van de Nepali zijn indrukwekkend, hartverwarmend en leerzaam voor ons Westerlingen. Doen, deze reis. Het wordt een waardevolle ervaring die je nooit zal vergeten.
Vertrekdatum: 22/04/2018
0 Beoordeling: 8
Reiziger : nvt
Vertrekdatum: 22/04/2018
0 Beoordeling: 8
Saskia : Wat een super gevarieerde reis! Je bezoekt steden, maakt kennis met de cultuur en gewoontes van de Nepalezen, wandelen in het Ana Purnagebied, Over de Himalaya vliegen! Dieren bekijken in een natuurpark. Een zeer complete reis waarin het reistempo niet te hoog ligt.
Vertrekdatum: 22/04/2018
0 Beoordeling: 8
Yvette : Een geweldige reis. Mooie balans tussen natuur en cultuur. Goede opbouw qua hotels. Een prachtig hartverwarmend land.
Vertrekdatum: 16/02/2018
1 Beoordeling: 9
herlinda : een reis vol van verschillende positieve ervaringen. Aangenaam verrast door het lekkere heel goedkope eten, heel 'echte' vriendelijke bevolking. De verscheidenheid in 'hotels' geeft een goede afwisseling in 'luxe ' en 'gewoon'. Door het 'wegennet' en het drukke verkeer mag je je de daar ook aan files verwachten. De bijna overal aanwezigheid van 'free wifi' was soms wel erg verrassend.
Vertrekdatum: 16/02/2018
0 Beoordeling: 8
john : Heerlijk afwisselende reis met mooie nieuwe ervaringen.
Vertrekdatum: 16/02/2018
1 Beoordeling: 9
Kors : Alleen maar mooie ervaringen !
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.