Rondreis NEPAL
16 dagen - v.a. €1 595 Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis NEPAL

NEPAL

Kan ik last van hoogteziekte krijgen tijdens mijn Nepal groepsreis?

Bij de meeste van onze Nepal reizen kom je niet hoog genoeg om last van hoogte ziekte te krijgen.  Nagarkot ligt in de vallei van Kathmandu en ligt op 2200 meter , dat is de hoogste plaats waar je in de vallei komt. Tijdens de trekking bij de 15 daagse Nepal rondreis kom je ook niet hoger dan rond de 2300 meter. Bij de Everest Basecamp trek kom je tot 5500 meter maar is je hoogste punt waar je slaapt 4950 meter. Bij de Annapurna trekking kom je op een hoogte van 4100 meter. Aangezien je langzaam op hoogte komt bij de trekkings hebben de meeste mensen geen last van hoogteziekte.

Wat is nog handig om mee te nemen naar Nepal?

Het beste kun je laagjes kleding meenemen. In de winter kan het flink afkoelen zodra de zon ondergaat. De meeste hotels en restaurants hebben geen verwarming dus warm aankleden is dan belangrijk. Je kan veel kleding ook in Nepal aanschaffen (net zoals bijvoorbeeld een slaapzak of andere trekkings benodigheden)  Als je ook Chitwan gaat bezoeken neem dan badkleding mee want in Chitwan bestaat de mogelijkheid om in de rivier olifanten te wassen (een unieke ervaring).

Wat is de ideale periode om te reizen door Nepal?

Wat de beste tijd is om Nepal te bezoeken, hangt af van wat je gaat doen. De beste maanden voor bergwandelingen zijn april, mei, oktober en november. In die maanden is het overdag lekker en dalen de nachttemperaturen nog niet zo snel. De lucht na de regentijd, in oktober en november is helder zodat de besneeuwde toppen vaker en scherper te zien zijn dan anders. De moessonmaanden zijn ongeschikt voor de bergwandelingen, omdat de paden modderig en glad zijn en de bergen nauwelijks zichtbaar. Maar tijdens de moessonmaanden kan je wel prima Kathmandu en de vallei ontdekken, aangezien het vaak s'nachts regent en overdag soms 1 korte flinke regenbui.  Van oktober tot midden maart is een droge en zonnige periode. Het kan dan 's nachts flink koud zijn, maar zodra de zon schijnt loopt het kwik snel op.

Heb ik een visum nodig voor Nepal?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze groepsreis een visum voor Nepal (single entry, 15 dagen) nodig.

eer informatie over je benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), je visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade vind je op de website van onze partner Visumloket.

Wij raden je aan 4 weken voor vertrek van je Nepal groepsreis je visum aan te vragen.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via Visumloket, dan worden naast de visumkosten, € 30,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening gebracht. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

Voor meer informatie kijk op de website van Visumloket:

Beschik je niet over een Nederlandse of Belgische nationaliteit? Neem dan zelf contact op met de betreffende ambassade(s) om je eventuele visum te regelen.

Zijn er nog kledingsvoorschriften voor Nepal?

Tijdens wandeltochten kan je prima in een korte broek lopen, in de stad kan je beter als vrouw je benen en schouders bedekt houden. Verder zal je bij het bezoek aan tempels je schoenen moeten uittrekken voor het betreden van de tempel. Als je op safari gaat in Chitwan is het beter om geen felle kleuren te dragen.

Moet ik een slaapzak/slaapmatje meenemen naar Nepal?

Voor de 16-daagse rondreis Nepal (reiscode INP/BIE) en de familiereis Nepal (reiscode FNP/KNP) is de slaapzak/slaapmatje niet nodig.

Zijn de wandelingen op de Nepal rondreis zwaar?

Nee, de wandelingen in de Kathmanduvallei (rondreis Nepal, reiscode INP/BIE) en de familiereis Nepal (reiscode FNP/KNP) worden helemaal aangepast aan de wensen van de groep. Je wandelt van plaats tot plaats onder begeleiding van een lokale gids. Er kunnen meerdere varianten (korte en lange afstanden) worden afgelegd. Mocht je niet mee willen wandelen, dan kan dat ook en reis je mee met de bagagebus.

Kan ik overal pinnen in Nepal?

Tegenwoordig kan je in de grotere plaatsen pinnen in Nepal. Cash euro's kan je overal inwisselen, het is niet nodig om dollars mee te nemen.Als je de bergen in gaat moet je voor de gehele tijd cash roepies meenemen.

Kan er vegetarisch gegeten worden in Nepal ?

Ja! Overal in Nepal kun je heerlijk vegetarisch eten.

Heb ik een bepaalde electriciteits stekker nodig voor Nepal?

Wanneer je op de volgende link klikt, kun je de stekkers over de hele wereld zien.
http://www.wereldstopcontacten.nl/

Is er Wifi in Nepal?

In Nepal kan je in veel hotels en restaurants (gratis) gebruik maken van Wifi.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Nepal rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.