Rondreis OEGANDA
16 dagen - v.a. €2 695 Boek nu

Excursies Rondreis OEGANDA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 10 deelnemers en de koers van de US dollar van november 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

De chimpanzee trekking in Kibale N.P. en de gorilla trekking in Bwindi N.P. dienen bij boeking opgegeven te worden! Eventuele prijsstijgingen in de kosten van de permits, worden doorberekend aan klanten.

Bwindi N.P. - gorilla trek (opgeven bij boeking)

Boeken voor vertrek (€ 525)

Elke dag heeft een gedeelte van de groep de mogelijkheid om onder begeleiding van rangers op zoek te gaan naar de berggorilla's. Er zijn verschillende gorillafamilies die bezocht kunnen worden. Per familie mogen er 8 mensen mee. Helaas kunnen we voorkeuren voor een specifieke gorillagroep helaas niet garanderen. Het gorillapermit kost € 575 per persoon inclusief handling fees. In principe kunnen we tot 2 maanden voor vertrek de permits garanderen. Binnen 2 maanden voor vertrek zijn de permits op aanvraag maar de ervaring wijst uit dat onze agent de permits vaak akkoord krijgt.

Kibale Bigodi Swamp Walk

Ter plaatse boekbaar voor € 20

In het moerasachtig gebied bij Kibale is er een lokaal ecotoerisme project opgezet waarbij je onder leiding van een lokale gids deze omgeving gaat verkennen. Je loopt over paadjes en houten planken op zoek naar de diverse vogel- en apensoorten die hier voorkomen zoals de grote blauwe turaco, neushoornvogel, colobus apen of l'hoest's monkeys. 
Een groot gedeelte van de kosten komen ten goede aan de lokale bevolking die met deze inkomsten lokale projecten bekostigd. 
De wandeling duurt ongeveer 3 uur en we adviseren je om oude schoenen aan te trekken omdat ze vies en nat kunnen worden en een verrekijker mee te nemen. 

Kibale Forest - chimpansee trek (opgeven bij boeking)

Boeken voor vertrek (€ 140)

Kibale bestaat voornamelijk uit regenwoud waarin meer dan 1000 chimpansees goed gedijen. Kibale is een belangrijk park waarin de 'Uganda Wildlife Authority' en-het 'Jane Goodall Institute' intensief samenwerken om chimpansees met mensen in contact te laten komen met zo min mogelijke verstoring van hun natuurlijk leefmilieu. In dit park kun je een van de vele gemeenschappen chimpansees observeren die zich in groepen van minimaal 30 en maximal 120 verplaatsen van boom naar boom. De kans deze primaten te zien tijdens je wandeling van circa twee tot vier uur is maar liefst 90%! Twee maal per dag mogen er vier groepen (met elk vier deelnemers maximaal) onder begeleiding van een ranger het park in. De kosten hiervoor zijn € 140, inclusief handling fees, geef dit aan bij je boeking. Voor de chimpansees zijn er per dag slechts 36 vergunningen beschikbaar. Dit is dus zeer beperkt, maar wij garanderen voor klanten die buiten 2 maanden voor vertrek het permit aanvragen bij hun boeking.

Kibale Forest - Jungle walk

Ter plaatse boekbaar voor € 6

 incl. gids ca. US$ 7,- p.p.

Kibale Forest - Night walk

Ter plaatse boekbaar voor € 8

incl. gids ca. US$ 10,- p.p.

Lake Mburo - boottocht

Ter plaatse boekbaar voor € 18

Lake Mburo guided walk

Ter plaatse boekbaar voor € 25

In het Lake Mburo park leven o.a.de volgende dieren: aardvark, hyrax, stekelvarken, nijlpaard, zebra, wrattenzwijn, hyena, luipaard, buffel, civet, genet, topi, eland, klipspringer, oribi, sitatunga, impala, eland en krokodillen. Ook de vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken: er leven maar liefst 357 vogelsoorten in Mburu NP. Onder leiding van een Wildlife Ranger ga je een wandeling maken.

Murchison Falls N.P./ boottocht naar de Murchison Falls

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Per boot maak je een ongeveer 3 - 4 uur durende tocht over de Nijl naar de Murchison Falls. Onderweg zie je vele vogelsoorten, wellicht wel de shoebillstorck (oftewel de schoenbekooievaar), nijlpaarden, krokodillen, Oegandese kops, waterbuffels, olifanten en ander wildlife. 

Queen Elizabeth N.P. - boottrip Kazinga kanaal

Ter plaatse boekbaar voor € 25

Ziwa neushoornopvangcentrum

Ter plaatse boekbaar voor € 40

Te voet kun je, onder begeleiding van een lokale gids, op zoek gaan naar de witte neushoorn. 
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.