Rondreis OEGANDA
16 dagen - v.a. €2 695 Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis OEGANDA

OEGANDA

Heb ik een visum nodig in Oeganda?

Voor Oeganda raden we aan om een e-visum aan te vragen. Kijk voor meer informatie op: www.visumloket.nl - de kosten bedragen USD$ 50. 

Heb ik inentingen nodig voor Oeganda?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Welke valuta kan ik het beste meenemen naar Oeganda?

Je kunt het beste cash dollars meenemen (voornamelijk in coupures van $20 en $50). Pinnen is mogelijk in de grotere steden, maar neem dus reservegeld mee voor het geval een automaat het niet doet.

Moet ik een slaapzak of klamboe meenemen naar Oeganda?

Voor de kampeerreis (reiscode: BOO), is het nodig om een slaapzak mee te nemen. Ook een hoofdkussentje zou je zelf mee kunnen nemen of je kan een kussen kopen onderweg in een supermarkt. Een klamboe is niet nodig omdat de tent al muskietengaas heeft.
Let wel, voor de hotelreis (reiscode: ZOO en BOA) heb je geen slaapzak nodig.

Mobiele telefonie Oeganda: kan ik (mobiel) bellen en internetten?

Je mobiele telefoon heeft een redelijk bereik, behalve in de nationale parken en in de kleinere afgelegen plaatsen. In de grotere steden is het bereik meestal goed (voor de zekerheid kun je dit het beste navragen bij je eigen provider). In de grotere plaatsen kan je vaak internationaal bellen en internetten, maar de verbinding en snelheid is niet altijd even goed.

Wifi is maar zeer sporadisch aanwezig.

Als ik de Gorilla's boek, zie ik ze dan ook echt?

De rangers hebben GPS bij zich dus lopen - met de deelnemers -  naar de plek waar de Gorilla's de vorige dag gezien zijn, vanaf dat moment gaan de spoorzoekers aan de slag. Gorilla's lopen dagelijks maximaal 5 km, dus vanaf de plaats waar ze gisteren gezien zijn, loop je daarna nog maximaal 5 km. door de bush.

Is de Gorilla tocht zwaar ?

Dat is heel verschillend. Als de Gorilla's de vorige dag relatief dichtbij de ingang zijn gezien, valt het allemaal mee, want dan loop je maximaal 5 km. Echter, moet je helemaal naar de andere zijde van het park, dan kan het zwaar zijn. In het begin loop je over de paden, maar uiteindelijk als de spoorzoekers aan de slag gaan, dan moet je echt door de bush lopen.

Er is bij sommige Gorilla groepen veel reliëf. Het is daarom handig om een stok mee te nemen. Die stok kan je aan het begin van de wandeling lenen.

Veel mensen nemen daarom ook een zg. Porter mee. Een porter zou je tas kunnen dragen als je wilt en je kunnen assisteren bij het klimmen.

De reisbegeleider kan bij de parkautoriteiten aangeven wie er een hele goede conditie heeft en wie niet, maar er is geen garantie dat er altijd rekening mee gehouden kan worden.

Hoe gaat de Chimpansee excursie in zijn werk ?

Bij de 27 daagse reis en bij de 16 daagse is de excursie naar Kibale NP optioneel bij te boeken. Je wandelt in kleine groepen het bos in met een park ranger en gaat op zoek naar de Chimpanzees. De Chimpanzees leven in hoge bomen en komen soms op de grond. Ze kunnen ook aardig wat lawaai maken. Het hangt van het geluk af, hoe dicht bij je bij die de Chimpanzees kunt komen. Kibale is dé plaats om de Chimpanzees te gaan bekijken. Bij de Internationale reis zie je de Chimpanzees hopelijk in Maramagambo forest.Wat is handig om mee te nemen bij een Gorilla trekking?

Als je een Gorilla trekking gaat doen, dan is het handig om tuinhandschoenen mee te nemen. Het loopgebied is vaak steil, dus je zult je regelmatig vast houden aan planten. Met name de boomvarens hebben stekels. Als je tuinhandschoenen meeneemt voorkom je stekels in de handen.

Bij een trekking in een bos is een regenponcho niet handig, omdat die vaak ergens aan blijft hangen en een regenjas is vaak te warm. Neem dus een droog t-shirt mee voor onderweg.

Denk verder ook aan bescherming voor de lippen. Die drogen vaak het eerste uit en ze verbranden snel.

Voor overige vragen over Oost Afrika, zie Kenia

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.