Rondreis OEKRAÏNE, MOLDAVIË EN TRANSNISTRIË
15 dagen - v.a. €1 495 Boek nu

Excursies Rondreis OEKRAÏNE, MOLDAVIË EN TRANSNISTRIË

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de lokale munteenheid van november 2018. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Butuceni: Cricova wijnkelders

Ter plaatse boekbaar voor € 36

De Cricova wijnkelders zijn minder groot dan die van Milestii Mici, maar met ongveer 53 hectare oppervlakte nog steeds zeer groot te nomen. In Cricova worden de oudste en bekendste wijnen van het land bewaard. De (luxe) proeflokalen zijn niet voor niets als door menig hoogwaardigheidsbekleder en beroemdheid bezocht. Vladimir Poetin vierde hier zijn 50e verjaardag en Yuri Gagarin zou na een wijnproeverij verdwaalt zjin geraakt en de nacht in een van de lokalen hebben doorgebracht. 

Na een rondleiding door de kelders volgt een wijnproeverij waarbij 4 verschillende wijnen worden geprobeerd. In weekenden en tijdens feestdagen geldt er een toeslag van €5 per persoon.

Aanvang excursie: 15:00 uur
Einde excursie: 16:50 uur

Inbegrepen: vervoer van en naar Cricova, entree, rondleiding wijnkelders, wijnproeverij met 4 verschillende wijnen
Niet inbegrepen: souvenirs, fooi 

Kiev: Bezoek Tsjernobyl

Boeken voor vertrek (€ 160)

Je vertrekt ’s ochtends vanuit Kiev naar Tsjernobyl. Na ongeveer 2 uur rijden bereik je het checkpoint vanwaar het nog 30 km rijden is om bij het rampgebied te komen. Onderweg bezoek je het verlaten dorpje Cherevach en het voormalig grootste dorp van de omgeving Zalissya. Bij aankomst in Tsjernobyl krijg je een briefing over het gebied waarin je je bevindt en de voorschriften die er gelden. Je vervolgt je tour met een bezoek aan het stadje Tsjernobyl waar je onder andere de Sint Ilya Kerk en het monument voor “Zij die de wereld redden’ bezoekt. Je passeert het 10 km zone checkpoint waarna je, onderweg naar de kerncentrale, stopt je bij het bijna overgroeide dorp Kopachi en de voormalige kinderopvang. In het gebied waar je nu bent zie je reactors 5 en 6. Deze zijn nooit afgebouwd. De kernreactor waar de ramp plaatsvond, kernreactor nummer 4, zie je op een kleine 300 meter afstand liggen. Over deze reactor is een enorme sarcofaag gebouwd. Je volgende stop zal het dorpje Pripyat zijn met zijn Cultuur Paleis, Leninstraat en supermarkt. Hoe vreemd het is om in een plots verlaten stadje te lopen wordt hier pas goed duidelijk. Je ziet het reuzenrad, het zwembad en ziekenhuis…Alles zoals het tijdens de ramp is achtergelaten. Voordat je de zone weer mag verlaten volgt een stralingscheck. In de Tsjernobyl kantine kun je vervolgens lunchen. Alle ingredienten die er worden opgediend zijn van buiten het gebied afkomstig. Voordat je terug naar Kiev reist volgt er nog een checkpoint met laatste stralingscontrole.

Kledingvoorschriften: Draag bedekende kleding en schoenen. We adviseren daarnaast het dragen van een paar schoenen met stevige zolen. Na afloop van tour is het niet nodig je kleding weg te gooien. Het is ook handig om zelf een flesje drinkwater mee te nemen.

Deze excursie is alleen van te voren boekbaar.  Uiterlijk 3 weken voor vertrek moeten de complete paspoort gegevens bij ons binnen zijn om de benodigde autorisaties aan te kunnen vragen. Het minimum aantal deelnemers om deze excursie door te kunnen laten gaan is 6.

Duur: 12 uur
Inbegrepen: vervoer, gids, entrees, lunch
Niet inbegrepen: Fooi, overige maaltijden en dranken

Kiev: Bezoek Yanukovich residentie

Ter plaatse boekbaar voor € 39

Vanuit Kiev bezoek je de geheime residentie van voormalig president Yanukovich. 

Duur van de excursie: ongeveer 5 uur
Minimum aantal deelnemers is 6.

Lviv: Gouden Hoefijzer/ Kastelen van West-Oekraïne

Ter plaatse boekbaar voor € 41

De kastelen van Olesko, Pidhirtsi en Zolochiv liggen in een halve cirkel buiten Lviv en worden samen het Gouden Hoefijzer van West-Oekraïne genoemd. 
Je kunt deze kastelen in een dag bezoeken. De prijs is vanaf 8 deelnemers.

Inbegrepen: Gids, vervoer
Niet inbegrepen: Entrees, fooi, snacks


Odessa: Akkerman Fort en Shabo wijnproeverij

Ter plaatse boekbaar voor € 63

Het Akkerman Fort ligt in Belgorod-Dnestrovskiy, het oudste stadje van het land. Het 12de-eeuwse fort is een van de grootste en mooiste middeleeuwse forten van Oekraïne. Op een klein half uurtje rijden van Akkerman ligt het centrum van de Oekraïense wijnproductie, Shabo. Oorspronkelijk was Shabo een Tataars stadje, maar nadat het zo goed als verlaten was werden wijnboeren uit Zwitserland gevraagd zich in het stadje te vestigen. Hun nakomeling zijn nog steeds de bewoners van Shabo. In Shabo kom je alles te weten over de geschiedenis van de wijn van het gebied en kun je onder andere de oude wijnkelders bezoeken. De prijs is vanaf 8 deelnemers. 

Duur: 8 uur
Inbegrepen: Gids, vervoer
Niet inbegrepen: entrees, fooi, snacks

Odessa: Catacomben en Shustoff cognac proeverij

Ter plaatse boekbaar voor € 41

Nadat Odessa werd gesticht was er veel steen nodig om te kunnen bouwen. De verschillende mijngangen die hierdoor ontstonden zijn later lange tijd gebruikt door verschillende groepen misdadigers en smokkelaars die er hun buit verstopten. De Shustoff Cognac fabriek begon productie in 1863 en is daarmee de oudste nog actieve onderneming in Oekraïne

De prijs is vanaf 8 deelnemers. 

Duur: 5 uur
Inbegrepen: Vervoer, gids
Niet inbegrepen: entrees, fooi, snacks

Odessa: Vilkovo

Ter plaatse boekbaar voor € 56

Vanuit Odessa reis je naar het dorpje Vilkovo, nabij de grens met Roemenië. Vilkovo ligt in de Donaudelta, een prachtig natuurgebied vol bos, zoetwatervissen en vogels. Vilkovo is ooit gesticht door Oudgelovigen, een stroming die zich in 1666 en 1667 afsplitsten van de Russisch Orthodoxe kerk en gevluchte Kozakken. Door de vele kanalen die in Vilkovo te vinden zijn, wordt het dorp ook wel het Venetië van Oekraïne genoemd. Bij het aantal kanalen houdt de vergelijking eigenlijk ook wel op. De inwoners die langs de kanalen van het dorp wonen, bewegen zich nog steeds met kleine bootjes voort. Vilkovo geniet ook bekendheid om zijn wijnproductie en de bijzondere novak druivensoort die er groeit. Vilkovo ligt in het Donaudelta Biosfeerreservaat, een enorm natuurgebied wat deels in Roemenië en deels in Oekraïne ligt. Vanwege de vele zeldzame planten en dieren die er voorkomen, is het Roemeense deel van het Donaudelta Biosfeerreservaat UNESCO Werelderfgoed. Aan het eind van de dag ben je weer terug in Odessa.

Het is ongeveer 4 uur/ 230 km enkele reis rijden om in Vilkovo te bereiken. Prijs is vanaf 8 deelnemers. 

Duur: 14 uur
Inbegrepen: vervoer, gids, lunch
Niet inbegrepen: entrees. fooi, snacks


Tiraspol: KVINT Brandy proeverij

Ter plaatse boekbaar voor € 17

's Middags vertrek je vanaf het hotel naar KVINT, de producent van verschillende merken brandy in Transnistrië. Je krijgt een rondleiding door de distilleerderij en mag daarna 7 soorten brandy proberen. 

LET OP: Deze voor deze excursie is een minimum aantal van 5 deelnemers nodig. In weekenden en tijdens feestdagen geldt er een toeslag van € 9 per persoon.

Aanvang excursie: 15:00 uur
Einde excursie: 17:00 uur

Inbegrepen: entree, rondleiding, proeverij 7 soorten brandy
Niet inbegrepen: souvenirs, fooi

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.