Rondreis PATAGONIË
24 dagen - v.a. €3 795 Boek nu

Excursies Rondreis PATAGONIË

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld. Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen. Deze bedragen zijn dus onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. 

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Belangrijk: de excursies zijn gebaseerd op een prijs in dollars (door koersschommelingen kan de prijs dus soms veranderen). We raden je aan om de excursies ter plekke in dollars (of in de lokale munteenheid) te betalen.

Hieronder vind je een overzicht van ter plaatse aangeboden excursies. Entreegelden zijn exclusief (tenzij expliciet genoemd). De vermelde prijzen zijn gebaseerd op een deelname van minimaal 10 deelnemers.

Bariloche - Circuito Chico

Ter plaatse boekbaar voor € 35

Deze excursie geeft je een goede eerste indruk van dit mooie gebied. Je rijdt langs de bossen, meren en bergen die Bariloche omringen. De meest spectaculaire uitzichten kom je onderweg tegen.

Een optionele stoeltjeslift brengt je naar de top van de Campanario Hill
(1050 meter), waar je kunt genieten van één van de meest indrukwekkende uitzichten van deze regio.

Inclusief een wandeling en lunch in het Llao Llao gebied: 80 euro per persoon op basis van privé vervoer. Voor 35 euro reis je in gedeeld vervoer.
Duur excursie:ongeveer 4 uur. (met wandeling en lunch ongeveer 6 uur)

Buenos Aires - fietstour (4 uur met gids)

Ter plaatse boekbaar voor € 35

Tijdens deze fietstour word je vergezeld door twee Engels- en Spaanssprekende begeleiders. Onderweg vertellen ze een en ander over die interessante monumenten die je ziet. Je wordt voorzien van een fietshelm, regenspullen (als het nodig is), een flesje mineraalwater en natuurlijk een fiets (‘Beach Cruiser’).
De fietstour start op Plaza San Martín, duurt circa 3½ à 4 uur en vindt plaats in de ochtend (tenzij het erg hard regent). Waar mogelijk rijd je op fietspaden. Er zijn diverse routes door de stad. De meest interessante route voert naar La Boca, waarbij je ook Puerto Madero, Costanera Sur en San Telmo aandoet.  

Buenos Aires – Tangoles, tangoshow & diner (Complejo Tango)

Ter plaatse boekbaar voor € 90

Buenos Aires is dé tangostad bij uitstek! Je wordt opgepikt bij het hotel en vervoerd naar de locatie waar je eerst een tangoles voor beginners volgt (circa 1 uur). Bij succes wordt de les beloond met een tangodiploma! Onder het genot van een lokale maaltijd (drie gangen met keuze, inclusief water en wijn) kun je vervolgens genieten van een wervelende tangoshow. Na afloop van de show word je terug naar je hotel gebracht.

El Calafate - Perito Moreno gletsjer

Ter plaatse boekbaar voor € 55

Een volledige dagexcursie naar de Perito Moreno gletsjer. Eenmaal in de gletsjer, gaan we naar het belangrijkste uitkijkpunt. Je gaat de gletsjer vanuit verschillende hoeken bekijken.

Je kunt een uur  varen in de buurt van de gletsjermuur, de hoogte is imponerend!

Niet inbegrepen: Nationaal Park entree (ongeveer 25 USD), lunch
Engelssprekende gids tijdens de excursie inbegrepen.
Prijs op basis van gedeeld transport.

El Calafate - Perito Moreno gletsjer met minitrekking

Ter plaatse boekbaar voor € 175

's Ochtends vroeg word je met een bus opgehaald bij het hotel en rijd je in een uurtje naar de haven waar de excursie gaat beginnen. Je loopt over de wandelpaden (balkons) vlak voor de Perito Moreno gletsjer en kijkt naar de ijsschotsen die in het meer storten. Vervolgens vaar je met een kleine boot over het Lago Argentino langs de Perito Moreno gletsjer naar de voet van de morene. Daar aangekomen maak je een kleine wandeling door het Nothofagus bos en krijg je een lesje in glaciologie waarbij extra nadruk wordt gelegd op de eigenaardigheden van de Perito Moreno.

Als je eenmaal je klimijzers ondergebonden hebt gekregen kan de ijswandeling beginnen. Je wandelt 1,5 uur onder de begeleiding over het ijsoppervlak van deze indrukwekkende gletsjer en waan je je in een andere wereld en deze tocht wordt afgesloten met een kleine verrassing. Het contact met de gletsjer en het indrukwekkende uitzicht maken dit tot een onvergetelijke ervaring. Exclusief entree van ongeveer USD25.

Voor deze excursie geldt een maximum leeftijd van 65 jaar.

El Calafate - Rios de Hielo boottocht

Ter plaatse boekbaar voor € 150

Ruim een halve dag varen (5 uur) op de noordelijke arm van het Argentinomeer. De tocht voert langs de Spegazzini- en de Upsalagletsjer, door de baaien die deze gletsjers vormen en langs de spectaculaire ijsbergen die op ongeveer 20 km van de Upsala gletsjer liggen.
 
Binnen is de boot verwarmd!
Duur: 5 uur

Puerto Madryn - Peninsula Valdés (excl. boottocht walvissen)

Ter plaatse boekbaar voor € 80

Onder begeleiding van een professionele Engelstalige gids vertrek je 's ochtends vroeg vanaf het hotel om de hele dag te gaan doorbrengen op het Valdes schiereiland. Dit is een beschermd gebied en er zijn veel dieren te zien. Je zult zeeolifanten, zeeleeuwen en vele soorten zeevogels kunnen bekijken. Tijdens het walvissen seizoen (oktober-december) bestaat de mogelijkheid om een extra excursie te boeken en met een boot de walvissen te gaan bezichtigen (geen garantie).
De extra kosten hiervoor bedragen 65 euro. Entree voor het Península Valdés nationaal park bedraagt ongeveer €28.

Puerto Madryn - Punta Tombo (okt-begin apr, excl. dolfijnen boottocht € 50)

Ter plaatse boekbaar voor € 70

's Ochtends vroeg vertrek je richting Punta Tombo, 185 km naar het zuiden, waar zich de grootste continentale kolonie van Magelhaanse pinguïns bevindt. Onderweg heb je in Rawson de mogelijkheid om een excursie per boot te maken, waarbij je tonina dolfijnen gaat bezichtigen. Eenmaal aangekomen in Punta Tombo kun je ongeveer 1,5 uur genieten van de pinguïns en ze van zeer dichtbij zien. Je wordt begeleid door een Engelstalige gids. Entreeprijs voor Punta Tombo bedraagt ongeveer € 20.

Ushuaia - Beagle-kanaal (2 uur)

Ter plaatse boekbaar voor € 75

Per kleine en comfortabele catamaran vaar je over het Beagle Kanaal, die Argentinië en Chili van elkaar scheidt. Je zult een verscheidenheid aan dieren zien; er zijn kleine eilandjes met kolonies aalscholvers en zeeleeuwen en een overvloed aan vogels. We zullen dichtbij bij de dieren komen. Verder kom je bij de beroemde vuurtoren 'Les Eclaireurs' vanwaar je Monte Cervantes zult kunnen zien liggen.

Ushuaia - trekken en kanoën in Tierra del Fuego N.P.

Ter plaatse boekbaar voor € 115

Vanaf Ensenada Bay heb je een prachtig uitzicht over het Beaglekanaal. Daarvandaan begint je trektocht langs de kust. Een zeven kilometer lang parcours geeft je inzicht in de inheemse flora langs het kanaal. Daarnaast ontdek je oude inheemse 'middens' die achtergelaten zijn door de oorspronkelijke bewoners van het gebied, de Yamanas. In 3 uur bereik je Roca Lake, waar je zult lunchen. Na een warme maaltijd ga je kanoën op de Lapataia rivier, wat ons naar het einde van de tour brengt, Lapataia Bay. Je keert per bus terug naar Ushuaia.

Niet inbegrepen: entree Nationaal Park  (US $ 20), en de lunch
Inbegrepen: Engelssprekende gids, alle vervoer, snacks, fruit en drinken
Duur: 8-10 uur (waarvan trekking 3 uur en kanoën anderhalf uur)
Minimum aantal deelnemers: 2

Als je alleen een halve dag wilt wandelen, dan kan dat ook. Kosten zijn in dat geval 65 euro per persoon.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.