Rondreis SRI LANKA
21 dagen - v.a. €1 795 Boek nu

Excursies Rondreis SRI LANKA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van de US dollar en Srilankaanse rupee van november 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Negombo - Dutch Channels & Sightseeing Negombo

Ter plaatse boekbaar voor € 12

Per motorboot bezoek je het gebied van de Dutch Channels. Het door de Nederlanders aangelegde kanaal is honderd km lang en deed oorspronkelijk dienst om de Nederlandse kerken en dorpen te bevoorraden. Het is een vogelrijk gebied met meertjes en kreken. Toddytappers lopen als koorddansers over touwen die tussen de palmen gespannen zijn. Van het afgetapte sap van de bloemen van de palmen wordt de sterke lokale drank arrack gestookt. Vaak weet de bootsman wel een illegaal stokerijtje op te sporen.
Ook breng je een kort bezoek aan Negombo. In het centrum van dit plaatsje staan nog verscheidene huizen die dateren uit de Hollandse tijd. De Hollandse invloeden zie je ook terug bij het Nederlandse fort. Opvallend zijn de barokke katholieke kerken van de Karava vissers die in Negombo wonen. Hun catamarans zijn voorzien van vierkante zeilen en flinke drijvers aan beide kanten.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
De boottocht zal ongeveer 1½ uur in beslag nemen en wordt uitgevoerd in de ochtend of aan het eind van de middag. De sightseeing door Negombo duurt ongeveer een uur.

Inbegrepen: boottocht, transfers, sightseeing Negombo
Niet inbegrepen: fooi, entreegelden, drankjes

Nuwara Eliya - Horton Plains

Ter plaatse boekbaar voor € 38

's Ochtends vroeg vertrek je per jeep of minibus naar de Horton Plains waar je een wandeling naar de verschillende attracties van het nationale park kunt maken. Horton Plains Nationaal Park is een mooi natuurreservaat op ruim 2000 meter hoogte, bestaande uit golvende graslanden met kabbelende forellenbeekjes, stukjes bos en enkele mistige bergpieken. Een hoogtepunt van het park is World’s End, hier houdt de vlakte op en plotsklaps sta je voor een diepe afgrond. Bakers Falls is een prachtige waterval. Opvallend is de variëteit aan flora en fauna (vogels, vlinders, apen, herten, eekhoorns, wilde zwijnen en zelfs enkele, overigens zelden waarneembare, luipaarden). De wandeling neemt 3 uur in beslag.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Het transfer naar het beginpunt van de wandeling is 36 km (circa 75 minuten). Je wandelt circa 3 uur (afhankelijk van wat je onderweg tegenkomt).

Inbegrepen: transfers, wandeling, entreegeld
Niet inbegrepen: fooi, drankjes

Tissamaharama - Yala Nationaal Park

Ter plaatse boekbaar voor € 52

Per open 4x4 jeep bezoek je het Yala park waar olifanten in kleine en grote kuddes vaak gezien worden. Het Yala park is bekend om zijn vele dieren die hier leven, zo zul je naast de eerder genoemde olifanten buffels, verschillende soorten apen, wilde zwijnen, pauwen, reigers, ijsvogels en spechten zien. Misschien kom je zelfs een luipaard tegen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Het transfer naar het Yala Nationaal Park is 25 km (circa 30 minuten). De safari duurt circa 2 à 3 uur (afhankelijk van wat je onderweg tegenkomt). Na afloop rijd je terug naar je hotel in Tissamaharama.

Inbegrepen: transfers, safari per jeep, entreegeld, lokale gids
Niet inbegrepen: fooi

Udawalawe Nationaal Park - Safari

Ter plaatse boekbaar voor € 40

Per 4x4 open jeep bezoek je het Udawalawe Nationaal Park dat bekend staat om de ongeveer 400 olifanten die hier leven. Tijdens een bezoek is het goed mogelijk een hele kudde olifanten in het water te zien spelen, wassen en eten. Ook waterbuffels, apen, sambar herten en zelfs luipaarden komen hier voor.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
De safari zal ongeveer 2½ uur in beslag nemen en wordt uitgevoerd aan het eind van de middag. Tegen zonsondergang maak je een goede kans veel ‘wildlife’ te zien.

Inbegrepen: transfers, entreegeld, lokale parkgids, safari per jeep
Niet inbegrepen: fooi
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.