Rondreis KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR
22 dagen - v.a. €3 795 Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR

KENIA

Heb ik een visum nodig voor Kenia?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis een visum voor Kenia (single entry) en Tanzania (single entry) nodig.

Voor reizen naar Kenia is per 1 september 2015 een e-visum nodig. Het is niet meer mogelijk om het visum voor Kenia aan te vragen bij de ambassade in Nederland / België. 

Je dient het e-visum voor vertrek geregeld te hebben. Wij verwijzen je graag naar de volgende officiële website voor het e-visum: www.ecitizen.go.ke

Volg de instructies op deze website. Vergeet niet om het e-visum uitgeprint mee te nemen op reis. Deze dien je bij aankomst in Kenia te tonen. 

Voor Tanzania, zie Tanzania informatie.

Welke valuta kan ik het beste meenemen naar Kenia?

Je kunt het beste een combinatie van euro's en dollars meenemen voor Kenia. Pinnen is mogelijk in de grotere steden en bij aankomst in Nairobi als je door de douane bent. (De reisbegeleider staat daar om daarover ook advies te geven). 

Let op: tijdens de Oeganda, Kenia en Tanzania reis (reiscode: ZLV / BOX) kom je niet veel in grote steden en is pinnen dus niet of nauwelijks mogelijk. Zorg tijdens deze reis dat je genoeg cash dollars bij je hebt.

De entrees van de parken die optioneel zijn worden in US dollars afgerekend. Het kan vaak wel in Euro's maar dan is het duurder.

Voor de hoogte van het zakgeldbedrag is er rekening gehouden met de uitgaven voor de uitgavenpot, de optionele excursies en andere uitgaven zoals bijvoorbeeld drankjes en entreegelden.

Hoe ziet de truck er uit Kenia?

De truck is erg geschikt voor deze omgeving; je zit hoog, wat voor het dieren spotten in de parken ideaal is. De stoelen in de truck zijn vergelijkbaar met stoelen in de bus; ze zijn echter niet verstelbaar! Onder in de truck is er plaats voor de bagage, tenten, keukengerei, stoelen met een rugleuning en tafels. Achter in de truck zijn schuimrubberen matrasjes aanwezig (ongeveer 4 cm. dik en met 'kunstleer' bekleed).

Tijdens het rijden kan er veel rijwind zijn als de ramen openstaan en daardoor behoorlijk afkoelen. Denk aan warme kleding (een fleectrui, lange broek  en een windjack).

Welke kleding kan ik het beste meenemen naar Kenia?

Aangezien de temperatuur gedurende de dag nogal verschilt, zijn laagjes kleding het handigste. Neem kleding mee voor warme dagen maar ook voor kou; soms overnacht je in een wat hoger gelegen gebied en kan het behoorlijk afkoelen.

Welk schoeisel moet ik meenemen naar Kenia?

Handig is om een paar goedzittende sandalen mee te nemen en een paar dichte schoenen die ook tegen vocht kunnen. Bergschoenen zijn niet nodig; sportschoenen of wandelschoenen met een goed profiel zijn prima.

Welke dingen (behalve kleding) zijn handig om mee te nemen naar Kenia?

Een goede antimuggenlotion met een hoge DEET factor, zonnebrand (ook voor de lippen), een reisapotheek, toiletspullen, een verrekijker, fototoestel met toebehoren (denk aan voldoende batterij om 3 dagen te kunnen overbruggen), een stekkerdoos (er zijn niet overal veel stopcontacten). Voor de overnachtingen in de Serengeti : een (hoofd)lamp, hoofdkussentje en een slaapzak (let op: dit geldt niet voor de reizen met reiscodes ZKH/BOH en ZOA/BOV Tijdens deze reizen kamperen we niet meer, maar overnachten we in tented camps). Voor informatie over een wereldstekker kijk op wereldstopcontacten.nl

Moet ik een slaapzak en een slaapmatje meenemen naar Kenia?

Aangezien je bij alle reizen in de Serengeti kampeert, is het raadzaam om een slaapzak mee te nemen. De nachten kunnen koud zijn. Een matje van ongeveer 4 cm dik is voor iedereen aanwezig in de truck. Als je wat meer comfort wilt, kun je bv. een ‘zelf opblaasbaar’matje meenemen. Een hoofdkussen is niet aanwezig en kan ook zelf meegenomen worden.
Let op: het is niet meer nodig om een slaapzak mee te nemen voor de reizen met de volgende reiscodes: ZKH/BOH en ZOA/BOV Tijdens deze reizen kamperen we niet meer, maar overnachten we in een tented camp.

Hoe zien de tenten er uit in Kenia?

De tenten zijn over het algemeen groene canvas koepeltenten. Ongeveer 1.60 meter hoog. Officieel zijn het 3 persoons tenten, waar je dan met maximaal 2 personen in ligt. In de zijkanten zitten ramen en een deur, tevens voorzien van muskietengaas.

In Kenia wordt er gekampeerd in de Serengeti. De Masai Mara (bij de 16 daagse reis) heeft een eenvoudig tented camp, met tenten die neergezet zijn op vlonders. Er staan twee 1persoons bedden in de tenten en er is een kleine veranda met een stoeltje. Er zijn aparte toilet- en douche gebouwen. 

Waarom wordt ook tijdens de hotelreizen in de Serengeti gekampeerd?

Dat is een bewuste keuze van Koning Aap. We kamperen in het hart van de Serengeti, waar over het algemeen veel katachtigen zitten. Wanneer we in de Serengeti een hotel zouden hebben, dan moet er veel tijd besteed worden aan het reizen van het ene naar het andere hotel. Door te kamperen hebben we de maximale tijd om dieren te zoeken. Bovendien is gebleken dat het merendeel van onze reizigers die een hotelreis kiezen, het heel leuk vinden om een paar dagen te kamperen om zo meer safari ervaring aan de reis toe te voegen.

Is het gevaarlijk om te kamperen tussen het wild in Kenia?

Dieren zoeken mensen in principe niet op en een tentdoek is voor een wild dier hetzelfde als een muur; wel is het belangrijk om de adviezen van de reisbegeleider op te volgen.

Elektriciteit Kenia: Zjin er oplaadpunten voor apparatuur en batterijen?

In elk geval bij de recepties van de hotels of kampeerplaatsen zijn er contactdozen waar je je apparatuur kunt opladen. Het is wel handig om bv. een stekkerdoos mee te nemen aangezien er soms vele apparaten op 1 stopcontact moeten. Op sommige plaatsen moet er voor het opladen van apparatuur een kleine vergoeding worden betaald.

Over stopcontacten, voltage en vermogen kan je informatie krijgen bij de volgende link :  www.wereldstopcontacten.nl

Heb ik een muskietennet nodig in Kenia?

Tijdens de kampeernachten overnacht je in tenten. Een muskietennet is dan niet nodig, mits je de tent goed gesloten houdt.

In de hotels zijn muskietennetten aanwezig als het nodig is. Voor het geval er ergens een gat in zit, kun je wellicht plakband of iets dergelijks meenemen om het af te dichten. Uiteraard kan er bij de receptie navraag gedaan worden of er in dat geval misschien nog een ander muskietennet op voorraad is.

Is drinkwater overal verkrijgbaar in Kenia?

Overal kan je  drinkwater in flessen kopen. Het is dus niet nodig om speciale zuiveringsmiddelen mee te nemen. Koop bij voorkeur grote flessen water, om de afvalberg zo klein mogelijk te houden.

Mobiele telefonie in Kenia: kan ik (mobiel) bellen en internetten?

Je mobiele telefoon heeft een redelijk bereik, in de nationale parken en in de kleinere afgelegen plaatsen kan het zijn dat er geen bereik is. Voor de zekerheid kun je dit het beste navragen bij je eigen provider.

In de meeste hotels is er bij de receptie wel wifi te krijgen, al is de kwaliteit daarvan wel erg wisselend.

Is deze Kenia groepsreis ook geschikt voor kinderen?

Indien je een reis wilt ondernemen met kinderen is het aan te raden om eerst contact op te nemen met een van onze specialisten. Zij kunnen je het beste adviseren over het reizen met kinderen. We hebben ook familiereizen in deze regio beschikbaar.

Heb ik inentingen nodig voor Kenia?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe zien de matjes er uit ?

Er zijn matjes in de truck. Deze matjes zijn van schuimrubber, ze zijn ongeveer 4 cm dik en bekleed met een soort kunstleer. Indien je dit niet dik genoeg vindt of je wilt wat meer slaapcomfort, dan is het handig om zelf ook nog een matje mee te nemen. Denk dan aan een 'zelfopblazend' matrasje bijvoorbeeld.

Moet ik een dikke slaapzak meenemen of is een fleece deken al genoeg ?

Voor onze familiereis waar gekampeerd wordt geld het volgende:
Een fleecedeken is NIET genoeg. De plaatsen waar wij met onze reizen komen liggen een paar keer boven de 1000 meter en dat betekent dat de avonden, nachten en ochtenden behoorlijk koud kunnen zijn.

Advies is dus om een warme slaapzak mee te nemen. Je zou eventueel de slaapzak kunnen aanvullen met een fleurige Masai deken, onderweg te kopen als souvenir.

Voor onze hotelreizen geldt dat je maar 2 nachten kampeert en dat een dunnere slaapzak ook volstaat.

Is er wifi aanwezig in Kenia ?

In de hotels bij de receptie is er met regelmaat Wifi aanwezig, echter, de kwaliteit van deze Wifi is niet altijd heel goed.

Is er Bilharzia (schistosomiasis) in Kenia of Tanzania?

Bilharzia kan voorkomen in stilstaand zoet water in Afrika.

We adviseren om níet in stilstaand water te zwemmen, ook in het Victoria meer kán er Bilharzia zitten!

Voor het invullen van het e-visum Kenia, point of entry, wat is dat?

Wat je moet invullen is het volgende :

Select Point of Entry by Air - Jomo Kenyatta Airport, Nairobi.
Select point of Entry by Road - Malaba

TANZANIA

Welke valuta kan ik het beste meenemen naar Tanzania?

Voor de optionele excursies en eventuele persoonlijke uitgaven in Tanzania kun je het beste 300 USD en een paar honderd euro's per persoon meenemen. Ook zal het waarschijnlijk mogelijk zijn om geld uit de geld automaten te halen (het is altijd onzeker of dit ook daadwerkelijk lukt, maak je bankpas hiervoor geschikt).Let hierbij wel op dat de briefjes uitgegeven zijn NA het jaar 2004 en dat ze in een goede staat verkeren. Verkreukte of gescheurde briefjes worden niet aangenomen (dit gaat over USD). In de grotere steden en ook in Zanzibar is het mogelijk om geld uit de automaat te halen.

Heb ik een visum nodig voor Tanzania?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis een visum voor Kenia (single entry) en Tanzania (single entry) nodig.

Het visum voor Kenia is uitsluitend on line te krijgen via de officiële website van de Keniaanse overheid : www.ecitizen.go.ke

Het visum voor Tanzania is bijvoorbeeld te verkrijgen via onze partner die visa verzorgt. Op koningaap.visumloket.nl/nl/visum-tanzania vind je alle informatie daarover. Begin 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via ons, dan brengen wij, naast de visumkosten, € 30,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Waarom wordt ook tijdens de hotelreizen in de Serengeti gekampeerd?

Dat is een bewuste keuze van Koning Aap. We kamperen in het hart van de Serengeti, waar over het algemeen veel katachtigen zitten. Door te kamperen hebben we de maximale tijd om dieren te zoeken tijdens de safari. Bovendien is gebleken dat het merendeel van onze reizigers die een hotelreis kiezen, het heel leuk vinden om in een paar dagen te kamperen om zo een safari ervaring aan de reis toe te voegen.

Kan ik duiken of snorkelen in Tanzania?

Op Zanzibar zijn er duik- en snorkelmogelijkheden. Je kunt vanuit Stonetown excursies maken waarbij de mogelijkheid is om te snorkelen, maar er zijn ook duikscholen op de strandlocatie Nungwi aanwezig die snorkel- en duiktrips verzorgen.

Is het gevaarlijk om te kamperen tussen wild in Tanzania?

Dieren zoeken mensen in principe niet op en een tentdoek is voor een wild dier hetzelfde als een muur, we is het belangrijk om de adviezen van de reisbegeleider op te volgen.

Zijn er oplaadpunten voor apparatuur en batterijen?

In elk geval bij de recepties van de hotels of kampeerplaatsen zijn er contactdozen waar je je apparatuur kunt opladen. Het is wel handig om bv. een stekkerdoos mee te nemen, aangezien er soms vele apparaten op 1 stopcontact moeten. Op sommige plaatsen moet er voor het opladen van apparatuur een kleine vergoeding worden betaald.

Om te zien welke stekkers er nodig zijn, kan je het beste even kijken op de volgende website : www.wereldstopcontacten.nl/

Heb ik een muskietennet nodig in Tanzania?

Tijdens de nachten dat er gekampeerd wordt, overnacht je in tenten. Een muskietennet is dan niet nodig, omdat de tent als muskietennet fungeert, mits je de tent goed gesloten houdt.

In de hotels zijn er in principe muskietennetten aanwezig als het nodig is.

Kan ik (mobiel) bellen, internetten of is er wifi aanwezig?

Je mobiele telefoon heeft een redelijk bereik, behalve in de nationale parken en in de kleinere afgelegen plaatsen. In de grotere steden is het bereik meestal goed (voor de zekerheid kun je dit het beste navragen bij je eigen provider of op hun website kijken).
In de grotere plaatsen kan je vaak internationaal bellen en internetten, maar de verbinding en snelheid is niet altijd even goed. Wifi is niet of nauwelijks aanwezig.

Is deze Tanzania rondreis ook geschikt voor kinderen?

Indien je een reis wilt ondernemen met kinderen is het aan te raden om eerst contact op te nemen met een van onze specialisten. Zij kunnen je het beste adviseren over het reizen met kinderen. We hebben ook familiereizen in deze regio beschikbaar. Klikt u daarvoor op de button 'Familiereizen' rechts bovenaan de website of klik op  koningaap.nl/familiereis-tanzania-kenia-kamperen-in-de-wildernis

Heb ik inentingen nodig voor Tanzania?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is de beste tijd om wild te zien in Tanzania?

Je komt hoe dan ook het hele jaar door een enorme variëteit aan wilde dieren tegen, vaak in grote aantallen. Kuddes olifanten, giraffen, tientallen verschillende antilopensoorten, nijlpaarden, buffels, bavianen en spectaculaire vogels zoals maraboes, gieren, roofvogels en honderden soorten meer kom je hoe dan ook tegen. Je zult ook zeker roofdieren tegenkomen. Je hebt een goede kans op leeuwen en gevlekte hyena’s en met een beetje geluk kom je luipaarden of cheeta’s tegen. Sommige dieren zijn aanzienlijk zeldzamer, zoals zwarte neushoorns (de witte zijn regelmatig te zien in Nakuru National Park), wilde honden of bepaalde nachtdieren en voor een ontmoeting met hen zal je geluk moeten hebben. Vogelliefhebbers worden rijk bedeeld, want meer dan duizend verschillende kleurrijke soorten komen voor in Oost-Afrika.

Oost Afrika is over het algemeen dé plek om de dieren van de Afrikaanse savannes te zien. Met name ook de kuddes dieren zijn hier fantastisch te zien!

Wanneer vindt de grote trek van de wildebeesten plaats in Tanzania?

Veel reizigers willen graag iets zien van de grote trek, één van de meest spectaculaire gebeurtenissen in het dierenrijk, waarbij grote kuddes wildebeesten (gnoe’s), zebra’s en nog enkele antilopensoorten op weg zijn naar steeds nieuwe groene weidegronden op de 'oneindige' hoogvlaktes van de Serengeti en Masai Mara.

Overigens is het gebied waarin de beesten rondtrekken zo groot als Nederland, dus we kunnen geen enkele garantie geven dat we de migratie tegenkomen, maar op elk moment van het jaar behoren de Serengeti en de Masai Mara tot de meest dierenrijke plekken ter wereld, ook als de migratie er niet is. Tal van diersoorten migreren helemaal niet of in heel andere patronen, zoals heel veel achterblijvende wildebeesten en zebra's, buffels, olifanten, giraffen en tal van antilopen. Ook de grote katten; leeuwen, luipaarden en cheeta’s migreren niet. Eigenlijk is het dus (bijna) altijd een uitstekende tijd om deze schitterende gebieden te bezoeken, behalve tijdens de grote regens die ongeveer half maart beginnen en tot eind mei duren.

De grote trek neemt bijna een heel jaar in beslag. In het begin van het jaar verblijven de wildebeesten een tijd in het zuidoosten van de Serengeti (Ndutu vlakte), waar ze allen tegelijkertijd hun jongen krijgen. In maart/april/mei, gaat de trek van start en lopen ze naar het noorden. De kuddes zijn dan vaak te vinden in de omgeving van de centraal gelegen Seronera vallei of aan de westkant van de Serengeti.

Vanaf juni tot en met augustus-september zijn ze de grens overgestoken en zitten ze in de Masia Mara in Kenia.

Is het mogelijk om te pinnen in Tanzania?

Het is mogelijk om geld uit de automaat te halen in sommige plaatsen. Houd er rekening mee dat de automaten soms niet werken.

Op Zanzibar is het  mogelijk om te pinnen, maar ook hier lukt dit niet altijd omdat de automaten soms leeg zijn.

Zorg ervoor dat je toch voldoende cash USD en euro's bij je hebt. We adviseren je om in ieder geval 300 USD per persoon mee te nemen tijdens je reis door Tanzania. De USD biljetten moeten na 2004 gedrukt zijn en in een goede staat verkeren, dus geen scheurtjes, oortjes of op geschreven.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.