Rondreis KENIA EN TANZANIA
16 dagen - v.a. €2 995 Boek nu

Excursies Rondreis KENIA EN TANZANIA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief en betaal je uit het zakgeld. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld.
Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen gebaseerd op het prijspeil van november 2017. Deze bedragen zijn dus onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld). Ook lokale prijsstijgingen kunnen het gevolg zijn van een stijging in de genoemde prijzen.

Masai Mara - Bezoek Masai dorp

Ter plaatse boekbaar voor € 15

Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan een Masai dorp. Je wordt vrolijk onthaald onder begeleiding van dans en zang en krijgt een kijkje in het dagelijkse leven van de masai. 

Mto wa Mbu - Cultural Village Walk

Ter plaatse boekbaar voor € 20

Tijdens deze wandeling bezoek je een aantal woningen van de diverse lokale bevolkingsgroepen die hier leven. Zij laten je kennis maken met de lokale gebruiken zoals het brouwen van bananenbier en je bezoekt een lokaal schooltje. Op deze manier krijg je een goed beeld van het dagelijkse leven in Mto Wa Mbu. Een groot gedeelte van de opbrengst van deze excursie komt ten goede aan de lokale bevolking. 
Het bedrag is gebaseerd op een deelname van minimaal 6 deelnemers. 

Nairobi - bezoek opvangcentrum olifanten

Ter plaatse boekbaar voor € 8

Breng een bezoek aan Sheldrick Wildlife Trust. Hier worden gewonde of verstoten wilde dieren, met name olifanten, opgevangen en verzorgd. Zodra de dieren sterk genoeg zijn, worden ze weer vrij gelaten in hun natuurlijke omgeving. Iedere dag tussen 11 en 12 uur worden de dieren, onder leiding van hun persoonlijke verzorgers, gevoerd. Het entreegeld komt ten goede aan de Stichting. 

Nairobi - Langata Giraffe centre

Ter plaatse boekbaar voor € 10

Bij Langata Giraffe centre worden de beschemde Rothschild giraffes opgevangen. Op deze plek kunnen de giraffes zich ongestoord voortplanten en zich voorbereiden op een leven in de natuurparken van Kenia en Tanzania. Vanaf een plateau is het mogelijk om de dieren op hoogte te zien. Breng ook een bezoek aan het educatiecentrum. 

Naivasha - Crater Lakes

Ter plaatse boekbaar voor € 60

Met een lokaal gehuurde prive matatu (busje) maak je een excursie naar de Crater Lakes in de omgeving van Lake Naivasha. Een van deze vulkanische meren trekt duizenden flamingo's aan. Vervolgens maak je een korte voetsafari door de omgeving en loop je naar de top. Je hebt een fantastisch uitzicht over Lake Naivasha en de omliggende kratermeren. In de matutu wordt je weer teruggebracht naar de lodge. 

Naivasha - Crescent Island

Ter plaatse boekbaar voor € 60

Maak in de ochtend een excursie per motorboot naar het Crescent eiland. Dit is een klein eiland in het Naivasha meer waar diverse dierensoorten voorkomen zoals de giraffe, buffel, waterbuck, zebra en gazelles. Onder leiding van een lokale gids maak je een wandelsafari. De entree van Crescent Island bedraagt 35 USD, de lokale gids verwacht een fooi van ongeveer 3 USD per persoon. Voor de boot betaal je een bedrag van 20 USD (voor max 10 deelnemers per boot).
LET OP: deze bedragen zijn richtbedragen. Het kan voorkomen dat gedurende het jaar de prijzen worden verhoogd.

Naivasha entree Hells gate park

Ter plaatse boekbaar voor € 60

Je kunt er voor kiezen een prachtige wandel- of fietstocht tussen het wild in het Hell's Gate National Park te maken, een van de weinige parken in Afrika waar je te voet of per fiets in mag. Je ziet vol kleine en grotere hoefdieren, zoals gazellen, zebra's en buffels. 
De entree voor het park bedraagt 40USD en de fietshuur bedraagt ongeveer 5 USD per uur. Indien je gebruik maakt van een lokale gids dan verwacht hij voor 3 uur ongeveer 15 USD per persoon. 
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.