Rondreis VIETNAM
22 dagen - v.a. €1 795 Boek nu

Excursies Rondreis VIETNAM

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar en Vietnamese dong. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld). Tijdens feestdagen (zoals Nieuwjaar of Tet) kunnen de prijzen verhoogd worden.

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Bac Ha – Tweedaagse trektocht (opgeven bij boeking!)

Boeken voor vertrek (€ 51)

Deze tweedaagse trektocht voert door een prachtig landschap en langs pittoreske dorpjes van diverse stammen, waar je overnacht. De omstandigheden zijn enigszins primitief, maar op de overnachtingsplaatsen zijn bedden, muskietennetten en dekens aanwezig. Je hoeft dus niet zelf een slaapzak of slaapmatje mee te nemen. Een handdoek en een lakenzak zijn wel handig. Tijdens de trektocht draag je zelf de spullen die je nodig hebt. Je hoofdbagage kan worden achtergelaten in Bac Ha. Die zie je daar na je trektocht weer terug.

Deze trekking kan niet worden gedaan bij heel slecht weer en wordt dan vervangen door dagwandelingen in de buurt van Bac Ha. Geef bij de boeking door of je mee wilt gaan met deze trektocht.

NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend.

Eerste wandeldag: Bac Ha – Trung Do
De wandeling voert door een fraai landschap vanaf Bac Ha via Na Hoi, een dorp van de Nung-minderheid, naar Ngai So, een dorp van de Flower H’mong. Na de lunch op een heuveltop trek je verder naar Nam Mon Ha, een dorp van de Tay. De wandeling eindigt vandaag is het Tay-dorp Trung Do. De wandelafstand is vandaag circa 15 km. Je komt aan het eind van de middag aan in je overnachtingsplek. Je overnacht bij een lokale familie (eenvoudige homestay). Inbegrepen maaltijden zijn lunch en diner.

NB: Er bestaat de mogelijkheid om het stuk van Bac Ha naar Nam Mon Ha per bus af te leggen (waar je luncht) en vervolgens te lopen vanaf dat dorp naar Trung Do. Mocht je liever met de bus gaan, dan kun je dit ter plaatse kenbaar maken aan de reisbegeleider. De extra vervoerskosten voldoe je in dat geval ter plaatse.

Tweede wandeldag: Trung Do – Bac Ha
Sta vandaag vroeg op en ervaar het ontwakende dorpje. Na het ontbijt neem je afscheid van onze gastfamilie en vervolgt de trekking door rijstterrassen en bamboebossen. Je loopt circa 5 km naar de pier waar je op een lokale boot over de Chay rivier stapt. Je bezoekt de ‘Fairy Cave’ en kunt een korte plons in de rivier nemen. Dan loop je naar de bushalte waar je op de bus stapt terug naar Bac Ha. Inbegrepen maaltijden zijn ontbijt en lunch.

NB: Deze trekking wordt op verschillende manieren gelopen. Soms wordt de groep in tweeën gedeeld en al naar gelang het seizoen en weersomstandigheden wordt de route enigszins aangepast. Het kan dus zijn dat je op jouw trektocht andere dorpjes aandoet. Je reisbegeleider bekijkt de situatie ter plaatse. Het aantal hierboven vermelde loopuren is bij benadering.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Dag 1 om 11.00 uur: Vertrek vanaf het hotel
Dag 2 om 12.00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegelden, 2x lunch, 1x ontbijt, 1x diner, transfers, homestay
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hanoi – Stadsbezichtiging ‘Ontdek 1000 jaar oud Hanoi’

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Je wordt opgehaald bij het hotel voor een stadstour door Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. In de ochtend breng je een bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum en Museum. Ook bezoek je het huis op palen van Ho Chi Minh en de ‘One Pillar Pagoda’. Het Mausoleum van Ho Chi Minh is een van de meest belangrijke en bezochte bezienswaardigheden in Vietnam. Voor de locale bevolking is een bezoek vaak een ‘pelgrimstocht’. ‘Respect’ of ‘eerbied’zijn de sleutelwoorden.

* NB: Toegang tot het Mausoleum van Ho Chi Minh wordt alleen verleend mits je ‘netjes’ gekleed bent (geen T-shirt of shorts). Je tas/camera gaan in een locker voordat je naar binnen gaat.
* NB: In het najaar is het Mausoleum van Ho Chi Minh een aantal weken gesloten in verband met het onderhoud aan het gebalsemde lichaam (oktober/november/december). Als dat het geval is, bezoek je naast het ‘Ho Chi Minh’s House’ en de ‘One Pillar Pagoda’ tevens het Historisch Museum.

Na de lunch in een lokaal restaurant bezoek je de Tempel van de Literatuur (Van Mieu). Ook bekijk je het ‘Old Quarter’en de Ngoc Son-pagode. Per cyclo keer je terug naar je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegelden, lunch, transfers, cyclo
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Ho Chi Minh-stad – Kookdemonstratie en diner bij lokale familie Trinh

Ter plaatse boekbaar voor € 22

Wil je van het ‘toeristische pad’ af en een kookdemonstratie bijwonen met authentieke gerechten? Probeer dan ‘Trinh’s Home dinner’.  Een uitgelezen kans om in contact te komen met de Vietnamese keuken en cultuur. In een vriendelijke, warme atmosfeer leer je de geheimen van de Vietnamese keuken bij de familie Trinh. Aan het eind van de demonstratie, waarbij je uiteraard een handje meehelpt, ben je in staat enkele Vietnamese gerechten te breiden waarmee je thuis vrienden en familie kunt verrassen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
17:00 uur: Vertrek
17:30 uur: Bezoek lokale markt
18:00 uur: Aankomst bij de familie Trinh
19:00 uur: Diner
Circa 20.00 uur: Vertrek

Inbegrepen: transfers, diner, een drankje
Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi

Ho Chi Minh-stad – Lokaal diner in Luong Son Quán

Ter plaatse boekbaar voor € 17

Je gaat op eigen gelegenheid naar Luong Son Quán, ook bekend als Bò Tùng Xeo. Dit barbecue restaurant is voor de lokale bevolking een populaire plaats om met vrienden uit eten en/of drinken te gaan. Het restaurant is al meer dan 16 jaar befaamd om zijn uitstekende eten en service. De verschillende Vietnamese gerechtjes zijn niet bedoeld om je ‘vol’ te proppen, uit eten gaan in dit restaurant betekent meer iets van ‘socialiseren’ en het Saigonese uitgaansleven ervaren. De specialiteit van het restaurant is ‘Bo Tung Xeo’, gemarineerde reepjes rundvlees die gegeten worden met een verscheidenheid aan sauzen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
19:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
22:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, diner
Niet inbegrepen: transfers, drankjes, fooi

Ho Chi Minh-stad - Tay Ninh & Cu Chi tunnels

Ter plaatse boekbaar voor € 34

Tay Ninh is het centrum van de kleurrijke Cao Dai godsdienst. Cao Dai is het product van een poging een ideale godsdienst te creëren door samensmelting van verscheidene godsdiensten en filosofieën van oost en west. Dit heeft een interessante en kleurrijke ideologie opgeleverd die momenteel rond de drie miljoen aanhangers heeft, voornamelijk in de Tay Ninh provincie. Om 12 uur kun je de ceremonie bijwonen in de extravagante tempel die het midden houdt tussen een Franse kerk en een Disneykasteel.
Hierna rijden we verder naar Cu Chi, het indrukwekkende ondergrondse tunnelnetwerk van waaruit de guerrilla werkte tijdens de Vietnamoorlog. Het complex werd in de jaren veertig door de Vietminh gebouwd om de Franse overheersers en de Japanse bezetters te bestrijden. Later gebruikten de guerrillastrijders van de Vietcong dit honderden kilometers lange netwerk van tunnels als basis voor verrassingsaanvallen op de Amerikanen. Nog steeds is het mogelijk om af te dalen in de tunnels en zo een beetje te ervaren hoe mensen hier geleefd, geleden en gevochten hebben.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: transfers, Engelstalige gids, entreegelden, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hoi An – Dorpservaringen en kookdemonstratie in Tra Que

Ter plaatse boekbaar voor € 32

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel. Per fiets rijd je naar het dorpje Tra Que. De weg leidt je langs traditionele woningen, rijstvelden en tijdloze plattelandgebieden. Na een introductie over de geschiedenis van het dorpje waar voornamelijk groente en kruiden worden verbouwd, kun je de veldjes bekijken en de boeren helpen op het land. Afhankelijk van de tijd van het jaar help je het land bemesten met wier uit het lokale meer, harken, zaaien, onkruid wieden, oogsten, water geven of andere tuinactiviteiten.
Na deze bezigheden is het tijd om even uit te rusten, wie wil kan genieten van een voetenbadje voordat je begint met het middagmaal. De lunch bestaat uit diverse delicatessen, zoals ‘tam huu’ (loempia’s) of ‘banh xeo’ (traditionele pannenkoekjes uit de regio Midden-Vietnam). Je kunt eventueel de ‘chef’ helpen met koken, of toekijken hoe het eten wordt geprepareerd.
Rond 14:00 uur neem je afscheid van de boerenfamilie voordat je terugfietst naar Hoi An. Onderweg bekijk je nog even een Japanse tombe.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
14:00 uur: Vertrek vanaf Tra Que

Inbegrepen: Engelstalige gids, sightseeing fee Tra Que, fietshuur, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hoi An – My Son

Ter plaatse boekbaar voor € 34

Je wordt opgehaald bij je hotel en rijdt naar de Cham-tempels van My Son, die prijken op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. De opgravingen liggen op ongeveer dertig kilometer afstand van Hoi An. My Son was het politieke en religieuze centrum van het Chamvolk dat van de vierde tot de dertiende eeuw de heerschappij voerde in Vietnam. Hoewel ook hier de oorlog haar sporen heeft nagelaten, is het nog steeds een interessante en sfeervolle plaats om te bezoeken.
Na de verkenning van My Son ga je naar Cau Lau, waar je aan boord stapt van een bootje. Je brengt een bezoekje aan het pottenbakkersdorp Thanh Ha en aan Kim Bong, een dorp bekend om zijn houtbewerking. Vervolgens keer je terug naar Hoi An.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
13:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, entreegeld My Son, boottochtje, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hué – ‘Royal dinner’

Ter plaatse boekbaar voor € 33

Je gaat op eigen gelegenheid naar het ‘Royal Park Restaurant’. Bij aankomst word je in traditionele koninklijke kledij gehesen. Als koning of koningin geniet je van klassieke hofmuziek, zoals deze al in vroeger tijden tijdens het diner gespeeld werd aan het hof van de Nguyen koningen. De gerechten die in ‘Hué Royal Style’ geserveerd worden symboliseren de draak, feniks of pauw. Ze zijn geprepareerd tot in de kleinste details. Je voelt je voor enkele uren een ‘royal’.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
19:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
21:30 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, diner, uitdossing in traditionele koninklijke kledij
Niet inbegrepen: transfers, drankjes, fooi

Hué – Parfumrivier & Keizerlijke praalgraven

Ter plaatse boekbaar voor € 36

Rondom de stad Hué, in het golvende landschap, liggen de keizerlijke praalgraven. Eén van de aangenaamste manieren om deze mausolea te bezoeken is per traditionele drakenboot. Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de oever van de Parfumrivier gebracht. Je scheept in en vaart over de Parfumrivier naar de keizerlijke graftombes en pagodes even buiten de stad. De 21 meter hoge Thien Mu-pagode ligt op de noordelijke oever van de rivier en heeft zeven verdiepingen. Hij werd gebouwd in 1844 en was lange tijd hét symbool van Vietnam. Je bezoekt ook de tombes van de keizers Minh Mang en Khai Dinh. Na de lunch keer je terug naar je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
13:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, entreegeld, boottocht, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.