Familiereis JORDANIË KORT
8 dagen - v.a. €1 195 Boek nu

Veelgestelde vragen Familiereis JORDANIË KORT

JORDANIË

Wat is de ideale periode om te reizen door Jordanië?

Ons voor- en najaar heeft de beste reistijd om Jordanië te bezoeken. De temperaturen zijn dan mild en de regen zou gestopt moeten zijn. In onze winter kan het er aardig koud en regenachtig zijn, vooral in de bergen (daar kan het zelfs sneeuwen). Mocht je in de zomer gaan (juni tot augustus), zorg dan in ieder geval voor een hoofddeksel, een zonnebril, een waterfles. 

Kan ik mijn Jordanië groepsreis met een aantal dagen verlengen?

Op het boekingsformulier kan je verlengingswensen kwijt.
Stap twee van het boekingsformulier vraagt of je afwijkende vluchten wilt. Als je daar 'Ja' invult komt er ruimte om op te schrijven wat je wilt. Je kunt daar ook aangeven of er een transfer en of er hotelovernachtingen gewenst zijn.
Afwijkende vluchten zijn op aanvraag. Voor het wijzigen van een vlucht betaal je 50 euro per dossier, exclusief eventuele meerkosten. We doen dan een voorstel, waarna we vragen om akkoord. Als er geen akkoord van jouw kant komt, dan wordt de voorlopige boeking níet omgezet tot een definitieve boeking en dan kan je nog kosteloos van je boeking af.

Is er een mogelijkheid tot snorkelen in Jordanië?

Ten zuiden van Aqaba is er gelegenheid om te zwemmen en te snorkelen in de Rode Zee. Bij speciale 'resorts' kan je duikspullen (van flippers en snorkels tot professionele duikuitrusting) huren. Ook bestaat daar de mogelijkheid om  te zonnen en te zwemmen in zee of in privé-zwembaden.

Heb ik een visum nodig voor deze Jordanië groepsreis?

Voor Jordanië regelen wij voor onze groepen een groepsvisum. De kosten hiervoor zijn € 10 per persoon. Informatie die wij nodig hebben: voornamen en achternaam zoals vermeld in het paspoort, geboortedatum, paspoortnummer, datum van afgifte paspoort en de vervaldatum. De visumkosten worden automatisch op de faktuur gezet.

Individuele reizigers, of reizigers die eerder dan de groep aankomen in Jordanië of later vertrekken, moeten het visum zelf bij aankomst regelen. Op dit moment kost een individueel visum 50€.

Reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit moeten zelf bij de ambassade nagaan of zij van te voren een visum dienen aan te vragen. In dat geval worden de visumkosten weer van de faktuur afgehaald.

Kan er gereisd worden tijdens Ramadan in Jordanië?

Tijdens de Ramadan kun je prima reizen in Jordanië. Het zal wel moeilijker zijn om restaurantjes te vinden die overdag open zijn, vaak kun je wel in het hotel overdag wat eten. Op straat eten en drinken is dan niet aan te raden. Het verkrijgen van alcohol kan tijdens de Ramadan moeilijk zijn. Qua sfeer is het erg boeiend om tijdens de Ramadan in Jordanië te reizen. Tijdens de Ramadan zijn banken en kantoren alleen in de ochtend open. In 2018 begint de Ramadan op 15 mei en duurt een maand.

Heb ik een matje of slaapzak/lakenzak nodig in Jordanië?

Er wordt in Jordanië één nacht doorgebracht in een tentenkamp in de woestijn van Wadi Rum. Hier zijn matrassen en dekens aanwezig. Een matje of slaapzak is dus niet nodig. De nacht in de woestijn kan koud zijn!  Denk ook aan een kleine handdoek.

Heb ik inentingen nodig voor Jordanië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Kan ik pinnen in Jordanië?

Het is mogelijk om te pinnen in de grotere steden en op het vliegveld. ( zet uw pas dan ook op werelddekking )  Alleen met Masterdcard, Eurocard en bankpassen met een Cirussymbool. Vaak is het maximum wat u kunt opnemen 200 - 300 euro per dag. Neem voor alle zekerheid ook een bedrag mee aan contante euro's (bijvoorbeeld 150 euro) of soms volstaat ook nog een andere bankpas.  In de grote hotels en restaurants in Jordanië kan je ook met een creditkaart betalen.

Elektriciteit Jordanië: welke stekkers heb ik nodig?

Wanneer u op de volgende link klikt, kunt u van de stekkers over de hele wereld opzoeken hoe die er uit zien. wereldstopcontacten.nl

Welke zaken moet ik meenemen ?

Laagjes kleding (in de avond kan het m.n. in de woestijn fris zijn). Makkelijke sandalen en simpele dichte schoenen, badkleding. Een klein handdoekje en een zaklamp voor in de woestijn. Een reisapotheek inclusief een deet houdend insectenwerend middel.

Is er wifi aanwezig in Jordanië?

De meeste hotels en restaurants hebben wifi beschikbaar. Op afgelegen plaatsen als Wadi Rum en het Dana National park heb je geen toegang tot WIFI.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.